Boka bana
Bli medlem

Nyheter

Sista World Tour-tävlingen för säsongen

Nu i helgen är det dags för sista tävlingen för säsongen, nämligen WT 1-star i Nijmegen, Nederländerna. Hulda Rudberg och Talar Kirkor gick in i kvalet igår men förlorade tyvärr mot Schweiz med 0-2 (18-21, 17-21). Idag startar main draw och på herrsidan har vi Martin Appelgren och Alexander Herrmann med i tävlingen. Första matchen spelas idag kl. 11.30 mot Bello/Bello från England. Vi önskar dem stort lycka till!

Håll koll på Team GBC på Instagram och Facebook, samt killarnas egna kanaler för mer uppdateringar i hur det går!

Bollar är slut hos leverantör

Varje termin rensar vi ut slitna bollar och fyller på med nya fräscha i bollkorgarna. Om du upplever att bollarna i hallen är lite trötta och slitna så beror det på att samtliga leveranser av modellen Mikasa VLS 300 försenade i hela Europa då den är slut på centrallagret. Vi har därför inte kunnat byta ut de slitna bollarna efter sommaren ännu.

Bollar är beställda men det kan alltså dröja lite innan vi kan fylla på med nya fräscha!

 

 

 

 

 

 

GBC represent – WT1* i Holland!

Våra WT-damer Ellen Lindqvist och Hulda Rudberg gick idag in i sin första World Tour-tävling tillsammans, i Apeldoorn, Holland. För Huldas del är det den första gången i en WT, medan Ellen redan känt på det en gång innan då hon för några år sen spelade en WT3* med Rebecka Dahlgren i Kina.

Tyvärr kom de inte längre än till kvalet i denna turnering, men detta är bara början på deras internationella satsning som vi hoppas få ser massa mer av framöver!

”Det var kul att spela men lite för mycket egna misstag. Jag får ladda om till nästa vecka då jag ska spela i Nijmegen (Holland) med Talar”, hälsar Hulda som stannar kvar i Holland för att spela ännu en WT1*. Men då blir det alltså istället med klubbkamraten Talar Kirkor, som varit hennes partner under hela SBT-touren i somras. Vi hoppas att deras sommar ihop fått dem både samspelta och hungriga på mer.

”Tjejerna inleder matchen på bästa sätt med tuffa servar och stabil side out och skaffar sig en solid ledning. Tyvärr kommer Polen in i matchen mer och mer och får bra servpress efter teknisk time out. Det blir förlust i två set men trots det kul att se Hulda och Ellen på världstouren samt att de bevisar att högstanivån finns där för att utmana ett starkt polskt lag.” Referatet kommer från damernas coach Martin Appelgren, som själv är på plats då han går in och spelar main draw imorgon ihop med sin parhäst Alexander Herrmann. Vi hoppas på bra spel, vinster och stream! Håll koll på Team GBC på Instagram och Facebook, samt killarnas egna kanaler för mer uppdateringar i hur det går!

Vill du se dagens match så ligger streamen på Team GBC facebooksida

Sparrade och klara på plats i ett soligt Holland dagen innan match. (Ellen längst till höger och Hulda till vänster om henne. )

Höstens tränings- och seriespelsgrupper är klara!

Nu är grupperna klara inför höstterminen.

Att sätta grupper är en svår uppgift. Vi går igenom samtliga kommentarer och försöker ta hänsyn till alla de önskemål och krav som finns samtidigt som det är viktigt att få en jämn nivå i grupperna samtidigt som tiderna ska synka med tränarnas egna träningstider. Ja det är en hel del att väga in. Även om vi försöker kan vi inte uppfylla allas önskemål till 100% då det är många andra parametrar och faktorer som spelar in, men då vi gjort grupperna med noga omtanke så önskar vi att du respekterar den grupp du blivit tilldelad.

Så här går gruppindelningen till:
GBC har ett internt rankingsystem som i huvudsak är baserat på varje enskild individs resultat i seriespelet. Rankingsystemet tar hänsyn till din spelhistorik flera år tillbaka och även om du haft uppehåll någon eller några terminer. Har du inte spelat seriespel utan enbart tränat torsdagsträning, då får du en ranking baserat på snittet av rankingen i din träningsgrupp. Är du ny i klubben tar vi i första hand hänsyn till de tidigare meriter du angett i kommentaren.

