Boka bana
Bli medlem

Arkiv för juni, 2024

GBC redo för historiska klubblag-SM i Västerås

I helgen avgörs för första gången klubblag-SM i beachvolleyboll i Västerås. Som en del av SM-veckan kommer landets bästa klubbar att tävla om den historiska titeln. De första matcherna spelas idag, fredag, och finalerna hålls på söndagseftermiddagen.

Tillsammans med många andra sommarsporter har nu alltså beachvolleybollen blivit en del av SM-veckan. GBC ställer upp med tre lag: två på damsidan och ett på herrsidan. Sammanlagt i tävlingen finns 16 lag. Vi har tagit oss ett snack med Elin Westin, en av coacherna som följer med till Västerås.

– Vi från GBC ser fantastiska möjligheter med detta nya spelkoncept. Vi kanske är lite partiska eftersom vi som klubb har en oerhörd bred bas av spelare på högsta nivån, och med klubblags-SM får vi chans att nyttja detta till fullo. Klubbtillhörighet spelar i vanliga fall inte så stor roll i vår sport, men nu skapas en gren där vi kan skapa laganda på riktigt, säger Elin. 

Konceptet är nytt och spelformen liknar det system som tidigare använts under continental cup (det europeiska OS-kvalet). Varje lag består av fyra spelare och det är fritt att inför varje match göra nya konstellationer. Här är det alltså en fördel att ha fyra starka spelare och kunna mönstra med två slagkraftiga lag. Det är även tillåtet med matchcoachning.

– Det känns otroligt lovande för beachvolleyns utveckling som publiksport. Förutom att klubbar möter andra klubbar så införs även coachandet till matcherna, vilket jag tror kan höja nivån ytterligare när ögon utifrån kan hjälpa spelarna spela strategiskt hela matchen igenom, säger Elin.

Förutom att vara coach i GBC är Elin även med i styrelsen samt en av klubbens bästa spelare.

I en klubblagsmatch möter ena klubbens lag 1 den andra klubbens lag 2, och vice versa. Vid 1-1 i matcher spelas ett så kallat “golden set” till femton, och till den väljs två av de fyra spelarna från respektive klubb. 

– Från GBC ställer vi upp med tre klubblag. Det ena damlaget består av etablerade par, men i övriga klubblag har vi en härlig fruktsallad-situation där vi kan kombinera kompetenser efter behov. Ska bli riktigt spännande att se vad våra spelare kan bjuda på nu till helgen i Västerås och det känns riktigt kul att få följa med som coach, avslutar Elin.

GBC:s ena damlag efter seger i kvalet till Klubblags-SM.

Herrlaget består av Alexander Annerstedt, Jakob Wijk Tegenrot, Martin Appelgren och Stefan Andreasson. Damerna har som sagt två “fyror” med till Västerås efter att ha vunnit kvalet som avgjordes i Huddinge för några veckor sedan. Det ena laget utgörs av Hulda Rudberg, Louise Månesköld, Malin Bergholm och Sara Malmström och det andra av Ania Mierzejewska, Ellen Lindqvist, Juste Derkintyte och Klara Ribom.

Matchstart för herrar och det ena damlaget är klockan 09:00 idag, fredag, och för resten av damtruppen spelas första matchen klockan 13:30. Om allt går som planerat sänds åtminstone finaldagen på SVT.

Tävlingen avgörs på Lögarängsstranden, belägen intill Mälaren, och kommer att sändas på SVT i SM-veckans TV-sändning. 

Information, spelschema och startfält 

Höstens träningar – anmälan öppen

Anmälan till höstens träningar är öppen och även denna höst är det några nyheter, se nedan:

  • Juniorrabatten på seriespelet höjs, från HT24 betalar juniorer (t.o.m. 20 år) endast halva priset.
  • Serie 3 (dam/herr) ingår numera i snurran med 4A och 4B kring den sena seriespelstiden 21.00-22.30. Detta innebär att serie 3, 4A och 4B enbart kommer att få den sena tiden var tredje termin. Se preliminärt schema HÄR.

