Boka bana
Bli medlem

Arkiv för augusti, 2023

Höstterminens seriespels- och träningsgrupper klara!

Nu är samtliga seriespelsgrupper och träningsgrupper inför höstterminen klara.

Att sätta grupper är en svår uppgift. Vi går igenom samtliga kommentarer och försöker ta hänsyn till alla de önskemål och krav som finns samtidigt som det är viktigt att få en jämn nivå i grupperna samtidigt som tiderna ska synka med tränarnas egna träningstider. Ja det är en hel del att väga in. Även om vi försöker kan vi inte uppfylla allas önskemål till 100% då det är många andra parametrar som spelar in, men då vi gjort grupperna med noga omtanke så önskar vi att du respekterar den grupp du blivit tilldelad.

Så här går gruppindelningen till:
GBC har ett internt rankingsystem som i huvudsak är baserat på varje enskild individs resultat i seriespelet. Rankingsystemet tar hänsyn till din spelhistorik flera år tillbaka och även om du haft uppehåll någon eller några terminer. Har du inte spelat seriespel utan enbart tränat torsdagsträning, då får du en ranking baserat på snittet av rankingen i din träningsgrupp. Är du ny i klubben tar vi i första hand hänsyn till de tidigare meriter du angett i kommentaren.

Även om vi har ett rankingsystem så går vi fortfarande igenom samtliga kommentarer och försöker matcha önskemålen så gott vi kan utan att frångå rankingsystemet allt för mycket.

Vill du veta mer om hur rankingsystemet fungerar kan du läsa under gruppindelning/ranking i våra Seriespelsregler.

Hur får jag en bättre ranking?
Det lättaste sättet, och det vi rekommenderar är att du anmäler dig till seriespelet och spelar upp dig och din ranking.

Hur fördelas tiderna på Torsdagsträningarna?
De spelare med bäst ranking har förtur på tiderna 18.00-19.30 och 19.30-21. Har du fått den sena tiden 21.00-22.30 beror detta på att du ligger i den lägre nivåskaran av samtliga anmälda för terminen.

Jag anser att jag hamnat i helt fel grupp
Har du hamnat i helt fel grupp kommer vi försöka justera detta under terminen. Det är ett beslut som tas av din tränare i samråd med andra tränare och ibland även kansliet. Om du mot förmodan är missnöjd med din grupp, prata alltså med din tränare.

För frågor, kontakta info@gbcbeach.com.


Klicka på
länkarna nedan för att komma till resp. träning. För att se grupperna klicka vidare på underfliken ”Grupper” på resp. landningssida:

Elit

Utmanare

Motionsträning (onsdag-, torsdags- och lördagsträning)

Nybörjarträning

Beachvolley 65+

Juniorträning

Seriespel

 

Notera Seriespel!

  • Elitserien och Serie 1 har tagit hänsyn till Sverigeranking i enlighet med den motion som kom in på senaste årsmötet.
  • Tiderna för seriespelet är uppdaterade. Säkerställ vilken tid du spelar på HÄR

 

Vi hoppas ni får en rolig och utmanande termin!

Vi ses i sanden!

/GBC Kansli

Dubbla brons för GBC i Tourfinalen

Det blev till slut två göteborgska bronsmedaljer under helgens Tourfinal. Detta genom Hulda Rudberg och Kaisa Wallin. Framgångarna på herrsidan uteblev för första gången på länge.

Hulda och partner Helene från Slow Down stod för en stabil insats under helgen, och troligen för en av årets vändningar när man i sin gruppfinal förlorat första set och låg under med 18-12 i andra. Men mirakulöst nog fick man igång spelet, vände och vann även set nummer tre. Väl i semifinalen fick de se sig besegrade av Frida Johansson från Värnamo och Felicia Granberg från IKSU.

Hulda och Helene fokuserar under helgens Tourfinal. Foto: Robert Boman

GBC:s Kaisa Wallin har verkligen haft en bra sommar. Super-mamman har vunnit på touren och tagit hem flera medaljer. I helgen spelade hon med Sara Cavretti från Beachbrothers BC och laget inledde starkt genom att besegra de slutliga silvermedaljörerna Felicia och Frida. Efter att ha förlorat gruppfinalen mot Hulda och Helene besegrade de i imponerande stil Malin Bergholm och Louise Månesköld från GBC för att sedan i en otroligt jämn semifinal förlora mot vinnarna av turneringen, Fanny Åhman från Stöcke och Isabelle Reffel från Lidingö. 

