Boka bana
Bli medlem

Dubbla brons för GBC i Tourfinalen

Det blev till slut två göteborgska bronsmedaljer under helgens Tourfinal. Detta genom Hulda Rudberg och Kaisa Wallin. Framgångarna på herrsidan uteblev för första gången på länge.

Hulda och partner Helene från Slow Down stod för en stabil insats under helgen, och troligen för en av årets vändningar när man i sin gruppfinal förlorat första set och låg under med 18-12 i andra. Men mirakulöst nog fick man igång spelet, vände och vann även set nummer tre. Väl i semifinalen fick de se sig besegrade av Frida Johansson från Värnamo och Felicia Granberg från IKSU.

Hulda och Helene fokuserar under helgens Tourfinal. Foto: Robert Boman

GBC:s Kaisa Wallin har verkligen haft en bra sommar. Super-mamman har vunnit på touren och tagit hem flera medaljer. I helgen spelade hon med Sara Cavretti från Beachbrothers BC och laget inledde starkt genom att besegra de slutliga silvermedaljörerna Felicia och Frida. Efter att ha förlorat gruppfinalen mot Hulda och Helene besegrade de i imponerande stil Malin Bergholm och Louise Månesköld från GBC för att sedan i en otroligt jämn semifinal förlora mot vinnarna av turneringen, Fanny Åhman från Stöcke och Isabelle Reffel från Lidingö. 

Vunnen boll för Kaisa Wallin. Foto: Robert Boman 

GBC har varit starka på herrsidan och vunnit Tourfinalen de senaste fyra gångerna. I år blev det dock lite stolpe ut och bästa lag placerade sig på en femteplats.

Den svenska säsongen är nu officiellt över, men för flera av GBC:s elitspelare väntar en del utlandsäventyr. Stefan Andreasson laddar för världstour i Polen i veckan, och dit ska även Sara Malmström helgen efter. Eftersom den internationella säsongen pågår nästan året om och vi kommer säkerligen att få se flera av klubbens spelare som åker iväg de kommande månaderna. 

 

Samtliga GBC-placeringar plus partners:

BRONS

Hulda Rudberg / Helene Jernbeck (Slow Down)
Kaisa Wallin / Sara Cavretti (Beachbrothers BC)

5:e plats
Malin Bergholm / Louise Månesköld
Victoria Sahlberg / Anna Rydenberg
Martin Appelgren / Elias Sjölund (Stöcke IF)
Anton Björklund / Olle Ernevad

7:e plats
Alexander Herrmann / Simon Bohman
Anne-Lie Rininsland / Ania Mierzejewska