Boka bana
Bli medlem

Seriespel – den perfekta kombinationen av tävling och träning

Att träna är ju kul, men att tävla är ju ännu roligare! En kombination av de två ger ju det bästa av två världar och denna kombination hittar du i GBC:s seriespel. Det finns ingen begränsning i vem som kan vara med, nybörjare till Elit – alla är välkomna, men för att det ska bli kul så bör du ha testat att spela två mot två.

Sista anmälan för höstens seriespel är nu på söndag 27/8 – Skynda med din anmälan!

Om du skulle stå utan partner då kanske vi kan hjälpa dig. På vår sida ”Partner sökes” kan du kika in för att se om det redan finns någon på din nivå som letar efter partner till höstens seriespel.

GBC är Sveriges i särklass största volleybollklubb med drygt 1500 medlemmar. Klubben erbjuder träningar och tävlingar för allt från nybörjare till elit, och juniorer till pensionärer.
År 1996 introducerades seriespel för första gången i klubbens verksamhet med tre herrdivisioner och två damdivisioner. Idag, 27 år senare, har seriespelet utökats till ca 20 divisioner på herrsidan och ytterligare ca 16 divisioner på damsidan. Dvs. totalt nästan 40 olika divisioner. Och bara det inom en och samma förening!

Vad är det som gör seriespelet så populärt? Det är svårt att undgå den tävlingsgnistan som lyser igenom hos de flesta beachspelare. Det är såklart kul att träna, men inget slår känslan av att tävla och få visa vad man går för i skarpt läge! Bra som dåliga dagar (men förmodligen lite mer de bra dagarna).

Fördelen med GBCs seriespel är att det i majoriteten av divisionerna ingår både träning och tävling. Upp till division 4 har man först en timmes tränarledd träning följt av en timme seriespelsmatcher. Med denna kombination kan får man ut de bästa av två världar med möjlighet att fila teknik och testa olika spelkombinationer, följt av två ända-in-i-kaklet-matcher där förutsättningarna är enkla: det lag som är bäst vinner matchen.

Varmt välkommen med din anmälan till Seriespel HT23!