Boka bana
Bli medlem

Första segern för Kaisa Wallin – och många GBC-medaljer i Ljungby

I sol och perfekta förhållanden avgjordes årets första 4-stjärniga utomhustävling på Swedish Beach Tour, och givetvis dominerade GBC medaljskörden. Kaisa Wallin heter troligtvis helgens gladaste GBC-are efter att ha tagit sin första seger på Sverigetouren.

Tillsammans med Beachbrothers Sara Cavretti besegrades klubbkamraterna och tillika GBC:arna Victoria Sahlberg och Anna Rydenberg i en rafflande tresetare.

Det känns helt sjukt kul! Vi gick in i helgen och tänkte att vi skulle ge allt och fokusera på att ha roligt. Vi jobbade oss in i turneringen och spelade bättre för varje match. Vi hittade verkligen lugnet i vår side-out och avlastade varandra. Vi är ju inte det största laget men vi sprang upp en massa bollar och hade så himla kul, säger Kaisa.

Hur ser resten av sommaren ut? Blir det fler turneringar med Sara eller har du någon annan partner?

Jag ska spela Umeå med Lisa (Sundberg) och sedan Västerås med Anna (Rydenberg). Så jag spelar runt men det vore sjukt kul att spela något mer med “Cavvan” också.

Prispall Ljungby 4*. Foto: Elin Westin

Kaisa och Sara vann tidigare under dagen stabilt sin semifinal mot duktiga Fanny Åhman (Stöcke) och Isabelle Reffel (Lidingö). Jämnare var det i den andra semifinalen där damfältets yngsta duo, Emilia Saxne (Kronan VK) och Sanna Madestam (Hylte Halmstad), utmanade Anna och Victoria ordentligt. Men rutinen tog tillslut ut sin rätt och GBC tog hem segern med två set mot ett.

Väl i finalen vann Kaisa och Sara första set relativt enkelt, och vid ställning 19-17 i andra set trodde nog många att det var avgjort. Men efter en time out och fyra raka poäng av Anna och Victoria var det utjämnat. I tredje set fick duon från Göteborg och Örebro en drömstart och ledning 8-2 som man lyckades hålla hela vägen. En nätrullare av Sara avgjorde finalen som slutade 21-14, 19-21, 15-11.

På herrsidan tog sig inte helt oväntat tre av favoriterna till semifinal. De ackompanjerades av ungtupparna Elmer Andersson (Habo) och Elias Sjölund (Stöcke) som under vintern tagit stora kliv framåt. GBC:s Stefan Andreasson, tillsammans med Anton Andersson från Svedala, bokade en finalplats efter två raka setvinster mot klubbkamraterna Alexander Herrmann och Simon Bohman. I den andra semifinalen lyckades tillslut tonåringarna ställa till med en riktigt skräll då man bemästrade GBC:s Alexander Annerstedt i par med Nyköpings Linus Tholse i tre set.

Finalen blev en spännande uppgörelse där Andersson/Sjölund knep första set och såg länge ut att gå mot segern. Men Andreasson/Andersson lyckades vända på steken och ett tredje set fick avgöra. Väl där tog killarna från Habo och Stöcke tidigt en klar ledning och stormade mot sin första seger på den här nivån. Siffrorna skrevs 21-17, 17-21, 15-9.

Nästa helg har Sverigetouren uppehåll men däremot kommer ett av klubbens bästa damlag, Sara Malmström och Klara Ribom, att resa till Schweiz för att spela på världstouren. Tjejerna, som inte spelade i Ljungby, återfinns i kvalet på den så kallade “Future”-turneringen, och inleder matcherna på torsdag.


Samtliga GBC-medaljörer med partners i Ljungy 4*

Guld
Kaisa Wallin/Sara Cavretti

Silver
Anna Rydenberg/Victoria Sahlberg & Stefan Andreasson/Anton Andersso

Brons
Alexander Herrmann/Simon Bohman & Alexader Annerstedt/Linus Tholse