 

Som vanligt har vi träningsuppehåll första helgen i november (2-3/11) då vi arrangerar Halloween Cup. Men i övrigt rullar träningarna på från 7/9-22/12.

Träningsutbud HT24

 

Känner du någon som är sugen på att börja med beachvolley men skulle vilja testa på först, då har vi även några prova-på-tillfällen innan sista anmälan för höstens träningar. Läs mer här: Prova på inför HT24

 

Vill du vara tränare i höst?

Om du är intresserad av att vara tränare i höst, hör gärna av dig till oss snarast på info@gbcbeach.com. Vi behöver många aktiva tränare för att rodda runt våra cirka 117 träningsgrupper i veckan.

Du som aldrig har varit tränare innan eller du som känner att du behöver uppdatera kunskaperna lite har möjlighet att gå någon av våra tränarutbildningar i höst. Utbildningarna kommer att arrangeras i början av terminen, håll utkik på hemsidan för datum.

Sommarens grupper v. 29-34 klara

Nu är sommarens träningsgrupper för v. 29-34 klara! Träningsstart är måndag 15/7.

VIKTIGT att notera att ALLA som ska träna v. 29-34 kan ha fått ny grupp/färgny tidny tränare och ny bana inför andra halvan av sommaren, oavsett om du är anmäld till 10 veckor eller bara sista 5 veckorna. Det är därför viktigt att alla som ska träna v. 29-34 går in och kollar vilken grupp du kommit med i inför träningen v. 29.

Träningsbanor 
I sommar tränar alla våra grupper utomhus hela sommaren, tack vare våra nya fina banor 25-28. Vilka grupper som tränar på vilken bana från och med v. 29 kan du se i schemat som finns på hemsidan HÄR (längst ner under länkar). Samma schema sätts också upp på glasväggen in mot receptionen innan träningarna kör igång v. 29.

Träningarna kommer att vara på bana 22-28. Vi kommer att utgå från banorna längst upp, alltså de nya banorna 25-28. Tider då vi har flera grupper fylls de på uppifrån med bana 23-24 och sen bana 21-22.

Grupperna
Du hittar träningsgrupperna under Grupper via länkarna nedan.

Dessa grupper gäller för v. 29-34 (sista 5 veckorna):
Motionsträning (Måndag Mixed, Tisdag Dam/Herr och Torsdag Dam/Herr)
Nybörjare
Utmanare och Junior är samma grupper som första 5 veckorna.

 

/GBC Kansli

Silver och brons på Nordeuropeiska Touren i Oddanesand

GBC säkrade både silver och brons i veckans nordeuropeiska tourstopp i idylliska Oddanesand, Norge. 

Det har varit några hektiska tävlingsdagar för våra spelare. Efter att ha tävlat i Göteborg under lördag och söndag, begav de sig direkt till Norge för att spela tisdag till torsdag. Många har jobbat hårt för lite midsommarvila med andra ord.

Förra året stod damerna för den starkaste prestationen i Oddanesand när Hulda Rudberg klev högst upp på prispallen tillsammans med Helene Jernbeck från Slow Down. Det här året var det herrarna som tog sig längst, även om den absoluta fullträffen uteblev. Stefan Andreasson tillsammans med partner Anton Andersson från Malmö BC tog en fin bronspeng efter att ha bemästrat ungtupparna Elmer Andersson och Axel Enlund i bronsmatchen.

Allra bäst gick det för GBC:s Martin Appelgren och Jakob Wijk Tegenrot som tog sig hela vägen till final. Vi har tagit oss ett snack med Jakob som summerar helgen.

—Tredjeseedade in i turneringen gjorde att vi fick stå över första omgången och en väldigt lugn första dag. Bra uppladdning under dagen och vi var väldigt spelsugna. Vi spelade bra och tog en stabil 2-0 vinst mot ungt norskt motstånd. Dag två förlorade vi vår första match för dagen efter en tajt tresetare mot Ruud/Thorkildsen. Efter att ha spelat på en bana som var försenad fick vi byta till en som var i tid och därför bara en timme mellan matcherna. Där mötte vi ett ännu yngre norskt lag som spelade inspirerat. Vi orkade ladda om snabbt och spelade stabilt och kunde ta hem vinsten för att ta oss vidare till sista dagen, säger Jakob.

