Boka bana
Bli medlem

GBC-dominans i Malmö och en fjärdeplats på Beach Pro Tour

GBC toppade podiet på både dam- och herrsidan i Malmö 4-star. Dessutom blev det en fjärdeplats på Future-tävlingen i Bujumbura. 

I Malmö blev det inte helt oväntat en ren GBC-uppgörelse i damernas final. Detta efter att Sara Malmström och Hulda Rudberg samt Victoria Sahlberg och Anna Rydberg vunnit samtliga matcher på vägen. Väl i finalen var Victoria och Anna snäppet vassare och kunde sno åt sig segern i två raka set.

– Det har varit en superrolig helg. Malmö bjöd på perfekta förhållanden med strålande sol och ingen vind. Då turneringen var uppdelad på två spelplatser hade vi som morot att ta oss till semifinal för att få spela på smultronstället, center courten nere på Ribersborgsstranden. Och det var ingen besvikelse. Där var det en väldigt bra inramning med stora läktare, havet och många förbipasserande, säger Victoria. 

Damernas prispall, med halva lag Bengsson/Granberg och Linderholm/Cavretti.

Tjejerna har tidigare medaljer på högsta svenska nivå, men detta var deras första vinst tillsammans. 

– Ett bra tålamod tog oss igenom turneringen då vi mötte många bollsäkra lag på vägen. Men höjdpunkten var såklart finalen med ett riktigt tufft motstånd i form av Sara och Hulda. Väl där lyckades vi göra vår bästa match när det gällde som mest, säger Victoria. 

För “Vickan” var detta även första vinsten på Sverigetouren.

– Känslan att få vinna mitt första tourstopp var bättre än jag hade kunnat föreställa mig, jag kan erkänna att det blev några glädjetårar. Så roligt att få göra det med Anna, hon är både en fantastisk person och spelare på alla sätt. Nästa vecka spelar vi också Tourfinalen i Kalmar tillsammans som säsongsavslutning, säger hon.

På herrsidan lossnade det äntligen för GBC:s Stefan Andreasson. Efter en mängd andra- och tredjeplatser under året fick han, tillsammans med Anton Andersson från Svedala, kliva högst upp på pallen. I finalen mötte de GBC:s Jakob Wijk Tegenrot och Nyköpings Linus Tholse. En läglig formtopp för Stefan och Anton som ska iväg och spela världstour i veckorna som kommer.

Det var även många GBC-spelare som gick långt i Malmö. Simon Bohman och Tobias Helbig fick nöja sig med ett brons efter att ha förlorat sin semifinal mot slutsegrarna. Killarna hade under helgen visat att de är starka genom att i gruppfasen besegra Jakob och Linus. Linnea Bengtsson stod för ett fantastiskt personbästa på elittouren när hon tillsammans med Felicia Granberg från IKSU slutade på tredje plats. 

Herrarnas prispall, exklusive Bohman/Helbig.

På Beach Pro Tour i Bujumbura stod Alexander Annerstedt och Martin Appelgren för ett fint resultat när de gick obesegrade till semifinal. Väl där räckte inte energin till en medalj, men killarna tar med sig värdefulla internationella rankingpoäng för kommande tävlingar. Redan nästa vecka spelar Alexander ytterligare en Beach Pro Tour Future i Egypten, då med Jakob Wijk Tegenrot.

Alexander blockar i semifinalen mot Israel.

För de spelare som är kvar i Sverige till helgen har det blivit dags för Tourfinal i Kalmar på lördag och söndag.

Samtliga GBC-placeringar i Malmö, plus partners:

GULD:
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Svedala VK)
Victoria Sahlberg / Anna Rydenberg

SILVER
Hulda Rudberg / Sara Malmström
Jakob Wijk Tegenrot / Linus Tholse (Nyköpings FK)

BRONS
Simon Bohman / Tobias Helbig
Linnea Bengtsson / Felicia Granberg (IKSU)

5:e plats
Louise Månesköld / Ania Mierzejewska
Axelina Bohman / Caroline Andersson
Anton Björklund / Olle Ernevad

9:e plats
Elin Westin / Emma Spets (Malmö BC)
Sofie Lindberg / Annelie Andersson (Jönköpings BC)
Nicole Tiourine / Juste Derkintyte (IKSU)
Hugo Dahlgren / Simon Bager

13:e plats
Jenny Strålman / Louise Lindberg
Rebecka Holmström / Michaela Eriksson (Malmö BC)
Carl Petersson / Jonas Åberg