Boka bana
Bli medlem

GBC på världstouren igen – nu i Polen

Två GBC-damlag befinner sig i helgen i Krakow, Polen, för att kvala till världstouren. Tävlingen inleds i morgon och det är två vinster som gäller för avancemang.

Malin Bergholm och Louise Månesköld samt Sara Malmström och Hulda Rudberg är de GBC-tjejer som tävlat flitigast utanför Sveriges gränser. Den här veckan väntar nya utmaningar i Krakows Beach Pro Tour Future.

Förra veckan var båda paren i Bulgarien, där det tyvärr tog stopp i kvalet. Närmast var Sara och Hulda som gick till den andra och sista kvalomgången.

– Återigen sporrande att känna att vi har en bra nivå i oss, men svårt att knyta ihop säcken i andra matchen tyvärr. Vi hade en bra chans att ta oss in i huvudrundan precis som senast och väljer att fokusera på det positiva i att vi lyckas sätta oss i det läget, säger Sara.

Idag lämnar de återigen svensk mark efter att ha laddat batterierna och slipat på några detaljer i spelet inför kommande tävling.

– Det känns kul att få en ny chans redan denna vecka! Går det åt skogen så hoppas vi hinna hem till festen, SBT-Göteborg, säger Sara.

Sara och Hulda under tävlingen i Bulgarien. Foto: CEV

Malin och Louise är även de laddade för ytterligare en vecka på världstouren och en chans att revanschera spelet från förra helgen i Bulgarien.

– Det var en underbar tävling med perfekt väder och ett jättebra ställe. Dock fick vi inte till vårt bästa spel i vår match, och Tjeckien spelade felfritt. Men nya lärdomar och ännu mer tagg tas med till nästa turnering. Siktet är inställt på huvudturneringen, men fokus är framförallt på att hitta vår högsta nivå och så tar vi det därifrån, säger Malin.

Malin och Louise firar vunnen boll i Madrid för några veckor sedan. Foto: CEV

Även tvillingsystrarna Thurin befinner sig i Krakow och gör sig redo för spel i morgon. Noterbart är att samtliga tre svenska lag återfinns inom 10 rankingpoäng och ligger tätt efter varandra i startfältets ranking. I skrivande stund är det oklart vilka lag tjejerna ställs mot, men när lottningen är klar ikväll kommer det att publiceras på Team GBC:s sociala plattformar. 

Beach Pro Tour Future, Krakow
Spelschema och resultat 
Livestream: Håll utkik på Team GBC:s facebook eller @teamgbc på instagram

Allmän info Beach Pro Tour Future

  • Den tredje och lägsta nivån av Beach Pro Tour (världstouren)
  • Tävlingarna spelas över hela världen, året runt
  • 12 lag är direktkvalificerade till huvudturnering (main draw)
  • 16 lag i kvalet kämpar om de sista fyra platserna i huvudturneringen 
  • Kvalturneringen spelas vanligtvis på torsdagen
  • Huvudturneringen spelas vanligtvis fredag till söndag


För fler uppdateringar om våra spelare:

Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC