Boka bana
Bli medlem

Comeback-seger för Sara och Anna

Det blev göteborgsk seger på damsidan när årets första 5-star avgjordes i Umeå. SM-guldmedaljörerna från 2021 visade att de gamla takterna fortfarande sitter i och triumferade högst upp på pallen.

Vi får tag i en glad Anna Rydenberg på nattåget på väg hem till “götet”.

Jag hade inte alls tänkt att spela i Umeå men så frågade Sara (Malmström), då kan man inte tacka nej. Kanske är sista gången man får chansen att spela med den stjärnan. Känns som vi hittade varann rätt snabbt. Det sitter lite i ryggmärgen sedan de två åren vi spelade tillsammans.

Duon inledde stabilt och tog sig komfortabelt vidare från grupp och kvartsfinal. 

– I semifinalen mot Felicia och Juste hade vi en tydlig plan hur vi skulle spela matchen. Vi följde den, och lyckades justera den när det behövdes.

Väl i finalen väntade Isabelle Reffel (Lidingö) och Fanny Åhman (Stöcke) som i en otroligt jämn semifinal besegrat GBC:s Hulda Rudberg och Helene Jernbeck från Slow Down. 

– Vi inledde väldigt starkt och spelade självsäkert, vilket ledde till en stabil seger i första set. Andra set fick vi inte till grundspelet lika bra. Bra press i servern från deras håll och inte lika bestämt i anfall från oss. Vi tog ändå med oss en grym avslutning i det setet där vi vände underläge 20-15 till sidbyte vid 21-21. I tredje började vi starkt med en ledning 7-3. Några intressanta domslut och fina linjeträffar från Isabelle och Fanny, och plötsligt var det 12-12. Men vi höll lugnet och lyckades ta hem matchen med matchens bästa spike från Sara.

De gamla takterna från 2021 verkar sitta i, samt förmågan att prestera tillsammans. Något som Anna förtydligar.

– Jag njuter av att spela med Sara. Vi höjer varann i spelet och i mina ögon är hon Sveriges bästa spelare just nu, avslutar hon.

Sara och Anna efter SM-guldet 2021.

På herrsidan blev det en bronspeng för GBC:s Carl Petersson, Jonas Åberg och Rasmus Boström. Den sistnämnde tillsammans med Stöckes Elias Sjölund. Samtliga var personbästa av GBC-killarna. 

Nästa helg väntar midsommarfirande för vissa medan andra beger sig till Oddandesand, Norge, för att slåss om viktiga internationella rankingpoäng i årets första nordeuropeiska tävling (NEVZA).


Samtliga GBC-medaljörer och partners i Umeå 5-star

Guld
Sara Malmström/Anna Rydenberg

Brons
Hulda Rudberg/Helene Jernbeck
Carl Petersson/Jonas Åberg
Rasmus Boström/Elias Sjölund