Boka bana
Bli medlem

Beachvolleybollfest i Göteborg: Missa inte SBT 5-star på Beach Center

I helgen är det dags för sommarens absoluta höjdpunkt på Beach Center i Göteborg då Swedish Beach Tour kommer till stan. Det är årets första SBT 5-star och publiken kommer att få se ett stjärnspäckat startfält med mängder med hemmahopp. Fest utlovas i på arenan i Kviberg.

GBC representeras av hela 33 spelare vilket den statistikintresserade med snabb huvudräkning kan konstatera är mer än hälften av startfältet. Det är mäkta imponerande, och publiken har goda chanser att få se sina favoritspelare kämpa om segern i Kviberg. Tävlingen inleds klockan 09:00 imorgon och finalerna spelas under söndagseftermiddagen. 

Det blir som vanligt publikfest på Beach Center i helgen.

En av nyckelpersonerna i Göteborgs elitsatsning på både dam- och herrsidan är Elvir Rakovic, som tillträdde som elittränare för ungefär tre år sedan. Innan Elvir tog över jobbet i sanden var han dessutom med och skötte spelarnas fysträning, så han har minst sagt haft en betydande del i GBC:s framgång de senaste åren. Vi träffade honom för att ta temperaturen inför helgen.

Hur har vintern varit? Vad har ni jobbat på och vad hoppas du att se under säsongen?
– Jag tycker att vintern har gått väldigt snabbt. Det är svårt att plocka ut något enskilt och specifikt vi har jobbat på på gruppnivå. Det handlar ju alltid väldigt mycket om att försöka utveckla  spelarna individuellt. Men det jag önskar och hoppas på att få se lite mer generellt under säsongen är att spelarna har blivit stabilare i sitt spel, höjt sin lägstanivå och gör färre unforced errors.

Vad är förväntningarna inför helgens tävling på hemmaplan?
– Mina förväntningar handlar alltid om att spelarna ska göra sitt yttersta i alla delar, inför och under en turnering. Fokusera på saker man kan påverka. Resultat får man prata om efteråt.

Elvir Rakovic är huvudtränare för klubbens elitsatsning.

Vilket eller vilka lag ska man hålla utkik efter?
– Som vanligt kommer det att finnas många intressanta lag att hålla koll på. Men vi har två lag på damsidan, Sara och Hulda samt Malin och Louise, som uteslutande testat sina krafter internationellt i början av säsongen, det ska bli kul att se dem tävla på hemmaplan. Även Line Andersson kommer att säsongsdebutera på svensk mark och gör dessutom sin första tävling representerandes GBC, ihop med Selma Robinson.  På herrsidan är det extra kul med internationell prägel i form av den långa britten Chris Gregory som kommer att spela ihop med GBC:s Martin Appelgren, ett minst sagt rutinerat par.

Något annat du vill skicka med till läsarna?
– Beachvolleyboll ses bäst live och bra stämning på läktarna resulterar alltid i bättre spel i sanden. Så kom till Beach Center i helgen, det blir skoj, avslutar Elvir.

GBC har givetvis en mängd andra spelare som är både sevärda och kandidater till söndagens medaljstrid. Se vilka som kommer till start nedan och spana in spelschemat för att se när just dina favoriter ska spela.

Värt att nämna är att entréavgiften i vanlig ordning är frivillig. Men vid betalning går hälften av summan till prispotten, och den andra halvan till GBC:s elitsatsning. Det går redan nu att swisha till 1232631455 med märkningen “stötta beachvolleyeliten”. 

Övriga GBC:are med partners:

Alexander Annerstedt / Jakob Wijk Tegenrot
Martin Johansson / Anton Björklund
Carl Petersson / Daniel Persson
Jonas Åberg / Mantas Beniusis
Valdemar Jacobsson Orrbeck / Simon Bohman
Finn Aldén Joyce / Simon Bager
Isak Cameron / Samuel Alvinge
Victoria Sahlberg / Anna Rydenberg
Kaisa Wallin / Sara Cavretti
Line Andersson / Selma Robinson
Anne-Lie Rininsland / Camilla Nilsson
Ellen Lindqvist / Juste Derkintyte
Ania Mierzejewska / Talar Kirkor
Bolla Falkenby Thorén / Elin Westin
Linnea Bengtsson / Axelina Bohman
Jenny Strålman / Vitalija Beniuse

Beach Center SBT 5-star
15 juni: gruppspel och åttondel
16 juni: kvart, semi, final
Antal lag: 16 dam & 16 herr
Spelschema, resultat och info
Sändning: https://www.volleytv.se/sv/home 

För fler uppdateringar om våra spelare:
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc
Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBC