Boka bana
Bli medlem

Tre GBC-lag att följa på Beach Pro Tour i veckan

Det blir mycket beachvolleyboll kommande dagar. I Sverige är det Tourfinalen, men GBC-eliten representerar även utomlands – i tre länder. Samtliga tävlingar är Beach Pro Tour Futures, och spelas i Österrike, Tjeckien och Egypten.

GBC:s Stefan Andreasson tog för några dagar sedan årets första vinst på elittouren i Sverige, tillsammans med Anton Andersson från Svedala. Denna vecka väntar karriärens första världstourtävling, eller Beach Pro Tour som det numera heter. Killarna har haft en bra säsong, men innan Malmö så har fullträffen uteblivit.

– Vi hade en riktigt bra start på säsongen med en andra plats i både Göteborg (inomhus) och Ljungby, där det kändes som att vi verkligen var på god väg, bara någon enstaka boll som kunde ha avgjort segrarna mot vår favör. Sen efter det började det dala där vi aldrig riktigt kom upp till den nivån igen under säsongen och självförtroendet började dala. Sedan efter en veckas träning mot Hellvig/Åhman och ett bra resultat på SM kändes det som att vi återigen var tillbaka, säger Stefan.

Han fortsätter.

– Efter en presentation i Nyköping som vi återigen inte var så nöjda med blev vi återigen taggade på revansch mot oss själva. För första gången någonsin går vi rakt igenom en helt turnering med bara 2-0 matcher. Nivån som Anton bidrar med, särskilt hur hög hans lägsta nivå var rakt igenom turneringen i kombination med sitt bästa blockspel någonsin, carriade oss hela vägen fram till guldet.

Glada efter seger i Malmö 4-star.

Killarna missar tyvärr Tourfinalen, men är redo att testa vingarna utomlands. Tävlingen spelas i Brno, Tjeckien, och kvalet inleds i morgon (torsdag), där Stefan och Anton måste vinna två raka matcher för att nå huvudturneringen.

– Det är vår första Future ihop och bortsett från NEVZA, vår första internationella. Väldigt svårt att veta vad man ska förvänta sig men jag tror ändå att vårt spel kan passa ganska bra internationellt, och är väldigt taggad på att prova på. Se hur motståndet är, se hur nivån är och bara grejen att få möta nya lag och få möta lag som inte har koll på oss, avslutar Stefan.

Malin och Louise

Till Österrike, närmare bestämt Baden, har Louise Månesköld och Malin Bergholm begett sig den här veckan. Dessa två har inte tävlat utomlands på ett tag på grund av den svenska säsongen men nu har det återigen blivit dags. Turneringen inleds idag (onsdag) och man ställs mot lokalt motstånd klockan 13.00. Tjejerna behöver vinna två kvalmatcher för att ta sig till huvudturneringen, men som andrarankade finns goda möjligheter.

Louise och Malin ska ut och tävla internationellt igen efter en tid i Sverige.

Alexander och Jakob

Efter mycket om och men har Alexander Annerstedt lyckats möta upp med Jakob Wijk Tegenrot i Egypten. Efter fjärdeplatsen i Bujumbura med Martin Appelgren fick han flera inställda flyg på resan vidare till nästa tävling. Under tidiga morgontimmarna idag lyckades han ändå nå slutdestinationen, och kommer trots utebliven nattsömn göra allt i sin makt för att ta sig till huvudturneringen. Tävlingen spelas i Al-Alamien och killarna har på grund av sin höga ranking i kvalet, samt att turneringen inte är full, fått “wo” i sin första match och gått direkt till andra kvalomgången. Matchen spelas 15:10 lokal tid mot antingen Tjeckien eller Saudiarabien.

Förra veckan var det nära. Blir det andra medaljen på världstouren för Alexander i Egypten?

Troligtvis sänds matcherna på bettingsidorna eller YouTube. Håll utkik på killarna och tjejernas privata kanaler samt @teamgbc för eventuella länkar.

Spelschema Tjeckien (Stefan och Anton) – killarna spelar på torsdag
Spelschema Österrike (Malin och Louise) – tjejerna spelar kl 13.00 idag (onsdag)
Spelschema Egypten (Alexander och Jakob) – killarna spelar 15.10 lokal tid idag (onsdag)