Jakob servar mot Norge i Oddanesand. Foto: Oda Hveem

Killarna fick sedan en tuff resa med fyra matcher under finaldagen. Efter att ha vunnit de två första ställdes de mot just Stefan och Anton i semifinal. Jakob fortsätter.

— Vidare till semifinal mot Stefan och Anton, vilket blir deras första match för dagen och vår tredje. Det är tydligt från start att vi är inne i vindspelet och servespelet redan från start och vinner första set komfortabelt. Andra set vaknar de till liv och hittar servepress där vi inte kunde sätta emot något. Tredje set och vi förlorar lotten om den bra sidan. Vi startar med 4-1 på sämre sidan och där känner vi att momentum svängt tillbaka till oss och vi kunde spela loss.

I finalen väntade återigen norska Ruud/Thorkildsen som imponerat under hela veckan.

— Första set var det norrmännen som såg ut att vara trötta och vi spelade med bra servepress och stabil side out. Andra set fortsatte på liknande spår men aningen jämnare. Mot slutet av setet slarvar vi lite och har några marginaler som inte är på vår sida. Samtidigt som de pressar på ännu mer i serve än tidigare som de får utdelning på. Vi har matchbollar i andra set men norrmännen med stöd från publiken hade hittat momentum och avslutade starkast. Tredje set startar vi på sämre sidan och lyckas inte göra det lika bra som i semifinalen utan får jaga hela setet vilket vi inte orkade med tyvärr. Grattis Norge, säger Jakob.

Även om det alltid är surt att förlora en final kan nog killarna snart vara nöjda med en silverpeng i sin första turnering tillsammans. 

— Allt som allt en dejlig turnering. En hel del vindspel under dagarna som jag tycker vi hanterar på ett bra sätt och en ändå väl utförd tävling. Och en silverpeng i första turneringen tillsammans är ändå starkt, avslutar Jakob. 

Glada killar firar vunnen match. Foto: Oda Hveem

På damsidan räckte det inte hela vägen till en medalj för GBC den här gången. Sara Malmström och Hulda Rudberg var närmast men förlorade i en jämn drabbning med Fanny Åhman och Isabelle Reffel från Stöcke och Lidingö i bronsmatchen. Detta innebär ändå värdefulla internationella rankingpoäng för spel på världstouren. Turneringen vanns av Berntsen/Mol, välkända namn i beachvolleyvärlden. De här två duktiga tjejerna är Mattias Berntsens lillasyster Frida, samt den yngsta i Mol-familjen, Melina. 

Nu tar spelarna några välförtjänta dagars midsommarledighet innan nästa tävling som är klubblags-SM i Västerås 28-30 juni. 

Samtliga GBC-placeringar:

Silver
Martin Appelgren / Jakob Wijk Tegenrot

Brons
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Malmö BC)

4:e plats
Sara Malmström / Hulda Rudberg

5:e plats
Selma Robinson / Line Andersson

7:e plats
Victoria Sahlberg / Ania Mierzejewska

9:e plats
Ellen Lindqvist / Juste Derkintyte

13:e plats
Valdemar Jacobsson Orrbeck / Teddie Almblad Engvall

Vi vill bygga om!

Under senaste årsmötet fick vi i styrelsen in en motion kring våra omklädningsrum på plan 2. Diskussion kring att damernas omklädningsrum är  mindre än herrarnas har pågått länge i klubben.

(mer …)

Viktiga internationella poäng på spel när Nordeuropeiska touren avgörs i Oddanesand i veckan

Den sista etappen för våra elitspelare innan midsommarvilan avgörs i Norge. Där spelas i veckan årets första nordeuropeiska tourstopp. Tävlingen äger rum i idylliska Oddanesand och inleds idag, tisdag. 

