Boka bana
Bli medlem

Medaljregn på hemmaplan – och första segern för Anton

Det var bäddat för framgång inför helgens 5-star i Göteborg, och hemmahoppen levde verkligen upp till förväntningarna. GBC säkrade guld, silver och brons under en helg fylld med fantastisk beachvolleyboll på Beach Center. 

Allra bäst gick det på herrsidan där det blev en GBC-uppgörelse i finalen. På ena sidan Anton Björklund och Martin Johansson som imponerat under grupp- och slutspel utan att förlora en match. På den andra sidan Martin Appelgren tillsammans med den 210 centimeter långa före detta landslagsspelaren Chris Gregory från England. Efter bra servande och spektakulärt block- och försvarsspel, kunde Martin och Anton till slut jubla tillsammans med hemmapubliken efter att ha vunnit i två raka set.

– Mina förväntningar på tävlingen var att vi ändå kunde ”skrälla” lite och slå alla lag om vi hade en bra dag men att det också kunde gå lite hur som helst. Det kändes som både jag Anton var mest taggade på att bara få lira en go helg ihop liksom. Samspelat mellan oss fungerade jättebra. Vi har ju aldrig spelat en tävling ihop men vi körde seriespelet en period ihop förra året och det fungerade bra också, säger Martin.

Han riktar också ett stort tack till alla som hejat samt klubben bakom evenemanget, och summerar nyckeln till framgång under helgen.

– Jättekul att vinna i Göteborg när det är så mycket folk som hejar och som man känner! Bästa SBT-eventet också så eloge till GBC. Tror att vi spelade  stabilt och att vi varierade mycket i anfall med att både gå på tre och två.

Glada killar direkt efter slutsegern.

Anton fortsätter.

– Jag instämmer helt med MJ, det kändes som att vi är två pappor som mest var nöjda att få lira och ”tjöta” en helg, men att det såklart vore superkul att spela så bra som möjligt. Men när vi väl var igång och skrällde till oss en gruppseger kände jag ändå att: fasen man kanske borde drömma lite ändå? 

För Anton var det dessutom första vinsten på Sverigetouren.

–Tycker det känns helt sjukt roligt och väldigt oväntat att vinna sin första tour på hemmaplan med en kompis från Skaraborg! Gårdagens publik och evenemang lyfte oss verkligen och det var väldigt roliga matcher att spela, avslutar han. 

På damsidan blev det Sara Malmström och Hulda Rudberg som stod för den främsta placeringen av hemmahoppen. Efter att ha besegrat klubbkamraterna Victoria Sahlberg och Anna Rydenberg i semifinal ställdes de mot förra veckans Sverigetourvinnare, Fanny Åhman och Isabelle Reffel från Stöcke och Lidingö. Efter att ha förlorat första set lyckades GBC-tjejerna till publikens stora förtjusning tvinga fram ett tredje och avgörande set, men väl där hade de inte riktigt marginalerna på sin sida. Trots att tjejerna säkert hade velat vinna får det ändå ses som en bra inledning på den svenska touren för duon som enbart tävlat internationellt hittills under säsongen. 

Skumpa och nöjda medaljörer.

För flera av våra GBC-spelare blir det kort vila inför nästa turnering som börjar redan imorgon, tisdag. Då avgörs nämligen den nordeuropeiska touren i Oddanesand, Norge.

Samtliga GBC-placeringar i Beach Center 5-star:

GULD
Anton Björklund / Martin Johansson

SILVER
Martin Appelgren / Chris Gregory (IFK Helsingborg)
Sara Malmström / Hulda Rudberg

BRONS
Victoria Sahlberg / Anna Rydenberg

5:e plats
Jonas Åberg / Mantas Beniusis (Jönköpings BC)
Alexander Annerstedt / Jakob Wijk Tegenrot
Valdemar Jacobsson Orrbeck / Simon Bohman
Louise Månesköld / Malin Bergholm
Anne-Lie Rininsland / Camilla Nilsson (Nyköpings FK)
Ellen Lindqvist / Juste Derkintyte

9:e plats
Carl Petersson / Daniel Persson
Finn Alden-Joyce / Simon Bager
Line Andersson / Selma Robinson
Kaisa Wallin / Sara Cavretti (08 Beachvolley Club)
Axelina Bohman / Linnea Bengtsson
Talar Kirkor / Jennifer Schräder

13:e plats
Isak Cameron / Samuel Alvinge
Bolla Falkenby Thorén / Elin Westin
Jenny Strålman / Vitalija Beniuse (Jönköpings BC)