Vunnen boll för Kaisa Wallin. Foto: Robert Boman 

GBC har varit starka på herrsidan och vunnit Tourfinalen de senaste fyra gångerna. I år blev det dock lite stolpe ut och bästa lag placerade sig på en femteplats.

Den svenska säsongen är nu officiellt över, men för flera av GBC:s elitspelare väntar en del utlandsäventyr. Stefan Andreasson laddar för världstour i Polen i veckan, och dit ska även Sara Malmström helgen efter. Eftersom den internationella säsongen pågår nästan året om och vi kommer säkerligen att få se flera av klubbens spelare som åker iväg de kommande månaderna. 

 

Samtliga GBC-placeringar plus partners:

BRONS

Hulda Rudberg / Helene Jernbeck (Slow Down)
Kaisa Wallin / Sara Cavretti (Beachbrothers BC)

5:e plats
Malin Bergholm / Louise Månesköld
Victoria Sahlberg / Anna Rydenberg
Martin Appelgren / Elias Sjölund (Stöcke IF)
Anton Björklund / Olle Ernevad

7:e plats
Alexander Herrmann / Simon Bohman
Anne-Lie Rininsland / Ania Mierzejewska

Det har blivit dags för Tourfinal

Årets sista och mest prestigefyllda tourtävling är kommen. I helgen ska årets Tourmästare koras. Sveriges åtta högst rankade dam- och herrlag gör upp om ära och prispengar på Långviken Arena i Kalmar, och GBC ställer upp med starka aspiranter till titeln. 

Hela 13 spelare i startfältet representerar Göteborg, och på damsidan har fem av åtta lag minst en göteborgsspelare. Chanserna för medalj är således goda.

Regerande Tourfinalvinnaren på damsidan kommer från GBC och heter Hulda Rudberg. Hon spelar i år tillsammans med Helene Jernbeck från Slow Down och de är topprankade på damsidan. Just dessa två stod på varsin om sida nätet under finalen i fjol, där Hulda gick segrande ur matchen. Då tillsammans med Camilla Nilsson från Nyköping.

Hulda och Camilla efter fjolårets seger.

Ett formstarkt damlag hittar vi i Victoria Sahlberg och Anna Rydenberg. Laget vann förra veckan i Malmö och är garanterat sugna på att även vinna den här helgen. Med sitt smarta och bollsäkra spel har de goda chanser.

GBC:s Kaisa Wallin och Sara Cavretti från Beachbrothers är tillbaka på samma sida om nätet. De inledde säsongen starkt ihop och tog hem Ljungby 4-star. Kan de avsluta säsongen lika starkt? 

Malin Bergholm och Louise Månesköld är återigen på plats i Sverige efter att i veckan kvalat till en Beach Pro Tour Future i Baden. Efter att ha vunnit första matchen föll man på mållinjen i den andra, och är säkerligen sugna på att ta hem Tourfinalen nu när man har chansen.

Ania Mierzejewska och Anne-Lie Rininsland från GBC kamperar ihop den här helgen. Anne-Lie vet vad det innebär att vinna titlar och Ania har spelat mycket och tar ständigt kliv framåt, tillsammans utgör de ett spännande lag.

Tre av fem GBC-spelare på herrsidan har vunnit titeln förut – Alexander Herrmann, Simon Bohman och Martin Appelgren. Ingen av dessa tre har spelat lika mycket i Sverige som de brukar i år, men har alla rutinen som krävs för att kämpa om segern. Alexander och Simon ställer upp tillsammans, medan Martin spelar med unga, lovande, Elias Sjöström från Stöcke. I sin första match ställs de mot det tredje GBC-laget, Anton Björklund och Olle Ernevad, som verkligen etablerat sig på touren i år och visat att de har det som krävs för att kämpa om medaljer.

Tävlingen inleds i morgon (lördag) förmiddag och på söndagskvällen har vi våra nyblivna mästare.

Tourfinalen i Kalmar
26 augusti: gruppspel och kvartsfinal
27 augusti: semifinal och final
Antal lag: 8 dam & 8 herr

Spelschema
Livestream

Tränararvodet höjs HT23

Ja, du läste rätt! Vi har valt att höja tränararvodet även denna höst. Detta hänger delvis ihop med att vi höjt banhyran, men också på att det ser ut som det gör i samhället med dyrare priser och höjda räntor. Många har det tufft och vi vill göra det lilla vi kan.

Tränararvodet är enligt följande (fr.o.m. HT23):
Ingen utbildning: 120 poäng/h
Steg 1: 130 poäng/h
Steg 2: 170 poäng/h
Steg 3: 180 poäng/h

Om du är intresserad av att vara tränare HT23, hör av dig omgående till info@gbcbeach.com.