Även om vi har ett rankingsystem så går vi fortfarande igenom samtliga kommentarer och försöker matcha önskemålen så gott vi kan utan att frångå rankingsystemet allt för mycket.

Vill du veta mer om hur rankingsystemet fungerar kan du läsa under gruppindelning/ranking i våra Seriespelsregler.

Hur får jag en bättre ranking?
Det lättaste sättet, och det vi rekommenderar är att du anmäler dig till seriespelet och spelar upp dig och din ranking.

Hur fördelas tiderna på Torsdagsträningarna?
De spelare med bäst ranking har förtur på tiderna 18.00-19.30 och 19.30-21. Har du fått den sena tiden 21.00-22.30 beror detta på att du ligger i den lägre nivåskaran av samtliga anmälda för terminen.

Jag anser att jag hamnat i helt fel grupp
Har du hamnat i helt fel grupp kommer vi försöka justera detta under terminen. Det är ett beslut som tas av din tränare tillsammans med vår huvudtränare Martin Appelgren. Om du mot förmodan är missnöjd med din grupp, prata alltså med din tränare.

För frågor eller synpunkter, kontakta honom på huvudtranare@gbcbeach.com.

 

HÖSTENS TRÄNINGS- OCH SERIESPELSGRUPPER:
Klicka på träningen och vidare till GRUPPER för att se tider och grupper

SERIESPEL
ELITSPÅR (WT & Elit läggs upp när kontrakt är påskrivna)
NYBÖRJARTRÄNING
SENIORTRÄNING (torsdag & lördag)
JUNIORTRÄNING  (Volleybompa kommer inom kort)

 

Träningsregler


SERIESPEL

För dig som ska spela seriespel är det viktigt att du har tagit del av klubbens seriespelsregler. Här ges det en utförlig förklaring på hur rankingsystemet fungerar, vad som gäller när man tar in reserv osv.

INFORMATION INFÖR HT21 – Läs!

  • Vi fortsätter seriespelet som i våras med enbart matcher för serierna Elit-Serie 5 och med 1 timmas träning + 1 timmas matcher för serierna 6 och nedåt. Detta kommer att utvärderas efter terminen om det är något som vi ska fortsätta med på lång sikt.
  • Vi fortsätter även med samma reservregel som i våras där man kan ta in en reserv utan att förlora några vinstpoäng. Läs mer under SERIESPELSREGLERNA. Även detta kommer utvärderas efter terminen.
  • WT-lagen har speluppehåll och kommer in i Elitserien först vid omg. 2. Detta innebär att elitserien spelas med 4 lag i första omgången, både på dam- och herrsidan.

 

Har du några andra frågor och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss på info@gbcbeach.com

Hoppas du får en rolig och utmanande hösttermin hos oss!

/Göteborg Beachvolley Club

Storslam på damsidan i årets sista Master

Nu var det dags för storslam på damsidan igen, GBC:are på pallens alla trappsteg! Vinnare i denna tävling blev Klara Ribom i par med IKSU:s Felicia Granberg. På silverplats kom Malin Bergholm och Louise Månesköld och bronspengen gick till Josefine Tivefälth och Victoria Sahlberg. Detta var Klaras första vinst på SBT och det var även första gången Malin och Louise klev upp på pallen i en SBT-tävling.

Vi bytte några ord med Malin Bergholm om sin första pallplats och så här säger hon om varför de gick till final:
Framför allt tror jag att det var vår inställning som avgjorde. Vårt sätt att peppa varandra och stötta varandra genom matcherna och våra vinnarskallar. Vi tog time-out vid bra tillfällen vilket gjorde att vi sen kunde hitta nya idéer och utvägar. Något som vi tidigare vart sämre på, men nu börjat få bra känsla för. Vi hade stabil sideout, mottag, pass och anfall där vi vågade ge allt och samtidigt variera mycket vilket gav utdelning. Tidigare har serve varit ett vapen hos oss men den visade sig inte förrän i finalen, då vi framför allt lyckades sätta serven och inte missa. Under tävlingens gång hittade vi också bättre känsla i försvar och transition vilket gjorde att vi lyckades vinna tuffa rallyn.

Nu är SBT-säsongen slut för i år. Vi tackar vår fantastiska elit för underhållningen och alla fina pallplatser. Vi ser med glädje fram emot nästa sommar. Fortsätt följa @teamgbc för senaste nytt kring satsningen.

Nya priser banhyra kväll/helg från 30/8

Från och med måndag 30/8 kommer medlemspriset för banhyra per timme kväll/helg att höjas till 80 kr. Det billigare dagtidspriset för medlemmar, som också gäller på vissa tider kväll/helg då det ofta är mindre bokat, behålls oförändrat på 40 kr. Självklart kommer vi även att fortsätta med lunchspel på vardagar, alltså köp en lunch och spela gratis i en timme.

Prishöjningen klubbades i samband med att budgeten spikades av både bolagsstyrelsen och klubbens styrelse. Senast vi gjorde några förändringar gällande medlemspriserna på banhyra var september 2018. Priserna för träningsgrupper har istället behållits oförändrade.

>>> Till ”Öppettider och Priser” Beach Center

De nya priserna på banhyra påverkar också priserna för att boka in GBC-tränare (eftersom banhyra ingår i det priset). Den nya prislistan hittar du nedan.

>>> Till prislistan för GBC-tränare

En sommar med många pallplatser

Nåja, sommaren kanske inte är helt slut än, men vilken sommar vi har haft! Av alla SBT-stopp som spelats i sommar är det endast ett av dessa som klubben inte haft någon spelare alls på pallen (undantaget Umeå som ska spelas i helgen, se startlista nedan). Nedan kommer en kort, men naggande god, sammanfattning av alla pallplatser på Swedish Beach Tour och Senior-SM. Vi bugar, bockar och tackar våran enastående Elit för underhållningen.


Habo Master
1:a Alexander Herrmann/Martin Appelgren
3:a Simon Bohman/Joel Andersson (Norsjö VBK)
3:a Sara Malmström/Anna Rydenberg

Selma Spa Master
1:a Sara Malmström/Anna Rydenberg
2:a Hulda Rudberg/Talar Kirkor
3: Victoria Sahlberg/Nathalie Moberg

Euro Finans Master Lund
1:a Simon Bohman/Joel Andersson (Norsjö VBK)
3:a Alexander Herrmann/Martin Appelgren
3:a Klara Ribom/Felicia Granberg (IKSU)

Trollhättan Master
1:a Stefan Andreasson/Anton Andersson (Svedala VBK)
2:a Sara Malmström/Anna Rydenberg
3:a Klara Ribom/Felicia Granberg (IKSU)
3:a Alexander Herrmann/Martin Appelgren

Slow Down Beachvolleyfestival

2:a Alexander Herrmann/Martin Appelgren
3:a Sara Malmström/Anna Rydenberg
3:a Klara Ribom/Felicia Granberg (IKSU)

Beach Center 5-star
1:a Simon Bohman/Joel Andersson (Norsjö VBK)
2:a Alexander Herrmann/Martin Appelgren
3:a Stefan Andreasson/Anton Andersson (Svedala VBK)
3:a Tobias Helbig/Leon Vincent
3:a Sara Malmström/Anna Rydenberg

Gotland Beach Master
Inga pallplatser för GBC

Kalmar Master
1:a Sara Malmström/Anna Rydenberg
2:a Klara Ribom/Felicia Granberg (IKSU)
3:a Josefine Tivefälth/Ellen Lindqvist

Nyköping Tourfinal
1:a Alexander Herrmann/Martin Appelgren
2:a Klara Ribom/Felicia Granberg (IKSU)
3:a Simon Bohman/Joel Andersson (Norsjö VBK)
3:a Stefan Andreasson/Anton Andersson (Svedala VBK)

Senior-SM
1:a Sara Malmström/Anna Rydenberg
2:a Simon Bohman/Joel Andersson (Norsjö VBK)

 

UMEÅ MASTER 27-29 AUGUSTI

I helgen är det alltså dags för det sista stoppet på Swedish Beach Tour för sommaren, Umeå Master 27-29 augusti. Tävlingen är öppen för 12 lag, totalt 24 spelare per klass, och GBC representerar med 11 damer och 3 herrar i denna tävling. Nedan hittar du startande GBC:are.

