Boka bana
Bli medlem

Tufft motstånd i Spiez: “Man får brösta motgångarna och jobba framåt”

Tyvärr blev det ingen kvalframgång den här gången, men lag Malmström/Ribom tar med sig viktiga erfarenheter och blickar framåt mot kommande internationella tävlingar.

Oturligt nog mötte man ett starkt tjeckiskt lag i första kvalrundan, och trots stundtals bra spel blev det förlust med 2-0. 

– Vi inledde matchen bra men sedan kröp det in lite för mycket misstag från vår sida som i kombo med i princip inga misstag från motståndarna gjorde det svårt att vinna matchen. Det var ett bra lag som sedan tog sig vidare till kvart i huvudrundan, så inget dåligt motstånd att få redan i kvalet. Det är tuffa spelregler att kvala men man får brösta motgångarna och jobba framåt på det som går att göra bättre nästa gång. Framöver väntar Nevza om två veckor, sedan en Beach Pro Tour Future i Helsingfors. Så fler chanser kommer, säger Sara.

 


För systrarna Thurin, som också spelade i Schweiz under helgen, blev det en vinst och två förluster vilket resulterade i en niondeplats. Lunina/Lazarenko från Ukraina vann damernas tävling, och på herrsidan blev det hemmaseger för Krattiger/Breer.

Kommande helg väntar sommarens andra etapp av elittouren. Den här gången en 5-stjärnig turnering uppe i Umeå. Självklart kommer flera GBC-lag att vara där för att försvara klubbens färger.

Resultat Spiez