Om du inte varit tränare innan och är sugen på att börja så har vi tränarutbildning Steg 1 söndag 10/9 (sista anmälan 5/9). För dig som varit tränare ett tag och ännu inte gått tränarutbildning Steg 2, så arrangerar vi denna 16-17/9 (sista anmälan 12/9). Läs mer om utbildningarna HÄR.

Seriespel – den perfekta kombinationen av tävling och träning

Att träna är ju kul, men att tävla är ju ännu roligare! En kombination av de två ger ju det bästa av två världar och denna kombination hittar du i GBC:s seriespel. Det finns ingen begränsning i vem som kan vara med, nybörjare till Elit – alla är välkomna, men för att det ska bli kul så bör du ha testat att spela två mot två.

Sista anmälan för höstens seriespel är nu på söndag 27/8 – Skynda med din anmälan!

Om du skulle stå utan partner då kanske vi kan hjälpa dig. På vår sida ”Partner sökes” kan du kika in för att se om det redan finns någon på din nivå som letar efter partner till höstens seriespel.

GBC är Sveriges i särklass största volleybollklubb med drygt 1500 medlemmar. Klubben erbjuder träningar och tävlingar för allt från nybörjare till elit, och juniorer till pensionärer.
År 1996 introducerades seriespel för första gången i klubbens verksamhet med tre herrdivisioner och två damdivisioner. Idag, 27 år senare, har seriespelet utökats till ca 20 divisioner på herrsidan och ytterligare ca 16 divisioner på damsidan. Dvs. totalt nästan 40 olika divisioner. Och bara det inom en och samma förening!

Vad är det som gör seriespelet så populärt? Det är svårt att undgå den tävlingsgnistan som lyser igenom hos de flesta beachspelare. Det är såklart kul att träna, men inget slår känslan av att tävla och få visa vad man går för i skarpt läge! Bra som dåliga dagar (men förmodligen lite mer de bra dagarna).

Fördelen med GBCs seriespel är att det i majoriteten av divisionerna ingår både träning och tävling. Upp till division 4 har man först en timmes tränarledd träning följt av en timme seriespelsmatcher. Med denna kombination kan får man ut de bästa av två världar med möjlighet att fila teknik och testa olika spelkombinationer, följt av två ända-in-i-kaklet-matcher där förutsättningarna är enkla: det lag som är bäst vinner matchen.

Varmt välkommen med din anmälan till Seriespel HT23!

Tre GBC-lag att följa på Beach Pro Tour i veckan

Det blir mycket beachvolleyboll kommande dagar. I Sverige är det Tourfinalen, men GBC-eliten representerar även utomlands – i tre länder. Samtliga tävlingar är Beach Pro Tour Futures, och spelas i Österrike, Tjeckien och Egypten.

GBC:s Stefan Andreasson tog för några dagar sedan årets första vinst på elittouren i Sverige, tillsammans med Anton Andersson från Svedala. Denna vecka väntar karriärens första världstourtävling, eller Beach Pro Tour som det numera heter. Killarna har haft en bra säsong, men innan Malmö så har fullträffen uteblivit.

– Vi hade en riktigt bra start på säsongen med en andra plats i både Göteborg (inomhus) och Ljungby, där det kändes som att vi verkligen var på god väg, bara någon enstaka boll som kunde ha avgjort segrarna mot vår favör. Sen efter det började det dala där vi aldrig riktigt kom upp till den nivån igen under säsongen och självförtroendet började dala. Sedan efter en veckas träning mot Hellvig/Åhman och ett bra resultat på SM kändes det som att vi återigen var tillbaka, säger Stefan.

Han fortsätter.

– Efter en presentation i Nyköping som vi återigen inte var så nöjda med blev vi återigen taggade på revansch mot oss själva. För första gången någonsin går vi rakt igenom en helt turnering med bara 2-0 matcher. Nivån som Anton bidrar med, särskilt hur hög hans lägsta nivå var rakt igenom turneringen i kombination med sitt bästa blockspel någonsin, carriade oss hela vägen fram till guldet.

Glada efter seger i Malmö 4-star.

Killarna missar tyvärr Tourfinalen, men är redo att testa vingarna utomlands. Tävlingen spelas i Brno, Tjeckien, och kvalet inleds i morgon (torsdag), där Stefan och Anton måste vinna två raka matcher för att nå huvudturneringen.