DAMER
Klara Ribom / Felicia Granberg (IKSU)
Hulda Rudberg / Talar Kirkor
Josefine Tivefälth / Victoria Sahlberg
Louise Månesköld / Malin Bergholm
Anna Mierzejewska / Jennifer Schräder
Selma Robinson / Mathilda Granberg (IKSU)
Tove Wahlén / Sofia Uddin (Team Gotland Volleybollklubb)

HERRAR
Martin Appelgren / Peter Lundgren (Hylte Halmstad VBK)
Carl Petersson / Simon Bager

Se hela startlistan: https://www.swedishbeachtour.se/startfalt-och-seedning/
Livestream: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen
Officiell tävlingssida: https://www.swedishbeachtour.se/umea/

Om du inte rehttps://www.swedishbeachtour.se/nykoping/dan följer TEAM GBC på Facebook och Instagram (@Teamgbc), så se till att göra det så du håller dig uppdaterad på hur det går för vår elit i denna och andra tävlingar.

World Tour i Budapest och stjärnspäckad Challenger

Kommande helg är det faktiskt uppehåll från Swedish Beach Tour, vilket känns konstigt nu när det varit så många tävlingar i sommar. Samtidigt är Tourfinalen förbi, men nästa helg spelas trots allt Umeå Master 27-29 augusti. Denna helgen har vi istället ett lag på vift söderut i Ungern och på hemmaplan en stjärnspäckad Challenger!

World Tour 1star Budapest
Martin Appelgren
och Alexander Herrman beger sig alltså till Ungern, där de ska spela den enstjärniga WT-tävlingen i Budapest. De är seedade 5:a i tävlingen och main draw startar idag, torsdag 19/8.

Spelschema och resultat hittar du HÄR

 

Challenger Göteborg 21 Augusti
Vi brukar inte uppmärksamma våra och andras Challenger, men såhär i ett SBT-uppehåll när vi själva anordnar en tävling med så många av våra toppspelare på startlistan känns det som ett måste! I nedanstående startfält hittar du alla spelare som är med i turneringen (12 lag per klass). På damsidan är det minst hälften av alla spelare som spelat minst ett stopp på SBT tidigare i sommar och på herrsidan något färre. Har du inget att göra på lördag kan det vara väl värt ett besök på Beach Center och kolla bra beachvolley!

DAMER

Tivefälth, Josefine / Sahlberg, Victoria | Göteborg BC | 1945
Lindqvist, Ellen / Wahlén, Tove | Göteborg BC | 1570
Kirkor, Talar / Westin, Elin | Göteborg BC | 1320
Bergholm, Malin / Backström, Karin | Göteborg BC | 1300
Schräder, Jennifer / Mierzejewska, Anna | Göteborg BC | 1220
Saxne, Emilia / Johansson, Frida | Kronan VBK / Ljungby VBK | 1025
Moberg, Nathalie / Bohman, Axelina | Göteborg BC | 915
Dahlgren, Rebecka / Rininsland, Anne-Lie | Göteborg BC | 680
Söderkvist, Alexandra / Robinson, Selma | Göteborg BC | 655
Thelander, Josefin / Bengtsson, Linnea | Göteborg BC | 514
Näslund, Ella / Törnqvist, Stina | Göteborg BC | 320
Becovic, Bahrija / Gylling, Annie | Göteborg BC / IK Ymer | 210 (Garantiplats fr. Open Svart 14/8)

 

HERRAR

Simonsson, Ludvig / Andreasson, Stefan | Göteborg BC | 2170
Berggren, Gabriel / Cameron, Isak | Göteborg BC | 1325
Alden-Joyce, Finn / Åberg, Jonas | Göteborg BC | 1000
Liberg, Jonas / Johansson, Martin | Göteborg BC | 960
Ottosson, Johan / Morency, Hugo | Habo Wolley | 920
Morency, Lukas / Andersson, Elmer, WC | Habo Wolley | 280
Hölting Nilsson, Jacob / Ask, Erik | Ystads VK / Västerås VBK | 833
Welin, Manne / Aponte, Enrique | Göteborg BC / Morgondagens BC | 815
Bager, Simon / Petersson, Carl | Göteborg BC | 760
Åkesson-Holm, Sebastian / Bylund, Erik | Göteborg BC | 665
Frantzich, Linus / Langryd, Jacob | Göteborg BC / Mölltorp Beachvolley | 600
Daremark, Emanuel / Rosén, Samuel | Göteborg BC | 54  (Garantiplats fr. Open Svart 14/8)

 

Om du inte redan följer TEAM GBC på Facebook och Instagram (@Teamgbc), så se till att göra det så du håller dig uppdaterad på hur det går för våra elitspelare i helgens tävlingar.

