Boka bana
Bli medlem

Utbildningar

Göteborgs Idrottsledardag


Typ: Föreläsning
Plats: Scandic Crown, Göteborg
Datum: Lördag 23 Oktober
09.30-16.15

Lördag 23 oktober, Scandic Crown

Göteborgs Idrottsledardag

RF SISU Västra Götaland tillsammans med Göteborgs Stad bjuder in dig som är ledare i en idrottsförening i Göteborg till en kostnadsfri ledardag. Tack vare samverkan mellan RF SISU Västra Götaland och Göteborgs Stad så erbjuds detta helt kostnadsfritt.

OBS! Detta är i inte i GBCs regi så för ev frågor eller anmälan vänder du dig till RF SISU, inte GBC.

Preliminärt schema för dagen:
09.30 Mingel och avprickning
10.00-10.30 Inledning
10.30-11.30 Samtal med Kajsa Bergqvist
11.45-12.45 Valbara seminarier
12.45-13.30 Lunch
13.30-14.30 Valbara seminarier
14.30-15.00 Paus
15.00-16.00 Föreläsning Gunnar Söderström
16.00-16.15 Avslut

KLICKA HÄR FÖR INFO & ANMÄLAN

 

Till anmälan

Tränarutbildning Steg 2 HT21


Typ: Utbildning
Plats: Beach Center i Kviberg
Datum: LÖRDAG 30/10 kl 13.30-20.00
SÖNDAG 31/10 kl 10.00-19.30

Nu får vi äntligen komma igång med våra tränarutbildningar för att stärka upp kompetensen och tryggheten för våra tränare!

Under lednig av vår huvudränare och tränarinstruktör Martin Appelgren får du både teori och praktik i sanden. Är du tränare i klubben, och har gått Steg 1 för minst ett halvår sen är det nu läge att vidareutvekla tränarkompetensen, så in och anmäl dig!

Vi erbjuder 6 st gratisplatser och det är först till kvarn som gäller, dock med företräde för våra aktiva tränare då vi vill erbjuda så hög kvalitet som möjligt på våra träningar. Om du vill ha en av gratisplatserna skickar du ett mail till info@gbcbeach.com och säger detta innan du anmäler dig på förbundets sida. Dessa gratisplatser är enbart för GBCs medlemmar, kostnad för kursen är annars 1900 kr.

Sista datum för anmälan är söndag 24 oktober.
OBS! Anmäl dig inte till denna om du ska gå Steg 1 nu i höst. Då  är du välkommen att anmäla dig till Steg 2 till vårens omgång.

Maila info@gbcbeach.com för att boka en av gratisplatserna.

 

Till anmälan

Ledarskapsföreläsningar online


Typ: Föreläsning online
Plats: Digital
Datum: 8-11/11 olika föreläsningar varje kväll kl 19.30

I höst genomför SISU idrottsutbildarna ledarskapsveckan ”Halv8 hos oss” den 8-11 november med detta startfält:

8/11 Tove Alexandersson – mångfaldigvärldsmästare i orientering, vinnare av Jerringpriset

9/11 Sara Persson och Mohammed Al Hakim – elitfotbollsdomare med internationella meriter

10/11 Malin Persson – flottiljchef

11/11 Erik Andersson – forskare och författare till boken ”Tävla tillsammans – vuxenpåverkan inom ungas lagidrottande”

Dessa digitala föreläsningar är kostnadsfria och startar 19.30. Du kanske deltar aktivt och interagerar med föreläsaren, slår dig ner i soffan och lutar dig tillbaka och bara tittar, eller så passar du på att dammsuga eller tar en löprunda och bara lyssnar med lurarna i öronen. Du väljer själv. 🙂

Läs mer och anmäl dig via länkarna.

 

Anmälan eller eventuella frågor om föreläsningarna hanteras inte av GBC utan vänd er till SISU och följ länkarna på utbildningarna. 

 

Framtidens ledare – Unga ledare 13-15 år


Typ: Utbildning
Plats: Angered
Datum: Lördag 20 november
kl 10.00-16.00

En grundläggande utbildning för de yngsta ledarna med möjlighet att utvecklas till en bättre och tryggare ledare för barn. Ledare från olika idrotter möts i ämnen som ledarskap, värdegrund och praktisk pedagogik.

Deltagaravgift: Kostnadsfri för medlemmar i föreningar ifrån Göteborgs stad. För övriga är deltagaravgiften 500 kr.
Sista anmälningsdag 2021-11-13

Avbokningsregler
För alla gäller att det är bindande anmälan och att återbud mindre än 5 dagar innan kursstart alt utebli medför att en administrativ avgift faktureras föreningen.

Anmälan och mer info hos sisu idrott via länken här.
Frågor: victoria.johannesson@rfsisu.se / 070 926 58 27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till anmälan

Vill du bli en bättre tränare?


Typ: Utbildning
Plats: Se respektive utbildning
Datum: Se respektive utbildning

SISU IDROTTSUTBILDARNA har utbildningar för dig som är ledare och som vill utvecklas i din roll.