– Det är vår första Future ihop och bortsett från NEVZA, vår första internationella. Väldigt svårt att veta vad man ska förvänta sig men jag tror ändå att vårt spel kan passa ganska bra internationellt, och är väldigt taggad på att prova på. Se hur motståndet är, se hur nivån är och bara grejen att få möta nya lag och få möta lag som inte har koll på oss, avslutar Stefan.

Malin och Louise

Till Österrike, närmare bestämt Baden, har Louise Månesköld och Malin Bergholm begett sig den här veckan. Dessa två har inte tävlat utomlands på ett tag på grund av den svenska säsongen men nu har det återigen blivit dags. Turneringen inleds idag (onsdag) och man ställs mot lokalt motstånd klockan 13.00. Tjejerna behöver vinna två kvalmatcher för att ta sig till huvudturneringen, men som andrarankade finns goda möjligheter.

Louise och Malin ska ut och tävla internationellt igen efter en tid i Sverige.

Alexander och Jakob

Efter mycket om och men har Alexander Annerstedt lyckats möta upp med Jakob Wijk Tegenrot i Egypten. Efter fjärdeplatsen i Bujumbura med Martin Appelgren fick han flera inställda flyg på resan vidare till nästa tävling. Under tidiga morgontimmarna idag lyckades han ändå nå slutdestinationen, och kommer trots utebliven nattsömn göra allt i sin makt för att ta sig till huvudturneringen. Tävlingen spelas i Al-Alamien och killarna har på grund av sin höga ranking i kvalet, samt att turneringen inte är full, fått “wo” i sin första match och gått direkt till andra kvalomgången. Matchen spelas 15:10 lokal tid mot antingen Tjeckien eller Saudiarabien.

Förra veckan var det nära. Blir det andra medaljen på världstouren för Alexander i Egypten?

Troligtvis sänds matcherna på bettingsidorna eller YouTube. Håll utkik på killarna och tjejernas privata kanaler samt @teamgbc för eventuella länkar.

Spelschema Tjeckien (Stefan och Anton) – killarna spelar på torsdag
Spelschema Österrike (Malin och Louise) – tjejerna spelar kl 13.00 idag (onsdag)
Spelschema Egypten (Alexander och Jakob) – killarna spelar 15.10 lokal tid idag (onsdag)

GBC-dominans i Malmö och en fjärdeplats på Beach Pro Tour

GBC toppade podiet på både dam- och herrsidan i Malmö 4-star. Dessutom blev det en fjärdeplats på Future-tävlingen i Bujumbura. 

I Malmö blev det inte helt oväntat en ren GBC-uppgörelse i damernas final. Detta efter att Sara Malmström och Hulda Rudberg samt Victoria Sahlberg och Anna Rydberg vunnit samtliga matcher på vägen. Väl i finalen var Victoria och Anna snäppet vassare och kunde sno åt sig segern i två raka set.

– Det har varit en superrolig helg. Malmö bjöd på perfekta förhållanden med strålande sol och ingen vind. Då turneringen var uppdelad på två spelplatser hade vi som morot att ta oss till semifinal för att få spela på smultronstället, center courten nere på Ribersborgsstranden. Och det var ingen besvikelse. Där var det en väldigt bra inramning med stora läktare, havet och många förbipasserande, säger Victoria. 

Damernas prispall, med halva lag Bengsson/Granberg och Linderholm/Cavretti.

Tjejerna har tidigare medaljer på högsta svenska nivå, men detta var deras första vinst tillsammans. 

– Ett bra tålamod tog oss igenom turneringen då vi mötte många bollsäkra lag på vägen. Men höjdpunkten var såklart finalen med ett riktigt tufft motstånd i form av Sara och Hulda. Väl där lyckades vi göra vår bästa match när det gällde som mest, säger Victoria. 

För “Vickan” var detta även första vinsten på Sverigetouren.

– Känslan att få vinna mitt första tourstopp var bättre än jag hade kunnat föreställa mig, jag kan erkänna att det blev några glädjetårar. Så roligt att få göra det med Anna, hon är både en fantastisk person och spelare på alla sätt. Nästa vecka spelar vi också Tourfinalen i Kalmar tillsammans som säsongsavslutning, säger hon.

På herrsidan lossnade det äntligen för GBC:s Stefan Andreasson. Efter en mängd andra- och tredjeplatser under året fick han, tillsammans med Anton Andersson från Svedala, kliva högst upp på pallen. I finalen mötte de GBC:s Jakob Wijk Tegenrot och Nyköpings Linus Tholse. En läglig formtopp för Stefan och Anton som ska iväg och spela världstour i veckorna som kommer.

