Boka bana
Bli medlem

Utbildningar

Vill du bli en bättre tränare?


Typ: Utbildning
Plats: Se respektive utbildning
Datum: Se respektive utbildning

SISU IDROTTSUTBILDARNA har utbildningar för dig som är ledare och som vill utvecklas i din roll.

Som tränare är du en viktig del av vår verksamhet och du kan även göra skillnad för många människor. För att du ska känna dig trygg i din roll och känna att du gör ett bra jobb så kan det vara bra att utbilda dig så mycket som möjligt, inte enbart få praktisk erfarenhet. Nedan listar vi 3 olika utbildningar som SISU Idrottsutbildarna tagit fram. Den första är gratis och online så den är det bara att kasta sig in på! De två andra kan klubben hjälpa dig som tränare att bekosta om du är intresserad av att gå dessa. Är du en av våra fasta tränare eller vill ta dig an mer tränaransvar så kontakta info@gbcbeach.com så tittar vi på om vi kan hitta en lösning på att finansiera utbildningen.

För juniorer mellan 14-20 år finns en grundtränarutbildning för unga ledare, denna ligger separat under utbildningar här på hemsidan. Denna utbildning blir ofta fullbokad fort så vänta inte till sista sekund för att anmäla dig om du vill gå. Observera att det är kostnadsfritt om man går men det kommer en no show-avgift om man inte dyker upp på utbildningen.

Klicka på rubrikerna för att få mer info

INTRODUKTIONSUTBILDNING FÖR TRÄNARE

Introduktionsutbildningen är första steget in i idrotten för dig som tränare. Du får inblick i vad det innebär att vara tränare samt ett antal viktiga utgångspunkter i ledarskap och träning. Förhoppningsvis också en del kraft och extra pepp in i ditt viktiga uppdrag.

Vi rekommenderar att du som är eller vill bli tränare går igenom materialet i denna online-kurs.

GRUNDUTBILDNING FÖR TRÄNARE

För att göra grundutbildningen mer tillgänglig för dig som tränare består den av ett varierat lärande. Egna studier varvas med arbete på den digitala utbildningsplattformen och fysiska mötesplatser. Det skapar förutsättningar för dig att testa och överföra dina nyvunna kunskaper direkt in i din egen idrott och vardag som tränare i en förening. Och därefter åter reflektera in i utbildningen. Hela utbildningen omfattar cirka 25 lektionstimmar, varav 9 lektionstimmar är fysisk träff.

FORTSÄTTNINGSUTBILDNING FÖR TRÄNARE

Denna utbildning vänder sig till tränare som leder barn, ungdomar eller vuxna. Du ska fylla minst 16 år under året och ha gått Grundutbildning för tränare eller någon annan likvärdig grundutbildning. Efter denna utbildning ska du känna dig trygg som huvudtränare för en träningsgrupp.

 

Till anmälan

Psykisk hälsa och ohälsa


Typ: Utbildning & information - online
Plats: Online
Datum: Valfri tidpunkt

SISU Idrottsutbildarna har utbildningar och information för dig som är ledare och/eller medmänniska, som vill lära dig mer om hur man hanterar och bemöter psykisk ohälsa.
Klicka på rubrikerna för att komma till utbildingarna

Ledare som lyssnar – en e-utbildning om psykisk hälsa

Ledare som lyssnar är en webbaserad utbildning om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden.

I utbildningen får du lära dig mer om psykisk hälsa och hur du kan upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt psykiskt. Du får även tips om hur du kan stärka den psykiska hälsan hos de barn och unga som du leder.

E-utbildningen Ledare som lyssnar är framtagen av Folkhälsomyndigheten på uppdrag av regeringen. Den syftar till att ge ledare som möter barn och unga på fritiden grundläggande kunskaper om psykisk hälsa, ohälsa och suicid. Målet är att ledare som gått utbildningen ska vara mer närvarande, stödjande och trygga i möten med barn och unga som mår dåligt psykiskt, samt veta hur de kan bidra till att främja psykisk hälsa.

E-utbildningen erbjuds kostnadsfritt och är öppen för alla att ta del av. Den är uppdelad i fyra delar och tar ca en dryg timme att genomföra i sin helhet. Efter avslutad utbildning finns en länk till en kort utvärderingsenkät. När man har besvarat frågorna finns möjligheten att ladda ner och skriva ut ett diplom.

Innehållet i utbildningen är utvecklat i samråd med Socialstyrelsen, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och sakkunniga, samt i dialog med berörda ideella organisationer och ungdomar.

STEG FÖR LIVET

På denna sida kan du få mer info om suicidprevention, och vad du som medmänniska kan göra när någon mår psykiskt dåligt.

UPP UPP – VI LYFTER

#ViLyfter är en webbplats för dig som är ung och idrottsaktiv. Här lyfts tankar, känslor och beteenden som rör psykisk ohälsa. Den är tänkt att vara ett stöd i dina egna tankar och reflektioner samt skapa kraft, vilja och mod att våga prata om det.

Till anmälan

Blandade utbildningar RF-SISU


Typ: Utbildning
Plats: Se resp. utbildning
Datum: Se resp. utbildning

RF-SISU har ett stort utbud när det kommer till förenings- och idrottsinriktade utbildningar.  Klicka på ANMÄLAN för att komma till utbildningskalendern.

Till anmälan