Boka bana
Bli medlem

Touren rullar ner till Malmö

Det har blivit dags för årets sista elittävling före den slutliga finalen i Kalmar. Den här veckan ser vi glädjande nog Malmö som arrangörsstad för första gången på länge.

Återigen kommer 16 damer och 16 herrar till start, och GBC representeras av hela 25 spelare.

Jakob Wijk Tegenrot från GBC är tillsammans med Linus Tholse från Nyköping är rankade i toppen av herrarnas startfält och får ses som favoriter att ta hem segern. De senaste tävlingarna de spelat har resulterat uteslutande i medaljer, varav ett SM-guld.


Jakob, som ursprungligen är från Malmö, är säkert extra taggad inför helgen.


GBC:s Stefan Andreasson och Anton Andersson från Svedala är seedade tre i Malmö och är alltid farliga. Det är också Olle Ernevad och Anton Björklund som visat att de tillhör Sverigetoppen den här säsongen.

Ett annat meriterat lag som återfinns i startfältet är Simon Bohman och Tobias Helbig. Två rutinerade herrar som kan utmana samtliga lag om spelet och orken finns där.

Rankade som nummer ett i damtävlingen hittar vi två GBC-damer i form av Hulda Rudberg och Sara Malmström. De spelar vanligtvis inte tillsammans, men har tränat ihop i många år så samspelet lär inte vara något problem. Dessa två får agera favoriter i helgen. 

De kommer dock att utmanas av andra GBC-lag. Ett av dessa är Victoria Sahlberg och Anna Rydenberg som med mycket rutin och bollkontroll blir svåra att ha att göra med. En annan utmanare till segern är Louise Månesköld och Ania Mierzejewska. Två långa spelare med starkt anfallsspel som blir jobbiga att stoppa.

GBC har även många andra bra spelare med i tävlingen. Se samtliga med partners nedan:

Linnea Bengtsson / Felicia Granberg (IKSU)
Nicole Tiourine / Juste Derkintyte (IKSU)
Sofie Lindberg / Annelie Andersson (Jönköpings BC)
Elin Westin / Emma Spets (Malmö BC)
Caroline Andersson / Axelina Bohman
Jenny Strålman / Louise Lindberg
Rebecka Holmström / Michaela Eriksson (Malmö BC)
Carl Petersson / Jonas Åberg
Simon Bager / Hugo Dahlgren

 

SBT Malmö 4-star
19 augusti: gruppspel och åttondel
20 augusti: kvart, semi, final
Antal lag: 16 dam & 16 herr

Spelschema
Livestream