Boka bana
Bli medlem

Det har blivit dags för Tourfinal

Årets sista och mest prestigefyllda tourtävling är kommen. I helgen ska årets Tourmästare koras. Sveriges åtta högst rankade dam- och herrlag gör upp om ära och prispengar på Långviken Arena i Kalmar, och GBC ställer upp med starka aspiranter till titeln. 

Hela 13 spelare i startfältet representerar Göteborg, och på damsidan har fem av åtta lag minst en göteborgsspelare. Chanserna för medalj är således goda.

Regerande Tourfinalvinnaren på damsidan kommer från GBC och heter Hulda Rudberg. Hon spelar i år tillsammans med Helene Jernbeck från Slow Down och de är topprankade på damsidan. Just dessa två stod på varsin om sida nätet under finalen i fjol, där Hulda gick segrande ur matchen. Då tillsammans med Camilla Nilsson från Nyköping.

Hulda och Camilla efter fjolårets seger.

Ett formstarkt damlag hittar vi i Victoria Sahlberg och Anna Rydenberg. Laget vann förra veckan i Malmö och är garanterat sugna på att även vinna den här helgen. Med sitt smarta och bollsäkra spel har de goda chanser.

GBC:s Kaisa Wallin och Sara Cavretti från Beachbrothers är tillbaka på samma sida om nätet. De inledde säsongen starkt ihop och tog hem Ljungby 4-star. Kan de avsluta säsongen lika starkt? 

Malin Bergholm och Louise Månesköld är återigen på plats i Sverige efter att i veckan kvalat till en Beach Pro Tour Future i Baden. Efter att ha vunnit första matchen föll man på mållinjen i den andra, och är säkerligen sugna på att ta hem Tourfinalen nu när man har chansen.

Ania Mierzejewska och Anne-Lie Rininsland från GBC kamperar ihop den här helgen. Anne-Lie vet vad det innebär att vinna titlar och Ania har spelat mycket och tar ständigt kliv framåt, tillsammans utgör de ett spännande lag.

Tre av fem GBC-spelare på herrsidan har vunnit titeln förut – Alexander Herrmann, Simon Bohman och Martin Appelgren. Ingen av dessa tre har spelat lika mycket i Sverige som de brukar i år, men har alla rutinen som krävs för att kämpa om segern. Alexander och Simon ställer upp tillsammans, medan Martin spelar med unga, lovande, Elias Sjöström från Stöcke. I sin första match ställs de mot det tredje GBC-laget, Anton Björklund och Olle Ernevad, som verkligen etablerat sig på touren i år och visat att de har det som krävs för att kämpa om medaljer.

Tävlingen inleds i morgon (lördag) förmiddag och på söndagskvällen har vi våra nyblivna mästare.

Tourfinalen i Kalmar
26 augusti: gruppspel och kvartsfinal
27 augusti: semifinal och final
Antal lag: 8 dam & 8 herr

Spelschema
Livestream