Som vanligt har GBC flera lag på plats. I potten finns 2500 euro, men också viktiga internationella rankingpoäng vilket troligtvis är den främsta anledningen till att så många tagit sig till sydöstra Norge den här veckan. 

Ett av lagen som gärna hade adderat några internationella poäng för att klättra på världsrankingen är GBC:s Stefan Andreasson i par med Malmös Anton Andersson. De har redan tävlat en del i år och är i full gång med säsongen. 

– Vi är ganska nöjda med inledningen av säsongen, började med en vinst i Göteborg (SBT 4-star) och sedan en andraplats i Sollentuna, säger Stefan.

Antons stora block kombinerat med Stefans försvarsspel är en av killarnas styrkor. Foto CEV.

Killarna var sedan iväg i Krakow, Polen, där det tog stopp i kvalet.

– Både Sollentuna och Polen fick oss att gå ”back to the drawing board” så att säga, vi tog statistik och diskuterade mycket vad orsaken till att vi inte kniper de matcherna, och hur vi kan åtgärda det. Svaret är ju ganska lätt egentligen så vi ska försöka tänka på det mer på träning och börja implementera det mer på match redan nu, säger han.

Kanske blir det fler hoppass, något som Stefan är riktigt vass på.

Eftersom konkurrensen på världstouren är tuff blir varje chans att skaffa sig internationella poäng av stor vikt. Killarna är sjunderankade i Norge och har goda chanser att gå långt. De ställs mot ett finländskt lag i sin första match.

– Nevzan är ganska viktig för oss då vi märkt hur svårt det är att ta sig in i turneringar utomlands så vi hoppas kunna knipa lite poäng för att boosta oss till kommande internationella tävlingar, avslutar Stefan.

Sara Malmström och Hulda Rudberg är det högst rankade GBC-paret på damsidan och har seed två i tävlingen, vilket gör dem till starka utmanare till segern. Hulda är dessutom regerande mästarinna och vann i Oddanesand i fjol. GBC ställer även upp med ytterligare tre starka konstellationer som kan ta sig lång i veckan, och dessa är: Selma Robinson/Line Andersson, Ellen Lindqvist/Juste Derkintyte samt Ania Mierzejewska/Victoria Sahlberg.

På herrsidan spelar Martin Appelgren och Jakob Wijk Tegenrot tillsammans för första gången och är tredjerankade i startfältet, vilket gör dem den högst rankade duon från GBC och Sverige. Ett spännande lag på herrsidan bildar unga lovande GBC-talangen “Valle” Jacobsson Orrbeck tillsammans med ännu yngre Teddie Almblad Engwall från Slow Down. Ungdomarna inledde med vinst mot Finland och möter senare ikväll tävlingens förstarankade par från Norge.

Turneringen spelas över tre dagar och formatet är dubbeleliminering vilket lite förenklat innebär att man har spelat färdigt efter sin andra förlust. Finalerna avgörs under torsdagseftermiddagen. 

NEVZA Oddanesand, Norge
18 juni: inledande omgångar
19 juni: slutspel fram till kvartsfinal
20 juni: kvart, semi och final
Antal lag: 22 dam & 29 herr

Spelschema och resultat, herrar
Spelschema och resultat, damer 

Sändning, BeachLive 

För fler uppdateringar om våra spelare:
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBCMedaljregn på hemmaplan – och första segern för Anton

Det var bäddat för framgång inför helgens 5-star i Göteborg, och hemmahoppen levde verkligen upp till förväntningarna. GBC säkrade guld, silver och brons under en helg fylld med fantastisk beachvolleyboll på Beach Center. 

Allra bäst gick det på herrsidan där det blev en GBC-uppgörelse i finalen. På ena sidan Anton Björklund och Martin Johansson som imponerat under grupp- och slutspel utan att förlora en match. På den andra sidan Martin Appelgren tillsammans med den 210 centimeter långa före detta landslagsspelaren Chris Gregory från England. Efter bra servande och spektakulärt block- och försvarsspel, kunde Martin och Anton till slut jubla tillsammans med hemmapubliken efter att ha vunnit i två raka set.

