Boka bana
Bli medlem

Seriespel HT24

Träning i all ära – men visst blir det allt lite roligare när man får tävla?

GBC har sitt alldeles egna seriespel med så många som ca 40 divisioner och nästan 500 utövare varje termin. I seriespelet spelar damer och herrar i varsin serie med alltifrån de lägre divisionerna och de som är relativt nya i sporten till elitserien där några av Sveriges absolut bästa spelare tävlar. Här får du chans att visa vad du och din partner går för och frågan är – hur långt upp i serien kan ni ta er?

Fakta Seriespel

 • Period: 8/9 – 22/12
 • Speluppehåll: 2-3/11 (p.g.a. Halloween Cup)
 • Nivå: Fortsättning – Elit
 • Pris Senior: 2200 kr + medlemskap
 • Pris Junior: 1100 kr + medlemskap
 • Sista anmälningsdatum: Söndag 25/8


Viktigt att du läser igenom nedanstående information innan anmälan.

Har du frågor som inte besvaras av nedanstående information eller under Träningsregler på hemsidan är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@gbcbeach.com eller på 031-47 52 82 (knappval 3) (dagtid vardagar). Vi besvarar dina frågor så fort vi kan.

Upplägg

Seriespelsupplägg HT24:

Elitserie (måndag/tisdag): Spelar två matcher bäst av tre set i 2 timmar
Serie 1-4 (måndag/tisdag): Spelar två matcher om två set i 1,5 timmar
Serie 5 (måndag/tisdag): Tränarledd teknikträning 1 timma följt av två matcher med två set i 1 timma
Serie 6- (onsdag/söndag): Tränarledd teknikträning 1 timma följt av två matcher med två set i 1 timma

En seriespelsperiod varar i fem veckor. Höstterminen har tre perioder och vårterminen fyra. Det är mellan perioderna du har möjlighet att kliva upp en serie eller riskerar att falla ner en.

Preliminära tider för höstens seriespel hittar du här: Seriespelstider

Indelning och nivå

Placering i serien beror i första hand på tidigare resultat i seriespelet. Nya lag börjar i regel längst ner.

Seriespelsindelningen tar i regel inte hänsyn till några önskemål (till skillnad från när du anmäler dig till en träningsgrupp). Vilken grupp, dag och tid du hamnar på grundas på tidigare dokumenterade erfarenheter. Undantag kan dock göras om du har tidigare erfarenheter i beachvolley eller volleyboll men är ny i GBC.

Hur många divisioner det blir beror på antalet anmälda lag för terminen. Vilken tid just ditt lag kommer spela beror också på hur många divisioner det blir, och vilka som anmält sig, detta kan vi alltså inte svara på innan allt är klart.

Du kan läsa mer om hur gruppindelningen går till under SERIESPELSREGLER

Seriespelsregler

När du anmäler dig till seriespelet åtar du dig att följa seriespelsreglerna.

Se reglerna här: SERIESPELSREGLER

Glöm inte att kratta banan och samla ihop bollarna i bollkorgen. OBS! Vid matcher i seriespelet krattar man direkt efter avslutad sista match om tid finns kvar, ni ska alltså inte bryta matcherna för att kratta banan. Bollarna ska samlas ihop efter avslutat spel även om tiden är ute.

Priser och förmåner

Pris Seriespel Senior: 2200 kr + medlemskap
Pris Seriespel Junior: 1100 kr + medlemskap

Medlemskap
För att vara med i seriespelet behöver du också ett medlemskap i GBC. Medlemsavgiften per år är 500 kr för seniorer och 250 kr för juniorer/65+ (halva priset för dig som ansluter efter halva året passerat). Medlemskapet gäller hela året.

Läs mer om vad som ingår i medlemskapet HÄR.

Gymbidrag
Om du tecknar gymkort på Beach Fitness ger GBC tillbaka 600 kr på din totala träningsavgift för denna terminen. Förutsättningen för att få rabatten är att du tecknar kort för minst 6 månader. Tecknar du 12 månader får du 600 kr rabatt även på nästa termins träningskostnad (HT/VT). När grupperna är spikade och du tecknat kort på gymmet hör du av dig till oss på info@gbcbeach.com. Ange ditt namn, personnummer samt bankuppgifter (bank, kontonummer inkl. clearingnummer och kontoinnehavare) så ordnar vi återbetalningen av de 600 kr. Om du tecknat helårskort mejlar du igen när grupperna är klara för nästa termin så får du tillbaka 600 kr till.

Anmälan och betalning

För att anmäla dig till en träningsgrupp behöver du ett giltigt medlemskap i GBC. Det skaffar du HÄR.

För att anmäla dig till seriespelet behöver du ha en seriespelspartner. Ni bokar in er individuellt via anmälningsknappen nedan. Båda måste anmält sig för att lagets anmälan ska vara giltig.

Det är lagets dokumenterade nivå som styr vilken grupp ni hamnar i och vilken dag/tid ni spelar på. Till skillnad från när du anmäler dig till träningsgrupp så tar seriespelet därför inte hänsyn till särskilda önskemål. Om du har ”måsten” i din anmälan ska detta framgå tydligt så att vi kan plocka bort ert lag om vi inte kan tillgodose dessa ”måsten”.

Viktig information inför anmälan:

 • Båda spelarna i laget måste anmäla sig för att lagets anmälan ska vara giltig. Ange fullständigt namn på din partner vid anmälan (vid vanligt förekommande namn även födelseår, och om någon nyss bytt namn så ange även det tidigare).
 • Anmälan och betalning av båda spelarna ska vara genomförd innan sista anmälningsdatum.
 • Tänk på att din anmälan inte registreras förrän betalningen med kort eller värdekort är genomförd.
 • Laget är inte garanterad plats även om anmälan skett inom anmälningstiden. Då seriespelet bygger på att det är sex lag i varje division kan det innebära att vi får stryka ett eller ett par lag.
 • Ange endast om du har ”måsten” kopplade till en viss tid du inte kan spela i anmälan (om det inte uppfylls stryks laget från seriespelet). Gruppindelningen tar inte hänsyn till önskemål.
 • Är du ny i GBC men inte nybörjare? Skriv då kortfattat i kommentaren vad du har för tidigare erfarenheter och meriter inom beachvolley/volleyboll.

Betalningsmetoder

Det finns tre betalningsmetoder för träningsavgiften, se nedan.

1. BETALKORT
Betalning sker med betalkorten Visa eller Mastercard.

2. VÄRDEKORT
Värdekort = Klubbpoäng. Värdekortsnumret ser du under Medlemskap när du är inloggad på ditt konto på anmälningssidan. Använd detta nummer som betalningsreferens. OBS! Du måste ha täckning för hela summan med poäng för att kunna använda detta betalningsalternativ.

3. AUTOGIRO
Med autogiro har du möjlighet att dela upp träningsavgiften på 4 tillfällen (HT) eller 5 tillfällen (VT). Första dragningen sker i sker början av första månaden (september/januari) och sedan resterande dragningar i slutet av månaderna september till och med november (HT) och januari till och med april (VT). Notera att det kommer att ske två dragningar i september/januari månad. Om du vill betala träningsavgiften via autogiro ska du fylla i formuläret Autogiroanmälan Träningsgrupper. Med detta betalningsalternativ kan du inte anmäla dig via anmälningssidan, utan vi kommer att lägga till dig manuellt och svara dig när detta är klart. Det är därför extra viktigt att detta görs i god tid och att eventuellt viktiga kommentarer så som partner skrivs med under Övrigt i formuläret.

Till anmälan

(Anmälan öppnas i ett nytt fönster)