Tourfinalguldet bärgat!

I helgen spelades den åtråvärda Tourfinalen i Nyköping. På startlistan hittade vi totalt tio GBC:are, varav hälften hamnade på prispallen!

Denna helgen var det dags för herrarna att kliva högst upp på pallen. Alexander Herrmann och Martin Appelgren knöt ihop säcken i fyra välspelade matcher som alla slutade 2-0, vissa jämnare än andra.

Så här säger Herrmann om vinsten:
”Efter första dagen upplevde vi ett härligt lugn i laget samtidigt som revanschhungern från plattfallet i SM gav sig till känna! I slutändan tror jag vi drar det längsta strået denna helgen p.g.a. ett stabilt grundspel men framför allt ett aggressivt anfall och block/försvars spel!”

Foto: Robert Boman

På damsidan tangerade Klara Ribom ihop med Felicia Granberg sin högsta placering i sommar, en andraplats blev det här liksom i Kalmar Master för några veckor sedan. På bronsplats hittar vi två lag med GBC:are i på herrsidan; Simon Bohman/Joel Andersson (Norsjö VK) och Stefan Andreasson/Anton Andersson (Svedala VBK).

Väldigt roligt med fyra pallplatser för våra duktiga spelare på Tourfinalen!

 

NYKÖPING TOURFINAL 2021

DAMER

1. Tina Thurin / Sanna Thurin (08 Beachvolley Club)
2. Felicia Granberg / Klara Ribom (IK Studenterna i Umeå / Göteborg BC)
3. Sara Cavretti / Tadva Yoken (Beachbrothers BC / Team Gotland Volleybollklubb)
3. Ewelina Granberg / Sofia Ögren (IK Studenterna i Umeå / 08 Beachvolley Club)

 

HERRAR

1. Martin Appelgren / Alexander Herrmann (Göteborg BC)
2. Linus Tholse / Jakob Tegenrot (Nyköpings FK / Hylte Halmstad VBK)
3. Joel Andersson / Simon Bohman (Norsjö VK / Göteborg BC)
3. Anton Andersson / Stefan Andreasson (Svedala VBK / Göteborg BC)

 

Se alla resultat HÄR

Följ TeamGBC på instagram och Facebook för löpande uppdateringar

 

Nästa vecka är det sista SBT-tävlingen för sommaren och då bär det av till de norra delarna av Sverige, nämligen Umeå.

Nu går resan till Nyköping och Tourfinalen

Efter förra helgens härliga prestationer i alla möjliga åldrar under SM-veckan är det nu dags att ladda om för Tourfinalen som spelas i Nyköping 14-15 augusti. I tourfinalen är det endast de åtta högst rankade spelarna som deltar och denna tävling innebär också lite mera prestige och prispengar. I årets Tourfinal finns GBC:are representerade i 7 av 16 lag, 4 av 8 på damsidan och 3 av 8 på herrsidan.

NYKÖPING TOURFINAL
14-15 AUGUSTI

GBC-lag, damer:
Anna Rydenberg / Sara Malmström
Klara Ribom / Felicia Granberg (IKSU)
Josefine Tivefälth / Ellen Lindqvist
Hulda Rudberg / Talar Kirkor

GBC-lag, herrar:
Simon Bohman/Joel Andersson (Norsjö VK)
Martin Appelgren / Alexander Herrmann
Stefan Andreasson/Anton Andersson (Svedala VBK)

Se hela startlistan: https://www.swedishbeachtour.se/startfalt-och-seedning/
Livestream: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen
Officiell tävlingssida: https://www.swedishbeachtour.se/nykoping/

Om du inte redan följer TEAM GBC på Facebook och Instagram (@Teamgbc), så se till att göra det så du håller dig uppdaterad på hur det går i helgens tävling.