Boka bana
Bli medlem

Arkiv för juni, 2023

Världstour och Västerås i helgen

Ja, till helgen sprider GBC-eliten ut sig. Delar av teamet tar sig över Östersjön för att spela en Future på Beach Pro Tour i Helsingfors, medan resten intar Västerås för årets andra 5-star på Swedish Beach Tour. 

First things first. Med start idag (torsdag) har två av våra damlag spelat i den finländska huvudstaden för att fightas om en plats i huvudturneringen på världstouren. Först ut var Malin och Louise som tyvärr fick se sig besegrade av ett österrikiskt lag. Bättre gick det för de nyblivna vinnarna av nordeuropeiska touren, Hulda och partner Helene från Slow Down, som lyckades bemästra ett finländskt lag i första kvalrundan. Den andra omgången har i skrivande stund inte spelats, utan avgörs i eftermiddag omkring 15.30 svensk tid. Vid eventuell vinst har de kvalificerat sig till huvudturneringen. 

För resten av spelartruppen väntar Swedish Beach Tour i Västerås till helgen. Lögastrand debuterar på elittouren och i kombination med City Festivalen som pågår samtidigt kan det bli en riktig folkfest för såväl spelare som publik. Tävlingen avgörs fredag och lördag där sammanlagt tolv GBC-spelare kommer till start, och det är som vanligt flera konkurrenskraftiga konstellationer.

Kaisa Wallin och Anna Rydenberg, som båda har vunnit på elittouren i år, ställer nu upp sig på samma sida av nätet. Som andrarankade i tävlingen får de ses som starka medaljkandidater. Selma Robinson spelar för andra gången i år med Camilla Nilsson från Nyköpings FK. Senast blev det en femteplats och det ska bli intressant att se hur de presterar nu när de är lite mer samspelta. Victoria Sahlberg och Ania Mierzejewska är också seedade högt i startfältet och de kommer säkerligen att kunna utmana om de högre placeringarna.

På herrsidan heter troligtvis det största GBC-hoppet den här helgen Stefan Andreasson. Tillsammans med radarpartnern Anton Andersson från Svedala har han radat upp fina placeringar på Sverigetouren under 2022 och början av 2023 men den absoluta fullträffen har uteblivit. Kanske kommer den i Västerås?

Stefan och Anton efter att ha vunnit Sverigetouren i Trollhättan 2021.

Övriga GBC-are att hålla utkik efter är:

Finn Aldén-Joyce /Anton Björklund
Rasmus Boström / Elias Sjölund (Stöcke IF​​​)
Hugo Dahlgren / Simon Bager
Rebecka Dahlgren / Agnes Linderholm (IKSU)

Spelschema Future
Spelschema SBT
Officiell turneringssida
Info livestream SBT

Hulda och Helene grävde guld i Norge under midsommarhelgen

Det blev till och med dubbla guld för Sverige under midsommarens upplaga av den nordeuropeiska touren (NEVZA). GBC:s Hulda Rudberg i par med Slow Downs Helene Jernbeck stod för en magnifik insats och vann turneringen utan att förlora ett enda set. På herrsidan vann ungtupparna Hampus Ekstrand (Floby VBK) och Jacob Hölting Nilsson (Ystads VK).

Vi pratar med en glad och nöjd Hulda dagen efter finalsegern och hon säger så här om helgen.

Den blev bara bättre och bättre. Hade inte förväntningen att vi skulle gå hela vägen men det är ju alltid målet, så jag känner mig väldigt nöjd att vi lyckades uppnå målet denna gången.

Knepet var att inte värma upp för mycket utan att bara försöka vara mentalt närvarande samt att försöka hålla ett lugn och ett fokus under hela turneringen. Något som Hulda menar att de gjorde riktigt bra, framförallt på finaldagen. 

– Det kändes nästan overkligt för vi spelade så bra hela slutspelsdagen och kunde hålla i vår högsta nivå hela vägen vilket var riktigt kul. 