Som tränare är du en viktig del av vår verksamhet och du kan även göra skillnad för många människor. För att du ska känna dig trygg i din roll och känna att du gör ett bra jobb så kan det vara bra att utbilda dig så mycket som möjligt, inte enbart få praktisk erfarenhet. Nedan listar vi 3 olika utbildningar som SISU Idrottsutbildarna tagit fram. Den första är gratis och online så den är det bara att kasta sig in på! De två andra kan klubben hjälpa dig som tränare att bekosta om du är intresserad av att gå dessa. Är du en av våra fasta tränare eller vill ta dig an mer tränaransvar så kontakta info@gbcbeach.com så tittar vi på om vi kan hitta en lösning på att finansiera utbildningen.

För juniorer mellan 14-20 år finns en grundtränarutbildning för unga ledare, denna ligger separat under utbildningar här på hemsidan. Denna utbildning blir ofta fullbokad fort så vänta inte till sista sekund för att anmäla dig om du vill gå. Observera att det är kostnadsfritt om man går men det kommer en no show-avgift om man inte dyker upp på utbildningen.

Klicka på rubrikerna för att få mer info

INTRODUKTIONSUTBILDNING FÖR TRÄNARE

Introduktionsutbildningen är första steget in i idrotten för dig som tränare. Du får inblick i vad det innebär att vara tränare samt ett antal viktiga utgångspunkter i ledarskap och träning. Förhoppningsvis också en del kraft och extra pepp in i ditt viktiga uppdrag.

Vi rekommenderar att du som är eller vill bli tränare går igenom materialet i denna online-kurs.

GRUNDUTBILDNING FÖR TRÄNARE

För att göra grundutbildningen mer tillgänglig för dig som tränare består den av ett varierat lärande. Egna studier varvas med arbete på den digitala utbildningsplattformen och fysiska mötesplatser. Det skapar förutsättningar för dig att testa och överföra dina nyvunna kunskaper direkt in i din egen idrott och vardag som tränare i en förening. Och därefter åter reflektera in i utbildningen.Hela utbildningen omfattar cirka 25 lektionstimmar, varav 9 lektionstimmar är fysisk träff.

FORTSÄTTNINGSUTBILDNING FÖR TRÄNARE

Utbildningen vänder sig till dig som genomgått grundutbildning för tränare. Du får möjlighet att brottas med ditt eget ledarskap. Utveckla arbetssätt för att stärka det så att du kan möta, involvera och anpassa idrottsverksamheten utifrån utövarnas psykiska, fysiska, sociala och idrottsliga förmåga. Du får också ökad kunskap kring hur du lägger upp en långsiktig planering och aktivt arbetar med återhämtning och skadeförebyggande träning.

Fortsättningsutbildningen omfattar totalt 32–35 utbildningstimmar á 45 minuter varav 15–18 av dem genomförs som egna studier på webb, i det digitala klassrummet och på hemmaplan.

 

Till anmälan

Psykisk hälsa och ohälsa


Typ: Utbildning & information - online
Plats: Online
Datum: Valfri tidpunkt

SISU Idrottsutbildarna har utbildningar och information för dig som är ledare och/eller medmänniska, som vill lära dig mer om hur man hanterar och bemöter psykisk ohälsa.
Klicka på rubrikerna för att komma till utbildingarna

Ledare som lyssnar – en e-utbildning om psykisk hälsa

Ledare som lyssnar är en webbaserad utbildning om psykisk hälsa för dig som leder barn och unga på fritiden.

I utbildningen får du lära dig mer om psykisk hälsa och hur du kan upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt psykiskt. Du får även tips om hur du kan stärka den psykiska hälsan hos de barn och unga som du leder.

E-utbildningen Ledare som lyssnar är framtagen av Folkhälsomyndigheten på uppdrag av regeringen. Den syftar till att ge ledare som möter barn och unga på fritiden grundläggande kunskaper om psykisk hälsa, ohälsa och suicid. Målet är att ledare som gått utbildningen ska vara mer närvarande, stödjande och trygga i möten med barn och unga som mår dåligt psykiskt, samt veta hur de kan bidra till att främja psykisk hälsa.

E-utbildningen erbjuds kostnadsfritt och är öppen för alla att ta del av. Den är uppdelad i fyra delar och tar ca en dryg timme att genomföra i sin helhet. Efter avslutad utbildning finns en länk till en kort utvärderingsenkät. När man har besvarat frågorna finns möjligheten att ladda ner och skriva ut ett diplom.

Innehållet i utbildningen är utvecklat i samråd med Socialstyrelsen, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och sakkunniga, samt i dialog med berörda ideella organisationer och ungdomar.

STEG FÖR LIVET

På denna sida kan du få mer info om suicidprevention, och vad du som medmänniska kan göra när någon mår psykiskt dåligt.

UPP UPP – VI LYFTER

#ViLyfter är en webbplats för dig som är ung och idrottsaktiv. Här lyfts tankar, känslor och beteenden som rör psykisk ohälsa. Den är tänkt att vara ett stöd i dina egna tankar och reflektioner samt skapa kraft, vilja och mod att våga prata om det.

Till anmälan