– Mina förväntningar på tävlingen var att vi ändå kunde ”skrälla” lite och slå alla lag om vi hade en bra dag men att det också kunde gå lite hur som helst. Det kändes som både jag Anton var mest taggade på att bara få lira en go helg ihop liksom. Samspelat mellan oss fungerade jättebra. Vi har ju aldrig spelat en tävling ihop men vi körde seriespelet en period ihop förra året och det fungerade bra också, säger Martin.

Han riktar också ett stort tack till alla som hejat samt klubben bakom evenemanget, och summerar nyckeln till framgång under helgen.

– Jättekul att vinna i Göteborg när det är så mycket folk som hejar och som man känner! Bästa SBT-eventet också så eloge till GBC. Tror att vi spelade  stabilt och att vi varierade mycket i anfall med att både gå på tre och två.

Glada killar direkt efter slutsegern.

Anton fortsätter.

– Jag instämmer helt med MJ, det kändes som att vi är två pappor som mest var nöjda att få lira och ”tjöta” en helg, men att det såklart vore superkul att spela så bra som möjligt. Men när vi väl var igång och skrällde till oss en gruppseger kände jag ändå att: fasen man kanske borde drömma lite ändå? 

För Anton var det dessutom första vinsten på Sverigetouren.

–Tycker det känns helt sjukt roligt och väldigt oväntat att vinna sin första tour på hemmaplan med en kompis från Skaraborg! Gårdagens publik och evenemang lyfte oss verkligen och det var väldigt roliga matcher att spela, avslutar han. 

På damsidan blev det Sara Malmström och Hulda Rudberg som stod för den främsta placeringen av hemmahoppen. Efter att ha besegrat klubbkamraterna Victoria Sahlberg och Anna Rydenberg i semifinal ställdes de mot förra veckans Sverigetourvinnare, Fanny Åhman och Isabelle Reffel från Stöcke och Lidingö. Efter att ha förlorat första set lyckades GBC-tjejerna till publikens stora förtjusning tvinga fram ett tredje och avgörande set, men väl där hade de inte riktigt marginalerna på sin sida. Trots att tjejerna säkert hade velat vinna får det ändå ses som en bra inledning på den svenska touren för duon som enbart tävlat internationellt hittills under säsongen. 

Skumpa och nöjda medaljörer.

För flera av våra GBC-spelare blir det kort vila inför nästa turnering som börjar redan imorgon, tisdag. Då avgörs nämligen den nordeuropeiska touren i Oddanesand, Norge.

Samtliga GBC-placeringar i Beach Center 5-star:

GULD
Anton Björklund / Martin Johansson

SILVER
Martin Appelgren / Chris Gregory (IFK Helsingborg)
Sara Malmström / Hulda Rudberg

BRONS
Victoria Sahlberg / Anna Rydenberg

5:e plats
Jonas Åberg / Mantas Beniusis (Jönköpings BC)
Alexander Annerstedt / Jakob Wijk Tegenrot
Valdemar Jacobsson Orrbeck / Simon Bohman
Louise Månesköld / Malin Bergholm
Anne-Lie Rininsland / Camilla Nilsson (Nyköpings FK)
Ellen Lindqvist / Juste Derkintyte

9:e plats
Carl Petersson / Daniel Persson
Finn Alden-Joyce / Simon Bager
Line Andersson / Selma Robinson
Kaisa Wallin / Sara Cavretti (08 Beachvolley Club)
Axelina Bohman / Linnea Bengtsson
Talar Kirkor / Jennifer Schräder

13:e plats
Isak Cameron / Samuel Alvinge
Bolla Falkenby Thorén / Elin Westin
Jenny Strålman / Vitalija Beniuse (Jönköpings BC)Beachvolleybollfest i Göteborg: Missa inte SBT 5-star på Beach Center

I helgen är det dags för sommarens absoluta höjdpunkt på Beach Center i Göteborg då Swedish Beach Tour kommer till stan. Det är årets första SBT 5-star och publiken kommer att få se ett stjärnspäckat startfält med mängder med hemmahopp. Fest utlovas i på arenan i Kviberg.