Damernas prispall. Foto: Oda Hveem

Och som man spelade under lördagen. Man inledde med att slå GBC:s Bergholm/Månesköld i kvartsfinalen med 21-9, 21-15. Sedan avväpnades det starka norska laget Kjölberg/Varga med 21-11, 21-12. I finalen ställdes man mot tvillingarna Thurin, som i sin åttondelsfinal gått en riktig holmgång mot Göteborgsparet Malmström/Ribom, för att sedan relativt komfortabelt ta sig till final. I en lite blåsig men välspelad match tog Hulda och Helene hem segern i två raka set. Siffrorna skrevs 21-17, 21-19. 

Tjejerna är inne i en hektisk tävlingsperiod och kommer träna och tävla för fullt kommande veckor. 

– Nu blir det världstouren i Finland i helgen, och sedan min favorittour i Göteborg helgen efter vilket jag ser fram emot, säger Hulda.

Samtliga GBC:are med partners placerade sig så här:

1:a Rudberg / Jernbeck
5:e Bergholm / Månesköld, Robinson / Andersson, Appelgren / Ask
9:e Ribom / Malmström, Tegenrot / Andreasson
13:e Mierzejewska / Lindqvist
17:e Aldén-Joyce / Berggren
25:e Dahlgren / Boström, Petersson / Åberg

Motionsträning HT23 – anmälan öppen!

Nu är anmälan till höstens motionsgrupper 2023 öppen!

Inför hösten kommer det att bli några förändringar och även en ”ny” träningsform presenteras. Som tidigare nämnt kommer vi att smalna av vårt Elitspår (anmälan till Elitspåret släpps någon gång i nästa vecka, v. 26). Detta medför lediga bantider på onsdagar och därmed också några förändringar inför höstens träningar 2023.

Seriespel på onsdagar
Vi återinför några av seriespelsgrupperna på onsdagar, nämligen serie Herr 6A och 6B samt Dam 6A. Dessa kommer numera alltså spela på onsdagar istället för söndagar. Se mer i det preliminära schemat för höstens seriespel.

Juniorträning Pojkar – måndag/onsdag
Eftersom vi har ett sådant tryck på våra juniorträningar på flicksidan så har fördelningen av våra juniorgrupper blivit väldigt obalanserad. Vi har massvis med grupper tisdag och torsdag och inte alls lika många grupper måndag och onsdag. Med anledning av detta kommer vi att HT23 flytta pojkarnas träning till måndag/onsdag istället för tisdag/torsdag. Detta innebär alltså att våra Mixade grupper upp till 12 år tränar samtidigt som Pojkar från 13 år måndag/onsdag. På tisdag/torsdag kommer bara våra flickor från 13 år att träna.

Onsdagsträning Mixed – NYHET!
Kommande termin kommer vi också att testa att köra mixad träning på onsdagar. Denna träning är lite billigare än övriga grupper och det beror på att många av tiderna är förlagda på den senaste tiden, 21.00-22.30. Vi har noterat att det finns en efterfrågan att träna i mixade grupper (blandade dam- och herrgrupper) och när vi nu har möjligheten så testar vi denna träningsform under hösten.

I övrigt ser upplägget ut som det brukar HT/VT.

 

>> Till träningarna

Sill utan nubbe i Norge

Är man svensk beachvolleyspelare och vill samla internationella poäng så firar man midsommar i Norge. Närmare bestämt i Oddanesand, där årets första NEVZA avgörs i helgen. Här blir det kanske sill men mindre nubbe. 

NEVZA är alltså förkortningen på det som kan sammanfattas som den nordeuropeiska touren. Där deltar lag från Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Island och Färöarna, och i potten finns en betydande mängd internationella rankingpoäng. Viktiga sådana för de lag som vill spela på världstouren senare under året.

GBC har många spelare på plats och de har tränat hårt under vintern för tillfällen som dessa. Vi har inför helgen tagit oss ett snack med Elvir Rakovic, numera head coach för både dam- och herrsatsningen i GBC. 

Nytt för i år är att du även coachar klubbens damsatsning. Hur har det gått och vad har ni fokuserat på?

Efter förra säsongen beslutade gruppens flerårige coach Martin att fortsätta sin egen satsning i Tyskland och därmed stod våra bästa spelare på damsidan utan tränare. Under hösten hjälptes jag och Finn (Aldén-Joyce) med uppdraget för att under våren helt ta över ansvaret själv. Spelarna har med Martin fått en extremt bra grund vad gäller spelförståelse och teknik. Det har vi såklart försökt behålla och bygga vidare på. En av sakerna som vi har försökt utveckla under våren är trovärdighet och aggressivitet i anfall i kombination med ett litet mer dynamiskt och varierat spel. Detta tar spelarna utanför deras comfort zone och höjer svårighetsgraden i spelet vilket också har resulterat i att vi fått se hela känslopaletten under de senaste månadernas träningar. Men responsen överlag har varit god. Nu handlar det dock om att släppa loss och njuta av att spela beachvolleyboll. Flera av lagen kommer i år att tävla mer internationellt jämfört med förra året, säger han.

Herrarna har inte haft lika många fasta par som damerna. Har träningen skiljt mellan grupperna?

– Här har det till stora delar handlat om att utveckla individen och individuella skills mer än finesserna i lagspelet. Till exempel har vi på gruppnivå jobbat en hel del med att bli bättre på att ta oss till boll i anfall samt kunna variera och situationsanpassa sideouten. I det avseendet har det kanske till och med varit bra att spelarna tvingats spela i olika konstellationer, säger Elvir.

Vad tänker du om helgens tävling? Något extra spännande lag?

– Under Nevza kommer vi få se en del nya och spännande konstellationer. Till exempel ska det bli intressant att se Jakob W Tegenrot ihop med Stefan Andreasson. Det är två bollskickliga och snabbfotade spelare som normalt huserar bakom ett större block. Båda två kan i sina bästa stunder spela på en riktigt hög nivå men hur kommer de att prestera som ett lag? Klarar de att utnyttja sina styrkor fullt ut? 

Vad säger du om säsongen som varit och det som kommer? 

– Trots att vi redan är i mitten av juni så har det hittills varit glest med tävlingar för våra topplag. Nevza under midsommarhelgen kommer att vara startskottet för en mer intensiv tävlingsperiod. Det ser jag personligen fram emot, det är under de kommande 8 till 12 veckorna som vi kommer få ett kvitto på det arbete vi gjort tillsammans under försäsongen. GBC:s högst rankade lag på damsidan efter förra säsongen, Sara och Klara, har haft en något trevande inledning på säsongen där jämnheten och självsäkerheten i spelet inte riktigt infunnit sig än. Men potentialen är hög och nu gäller det att släppa loss och ta för sig ordentligt, avslutar Elvir.

 

Elittränare Elvir Rakovic

Tävlingen inleds idag (torsdag) och avslutas under lördagen. Utöver internationella rankingpoäng ger den också en mängd svenska poäng som även de blir användbara under säsongen.

Håll utkik på Team GBC på Facebook för eventuell stream.

GBC-lagen (med partners) att följa under helgen är:

Sara Malmström/Klara Ribom
Louise Månesköld/Malin Bergholm
Ellen Lindqvist/Ania Mierzejewska
Selma Robinson/Line Andersson
Hulda Rudberg/Helene Jernbeck
Jakob W Tegenrot/Stefan Andreasson
Martin Appelgren/Erik Ask
Finn Aldén-Joyce/Gabriel Berggren
Hugo Dahlgren/Rasmus Boström
Carl Petersson/Jonas Åberg

Resultat och spelschema damer
Resultat och spelschema herrar
Team GBC:s Facebook

Comeback-seger för Sara och Anna

Det blev göteborgsk seger på damsidan när årets första 5-star avgjordes i Umeå. SM-guldmedaljörerna från 2021 visade att de gamla takterna fortfarande sitter i och triumferade högst upp på pallen.

Vi får tag i en glad Anna Rydenberg på nattåget på väg hem till “götet”.

Jag hade inte alls tänkt att spela i Umeå men så frågade Sara (Malmström), då kan man inte tacka nej. Kanske är sista gången man får chansen att spela med den stjärnan. Känns som vi hittade varann rätt snabbt. Det sitter lite i ryggmärgen sedan de två åren vi spelade tillsammans.

Duon inledde stabilt och tog sig komfortabelt vidare från grupp och kvartsfinal. 

– I semifinalen mot Felicia och Juste hade vi en tydlig plan hur vi skulle spela matchen. Vi följde den, och lyckades justera den när det behövdes.

Väl i finalen väntade Isabelle Reffel (Lidingö) och Fanny Åhman (Stöcke) som i en otroligt jämn semifinal besegrat GBC:s Hulda Rudberg och Helene Jernbeck från Slow Down. 

– Vi inledde väldigt starkt och spelade självsäkert, vilket ledde till en stabil seger i första set. Andra set fick vi inte till grundspelet lika bra. Bra press i servern från deras håll och inte lika bestämt i anfall från oss. Vi tog ändå med oss en grym avslutning i det setet där vi vände underläge 20-15 till sidbyte vid 21-21. I tredje började vi starkt med en ledning 7-3. Några intressanta domslut och fina linjeträffar från Isabelle och Fanny, och plötsligt var det 12-12. Men vi höll lugnet och lyckades ta hem matchen med matchens bästa spike från Sara.

De gamla takterna från 2021 verkar sitta i, samt förmågan att prestera tillsammans. Något som Anna förtydligar.

– Jag njuter av att spela med Sara. Vi höjer varann i spelet och i mina ögon är hon Sveriges bästa spelare just nu, avslutar hon.

Sara och Anna efter SM-guldet 2021.

På herrsidan blev det en bronspeng för GBC:s Carl Petersson, Jonas Åberg och Rasmus Boström. Den sistnämnde tillsammans med Stöckes Elias Sjölund. Samtliga var personbästa av GBC-killarna. 

Nästa helg väntar midsommarfirande för vissa medan andra beger sig till Oddandesand, Norge, för att slåss om viktiga internationella rankingpoäng i årets första nordeuropeiska tävling (NEVZA).


Samtliga GBC-medaljörer och partners i Umeå 5-star

Guld
Sara Malmström/Anna Rydenberg

Brons
Hulda Rudberg/Helene Jernbeck
Carl Petersson/Jonas Åberg
Rasmus Boström/Elias Sjölund

Från Thailand till Umeå: ”Ska göra mitt bästa och ha roligt på vägen”

På lördag inleds årets första 5-stjärniga turnering och beacheliten intar sin nordligaste anhalt. Det kommer vara sol mer eller mindre dygnet runt när sommarens etapp nummer två av elittouren avgörs i Umeå, och GBC:s Hulda Rudberg är redo att fightas om segern tillsammans med nya partnern Helene Jernbeck. 

I skrivande stund har GBC 11 damspelare och 3 herrspelare i startlistan, vilket är lite färre än vad vi tidigare blivit bortskämda med. Här spelar såklart det geografiska läget en betydande roll. På damsidan är dock medaljchanserna stora där GBC har sju av åtta spelare i de fyra högst rankade lagen. Högst upp i startfältet på herrsidan finns det också en göteborgare i form av Rasmus Boström som utgör en spännande konstellation tillsammans med en av segrarna från senaste tourstoppet i Ljungby, Elias Sjölund.

I toppen av damernas startfält, och snudd på favorittippade att ta hem titeln i Umeå, hittar vi GBC:s Hulda Rudberg. Under vintern har hon tränat hårt på hemmaplan i klubbens elitsatsning, samt tillbringat flera månader i Thailand tillsammans med partnern Helene Jernbeck. Dessa två gör sin första säsong tillsammans men har redan visat att de kan prestera ihop då de vunnit både SM- och NEVZA-brons samt spelat två världstourtävlingar. Vi är såklart nyfikna på deras tankar om träning och kommande tävlingar och har tagit oss ett snack med Hulda.

Helene och Hulda inför världstouren i Satun, Thailand, tidigare i år.


Hur har off-säsongen varit? Du har ju både varit i GBC och Thailand.

– Den har varit mestadels grym. Under hösten var det mycket jobb och träning men sen blev det lite mer än tre månader i Thailand där det var fokus på träning och att ha det gött. Skönt att bara kunna fokusera på träning och vi hade grymma förutsättningar på Slow Down. 

Vad har du fokuserat på och förbättrat sedan förra året?

– Jobbat mycket med att hålla bollen framför mig och vara aggressiv i anfall. Sen har det varit mycket fokus på att spela ihop med mig Helene också.

Ja, du har ju ny partner i Helene Jernbeck i år. Hur har det fungerat hittills och vad är era styrkor som lag?

– Det har fungerat bra. Vi har fått mycket bra träning ihop och hittat varandra bra i spelet. Vi kompletterar varandra bra med våra olika egenskaper och är riktigt taggade på denna säsongen.

 

Vad har du för förväntningar inför helgen, och även inför säsongen?

– Förväntningarna inför både helgen och säsongen är att jag ska göra mitt bästa och ha roligt på vägen så får vi se vart det leder. Vill ju alltid vinna, “haha”, men det är också viktigt att ha kul på vägen. 

Kommer ni att spela mer internationellt under året?

– Vi kommer spela Nevzan i Norge och Future i Finland helgen efter. Det är vad som är inbokat just nu. Så får vi se senare i säsongen om det blir något mer.

Förutom att vara aktiv spelare är Hulda också en av klubbens mest uppskattade tränare samt ansvarig tränaransvarig i GBC.


Förutom Hulda och Helene finns flera andra starka par från GBC. Segraren från Ljungby, Kaisa Wallin, bildar i helgen lag med rutinerade Lisa Sundberg. Victoria Sahlberg levererade en stark andraplats senaste tourstoppet och verkar vara i god form. Till helgen ställer hon upp med Ania Mierzejewska. Dessutom hittar vi SM-guldmedaljörerna från 2021, Sara Malmström och Anna Rydenberg, som givetvis kommer vara svårslagna. Ett starkt utmanande lag till medaljerna finns även i IKSU-paret Felicia Granberg och Juste Derkintyte samt Lidingö/Stöcke-duon Isabelle Reffel och Fanny Åhman.

Herrarnas startfält är relativt svårtippat. Förutom Rasmus finns Carl Petersson och Jonas Åberg från GBC. Om allt stämmer kan de bli att räkna med. Bröderna Norman från 08 BC är alltid stabila i dessa sammanhang och det är även Björn Berg, Sveriges mest meriterade spelare genom tiderna. Spelpartnern i helgen är Viktor Jonsson från Gotland. Slow Downs Linus Isaksson och Habos Theo Grahn har högstanivån som krävs för att vinna. Frågan är om de lyckas hålla ihop det hela helgen. I vilket fall som helst kommer de att utmana om medaljerna.

Ytterligare GBC-spelare att hålla koll på i Umeå är:
Elin Westin/Linnea Bengtsson

Bolla Falkenby Thorén med partner Emilia Berg (08 BC)
Jenny Strålman med partner Amanda Sjöström (IKSU)


Spelschema
Officiell turneringssida
Info livestream

Tufft motstånd i Spiez: “Man får brösta motgångarna och jobba framåt”

Tyvärr blev det ingen kvalframgång den här gången, men lag Malmström/Ribom tar med sig viktiga erfarenheter och blickar framåt mot kommande internationella tävlingar.

Oturligt nog mötte man ett starkt tjeckiskt lag i första kvalrundan, och trots stundtals bra spel blev det förlust med 2-0. 

– Vi inledde matchen bra men sedan kröp det in lite för mycket misstag från vår sida som i kombo med i princip inga misstag från motståndarna gjorde det svårt att vinna matchen. Det var ett bra lag som sedan tog sig vidare till kvart i huvudrundan, så inget dåligt motstånd att få redan i kvalet. Det är tuffa spelregler att kvala men man får brösta motgångarna och jobba framåt på det som går att göra bättre nästa gång. Framöver väntar Nevza om två veckor, sedan en Beach Pro Tour Future i Helsingfors. Så fler chanser kommer, säger Sara.

 


För systrarna Thurin, som också spelade i Schweiz under helgen, blev det en vinst och två förluster vilket resulterade i en niondeplats. Lunina/Lazarenko från Ukraina vann damernas tävling, och på herrsidan blev det hemmaseger för Krattiger/Breer.

Kommande helg väntar sommarens andra etapp av elittouren. Den här gången en 5-stjärnig turnering uppe i Umeå. Självklart kommer flera GBC-lag att vara där för att försvara klubbens färger.

Resultat Spiez

Sommarens alla grupper klara!

Nu är samtliga träningsgrupper klara inför sommarträningen och ligger uppe på hemsidan under respektive träning. I stort sett hela tränarschemat är också klart.

Grupperna hittar du under Grupper Dam, Grupper Herr eller Grupper Mixed under respektive träning på träningssidan.

Elitspår
Seniorträning (Måndag Mixed, Tisdag Dam/Herr, Torsdag Dam/Herr)
Nybörjarträning
Juniorträning

Alla som tränar i sommar kommer få ett mejl utskickat inom kort med viktig information inför sommarträningen.
Håll utkik!

Nu håller vi tummarna för fortsatt sol och värme hela sommaren lång

Vi ses i sanden!

/GBC Kansli

Sara och Klara är redo för Beach Pro Tour


I morgon inleder lag Malmström/Ribom kvalet till huvudturneringen en Beach Pro Tour Future. För tjejerna är det årets andra internationella tävling, och de tror sig ha bra chanser om allt stämmer.

För Göteborgs högst internationellt rankade damlag ligger kontoret i Schweiz den här veckan. Närmare bestämt i idylliska Spiez, belägen precis intill sjön Thunersee. Efter en lång ”off-säsong” är Sara Malmström och Klara Ribom laddade för att utmana internationellt motstånd och kicka igång säsongen på allvar. Vi har tagit oss ett snack med dem.

Sara och Klara firar en vunnen boll under fjolårets 5* i Göteborg.

 

Hur har försäsongen varit? Var har fokus legat och vad har ni förbättrat jämfört med förra året?

– Under försäsongen har vi haft mycket fokus på att utvecklas som lag. Vi har lagt mycket tid på att hitta ett mer dynamiskt passningsspel jämfört med förra året. 

Har ni några mål och/eller förväntningar på säsongen 2023?

– Vi har inte satt några mål med säsongen utan tar det som det kommer mer, med målsättningen att göra vårt bästa och se hur långt det räcker. 

Ni har redan tjuvstartat säsongen i Thailand med en Beach Pro Tour Future i Satun. Hur summerar ni inledningen på året?

– Inledningen på säsongen gick inte helt som vi ville, men då finns det ju gott om utrymme för förbättringar.

Ni är i nuläget rankade femma i kvalet i Spiez. Hur ser ni på era chanser?

– Det är svårt att säga hur chanserna ser ut i Schweiz, det är alltid tufft att spela kval och man vet aldrig vad man ställs mot för lag. Oavsett motstånd så ska vi göra vårt bästa och om saker stämmer tror jag vi har bra chanser.

Tid och motstånd är ännu oklart men det uppdateras under onsdagskvällen. Stream finns troligtvis inte förrän under finaldagen men ibland streamar spelarna själva på Team GBC:s Facebook-sida. Vid eventuell framgång i morgon gör man svenska systrarna Thurin sällskap i huvudtävlingen.

Förutsättningar för kval till Beach Pro Tour Future

  • 16 lag slåss om 4 platser i en så kallad singeleliminerings-tävling
  • Det krävs två vinster för att “kvala in”
  • Vid förlust är det färdigspelat


Håll utkik på @teamgbc (instagram) för mer information. Där kan du följa och stötta tjejernas satsning.


Länkar
Spelschema Spiez
Team GBC:s Facebook

Första segern för Kaisa Wallin – och många GBC-medaljer i Ljungby

I sol och perfekta förhållanden avgjordes årets första 4-stjärniga utomhustävling på Swedish Beach Tour, och givetvis dominerade GBC medaljskörden. Kaisa Wallin heter troligtvis helgens gladaste GBC-are efter att ha tagit sin första seger på Sverigetouren.

Tillsammans med Beachbrothers Sara Cavretti besegrades klubbkamraterna och tillika GBC:arna Victoria Sahlberg och Anna Rydenberg i en rafflande tresetare.

Det känns helt sjukt kul! Vi gick in i helgen och tänkte att vi skulle ge allt och fokusera på att ha roligt. Vi jobbade oss in i turneringen och spelade bättre för varje match. Vi hittade verkligen lugnet i vår side-out och avlastade varandra. Vi är ju inte det största laget men vi sprang upp en massa bollar och hade så himla kul, säger Kaisa.

Hur ser resten av sommaren ut? Blir det fler turneringar med Sara eller har du någon annan partner?

Jag ska spela Umeå med Lisa (Sundberg) och sedan Västerås med Anna (Rydenberg). Så jag spelar runt men det vore sjukt kul att spela något mer med “Cavvan” också.

Prispall Ljungby 4*. Foto: Elin Westin

Kaisa och Sara vann tidigare under dagen stabilt sin semifinal mot duktiga Fanny Åhman (Stöcke) och Isabelle Reffel (Lidingö). Jämnare var det i den andra semifinalen där damfältets yngsta duo, Emilia Saxne (Kronan VK) och Sanna Madestam (Hylte Halmstad), utmanade Anna och Victoria ordentligt. Men rutinen tog tillslut ut sin rätt och GBC tog hem segern med två set mot ett.

Väl i finalen vann Kaisa och Sara första set relativt enkelt, och vid ställning 19-17 i andra set trodde nog många att det var avgjort. Men efter en time out och fyra raka poäng av Anna och Victoria var det utjämnat. I tredje set fick duon från Göteborg och Örebro en drömstart och ledning 8-2 som man lyckades hålla hela vägen. En nätrullare av Sara avgjorde finalen som slutade 21-14, 19-21, 15-11.

På herrsidan tog sig inte helt oväntat tre av favoriterna till semifinal. De ackompanjerades av ungtupparna Elmer Andersson (Habo) och Elias Sjölund (Stöcke) som under vintern tagit stora kliv framåt. GBC:s Stefan Andreasson, tillsammans med Anton Andersson från Svedala, bokade en finalplats efter två raka setvinster mot klubbkamraterna Alexander Herrmann och Simon Bohman. I den andra semifinalen lyckades tillslut tonåringarna ställa till med en riktigt skräll då man bemästrade GBC:s Alexander Annerstedt i par med Nyköpings Linus Tholse i tre set.

Finalen blev en spännande uppgörelse där Andersson/Sjölund knep första set och såg länge ut att gå mot segern. Men Andreasson/Andersson lyckades vända på steken och ett tredje set fick avgöra. Väl där tog killarna från Habo och Stöcke tidigt en klar ledning och stormade mot sin första seger på den här nivån. Siffrorna skrevs 21-17, 17-21, 15-9.

Nästa helg har Sverigetouren uppehåll men däremot kommer ett av klubbens bästa damlag, Sara Malmström och Klara Ribom, att resa till Schweiz för att spela på världstouren. Tjejerna, som inte spelade i Ljungby, återfinns i kvalet på den så kallade “Future”-turneringen, och inleder matcherna på torsdag.


Samtliga GBC-medaljörer med partners i Ljungy 4*

Guld
Kaisa Wallin/Sara Cavretti

Silver
Anna Rydenberg/Victoria Sahlberg & Stefan Andreasson/Anton Andersso

Brons
Alexander Herrmann/Simon Bohman & Alexader Annerstedt/Linus Tholse