Det var även många GBC-spelare som gick långt i Malmö. Simon Bohman och Tobias Helbig fick nöja sig med ett brons efter att ha förlorat sin semifinal mot slutsegrarna. Killarna hade under helgen visat att de är starka genom att i gruppfasen besegra Jakob och Linus. Linnea Bengtsson stod för ett fantastiskt personbästa på elittouren när hon tillsammans med Felicia Granberg från IKSU slutade på tredje plats. 

Herrarnas prispall, exklusive Bohman/Helbig.

På Beach Pro Tour i Bujumbura stod Alexander Annerstedt och Martin Appelgren för ett fint resultat när de gick obesegrade till semifinal. Väl där räckte inte energin till en medalj, men killarna tar med sig värdefulla internationella rankingpoäng för kommande tävlingar. Redan nästa vecka spelar Alexander ytterligare en Beach Pro Tour Future i Egypten, då med Jakob Wijk Tegenrot.

Alexander blockar i semifinalen mot Israel.

För de spelare som är kvar i Sverige till helgen har det blivit dags för Tourfinal i Kalmar på lördag och söndag.

Samtliga GBC-placeringar i Malmö, plus partners:

GULD:
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Svedala VK)
Victoria Sahlberg / Anna Rydenberg

SILVER
Hulda Rudberg / Sara Malmström
Jakob Wijk Tegenrot / Linus Tholse (Nyköpings FK)

BRONS
Simon Bohman / Tobias Helbig
Linnea Bengtsson / Felicia Granberg (IKSU)

5:e plats
Louise Månesköld / Ania Mierzejewska
Axelina Bohman / Caroline Andersson
Anton Björklund / Olle Ernevad

9:e plats
Elin Westin / Emma Spets (Malmö BC)
Sofie Lindberg / Annelie Andersson (Jönköpings BC)
Nicole Tiourine / Juste Derkintyte (IKSU)
Hugo Dahlgren / Simon Bager

13:e plats
Jenny Strålman / Louise Lindberg
Rebecka Holmström / Michaela Eriksson (Malmö BC)
Carl Petersson / Jonas Åberg

Touren rullar ner till Malmö

Det har blivit dags för årets sista elittävling före den slutliga finalen i Kalmar. Den här veckan ser vi glädjande nog Malmö som arrangörsstad för första gången på länge.

Återigen kommer 16 damer och 16 herrar till start, och GBC representeras av hela 25 spelare.

Jakob Wijk Tegenrot från GBC är tillsammans med Linus Tholse från Nyköping är rankade i toppen av herrarnas startfält och får ses som favoriter att ta hem segern. De senaste tävlingarna de spelat har resulterat uteslutande i medaljer, varav ett SM-guld.


Jakob, som ursprungligen är från Malmö, är säkert extra taggad inför helgen.


GBC:s Stefan Andreasson och Anton Andersson från Svedala är seedade tre i Malmö och är alltid farliga. Det är också Olle Ernevad och Anton Björklund som visat att de tillhör Sverigetoppen den här säsongen.

Ett annat meriterat lag som återfinns i startfältet är Simon Bohman och Tobias Helbig. Två rutinerade herrar som kan utmana samtliga lag om spelet och orken finns där.

Rankade som nummer ett i damtävlingen hittar vi två GBC-damer i form av Hulda Rudberg och Sara Malmström. De spelar vanligtvis inte tillsammans, men har tränat ihop i många år så samspelet lär inte vara något problem. Dessa två får agera favoriter i helgen. 

De kommer dock att utmanas av andra GBC-lag. Ett av dessa är Victoria Sahlberg och Anna Rydenberg som med mycket rutin och bollkontroll blir svåra att ha att göra med. En annan utmanare till segern är Louise Månesköld och Ania Mierzejewska. Två långa spelare med starkt anfallsspel som blir jobbiga att stoppa.

GBC har även många andra bra spelare med i tävlingen. Se samtliga med partners nedan:

Linnea Bengtsson / Felicia Granberg (IKSU)
Nicole Tiourine / Juste Derkintyte (IKSU)
Sofie Lindberg / Annelie Andersson (Jönköpings BC)
Elin Westin / Emma Spets (Malmö BC)
Caroline Andersson / Axelina Bohman
Jenny Strålman / Louise Lindberg
Rebecka Holmström / Michaela Eriksson (Malmö BC)
Carl Petersson / Jonas Åberg
Simon Bager / Hugo Dahlgren

 

SBT Malmö 4-star
19 augusti: gruppspel och åttondel
20 augusti: kvart, semi, final
Antal lag: 16 dam & 16 herr

Spelschema
Livestream