GBC representeras av hela 33 spelare vilket den statistikintresserade med snabb huvudräkning kan konstatera är mer än hälften av startfältet. Det är mäkta imponerande, och publiken har goda chanser att få se sina favoritspelare kämpa om segern i Kviberg. Tävlingen inleds klockan 09:00 imorgon och finalerna spelas under söndagseftermiddagen. 

Det blir som vanligt publikfest på Beach Center i helgen.

En av nyckelpersonerna i Göteborgs elitsatsning på både dam- och herrsidan är Elvir Rakovic, som tillträdde som elittränare för ungefär tre år sedan. Innan Elvir tog över jobbet i sanden var han dessutom med och skötte spelarnas fysträning, så han har minst sagt haft en betydande del i GBC:s framgång de senaste åren. Vi träffade honom för att ta temperaturen inför helgen.

Hur har vintern varit? Vad har ni jobbat på och vad hoppas du att se under säsongen?
– Jag tycker att vintern har gått väldigt snabbt. Det är svårt att plocka ut något enskilt och specifikt vi har jobbat på på gruppnivå. Det handlar ju alltid väldigt mycket om att försöka utveckla  spelarna individuellt. Men det jag önskar och hoppas på att få se lite mer generellt under säsongen är att spelarna har blivit stabilare i sitt spel, höjt sin lägstanivå och gör färre unforced errors.

Vad är förväntningarna inför helgens tävling på hemmaplan?
– Mina förväntningar handlar alltid om att spelarna ska göra sitt yttersta i alla delar, inför och under en turnering. Fokusera på saker man kan påverka. Resultat får man prata om efteråt.

Elvir Rakovic är huvudtränare för klubbens elitsatsning.

Vilket eller vilka lag ska man hålla utkik efter?
– Som vanligt kommer det att finnas många intressanta lag att hålla koll på. Men vi har två lag på damsidan, Sara och Hulda samt Malin och Louise, som uteslutande testat sina krafter internationellt i början av säsongen, det ska bli kul att se dem tävla på hemmaplan. Även Line Andersson kommer att säsongsdebutera på svensk mark och gör dessutom sin första tävling representerandes GBC, ihop med Selma Robinson.  På herrsidan är det extra kul med internationell prägel i form av den långa britten Chris Gregory som kommer att spela ihop med GBC:s Martin Appelgren, ett minst sagt rutinerat par.

Något annat du vill skicka med till läsarna?
– Beachvolleyboll ses bäst live och bra stämning på läktarna resulterar alltid i bättre spel i sanden. Så kom till Beach Center i helgen, det blir skoj, avslutar Elvir.

GBC har givetvis en mängd andra spelare som är både sevärda och kandidater till söndagens medaljstrid. Se vilka som kommer till start nedan och spana in spelschemat för att se när just dina favoriter ska spela.

Värt att nämna är att entréavgiften i vanlig ordning är frivillig. Men vid betalning går hälften av summan till prispotten, och den andra halvan till GBC:s elitsatsning. Det går redan nu att swisha till 1232631455 med märkningen “stötta beachvolleyeliten”. 

Övriga GBC:are med partners:

Alexander Annerstedt / Jakob Wijk Tegenrot
Martin Johansson / Anton Björklund
Carl Petersson / Daniel Persson
Jonas Åberg / Mantas Beniusis
Valdemar Jacobsson Orrbeck / Simon Bohman
Finn Aldén Joyce / Simon Bager
Isak Cameron / Samuel Alvinge
Victoria Sahlberg / Anna Rydenberg
Kaisa Wallin / Sara Cavretti
Line Andersson / Selma Robinson
Anne-Lie Rininsland / Camilla Nilsson
Ellen Lindqvist / Juste Derkintyte
Ania Mierzejewska / Talar Kirkor
Bolla Falkenby Thorén / Elin Westin
Linnea Bengtsson / Axelina Bohman
Jenny Strålman / Vitalija Beniuse

Beach Center SBT 5-star
15 juni: gruppspel och åttondel
16 juni: kvart, semi, final
Antal lag: 16 dam & 16 herr
Spelschema, resultat och info
Sändning: https://www.volleytv.se/sv/home 

För fler uppdateringar om våra spelare:
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC

Månadens profil: Bolla Thorén


Denna månads profil är ett känt ansikte i klubben som varit med sedan barnsben. Hon startade sin bana i vår Kidsvolleyverksamhet med pappa Bosse som tränare. Många år senare står hon nu på elitscenen och ska representera GBC på hemmaplan i Beach Center SBT 5* till helgen. Förutom att spela själv har Bolla också varit tränare för en massa grupper och hon jobbar även extra i receptionen på Beach Center.  Månadens profil är Bolla Thorén.
(mer …)

GBC på världstouren igen – nu i Polen

Två GBC-damlag befinner sig i helgen i Krakow, Polen, för att kvala till världstouren. Tävlingen inleds i morgon och det är två vinster som gäller för avancemang.

Malin Bergholm och Louise Månesköld samt Sara Malmström och Hulda Rudberg är de GBC-tjejer som tävlat flitigast utanför Sveriges gränser. Den här veckan väntar nya utmaningar i Krakows Beach Pro Tour Future.

Förra veckan var båda paren i Bulgarien, där det tyvärr tog stopp i kvalet. Närmast var Sara och Hulda som gick till den andra och sista kvalomgången.

– Återigen sporrande att känna att vi har en bra nivå i oss, men svårt att knyta ihop säcken i andra matchen tyvärr. Vi hade en bra chans att ta oss in i huvudrundan precis som senast och väljer att fokusera på det positiva i att vi lyckas sätta oss i det läget, säger Sara.

Idag lämnar de återigen svensk mark efter att ha laddat batterierna och slipat på några detaljer i spelet inför kommande tävling.

– Det känns kul att få en ny chans redan denna vecka! Går det åt skogen så hoppas vi hinna hem till festen, SBT-Göteborg, säger Sara.

Sara och Hulda under tävlingen i Bulgarien. Foto: CEV

Malin och Louise är även de laddade för ytterligare en vecka på världstouren och en chans att revanschera spelet från förra helgen i Bulgarien.

– Det var en underbar tävling med perfekt väder och ett jättebra ställe. Dock fick vi inte till vårt bästa spel i vår match, och Tjeckien spelade felfritt. Men nya lärdomar och ännu mer tagg tas med till nästa turnering. Siktet är inställt på huvudturneringen, men fokus är framförallt på att hitta vår högsta nivå och så tar vi det därifrån, säger Malin.

Malin och Louise firar vunnen boll i Madrid för några veckor sedan. Foto: CEV

Även tvillingsystrarna Thurin befinner sig i Krakow och gör sig redo för spel i morgon. Noterbart är att samtliga tre svenska lag återfinns inom 10 rankingpoäng och ligger tätt efter varandra i startfältets ranking. I skrivande stund är det oklart vilka lag tjejerna ställs mot, men när lottningen är klar ikväll kommer det att publiceras på Team GBC:s sociala plattformar. 

Beach Pro Tour Future, Krakow
Spelschema och resultat 
Livestream: Håll utkik på Team GBC:s facebook eller @teamgbc på instagram

Allmän info Beach Pro Tour Future

  • Den tredje och lägsta nivån av Beach Pro Tour (världstouren)
  • Tävlingarna spelas över hela världen, året runt
  • 12 lag är direktkvalificerade till huvudturnering (main draw)
  • 16 lag i kvalet kämpar om de sista fyra platserna i huvudturneringen 
  • Kvalturneringen spelas vanligtvis på torsdagen
  • Huvudturneringen spelas vanligtvis fredag till söndag


För fler uppdateringar om våra spelare:

Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC