Boka bana
Bli medlem

Hulda och Helene grävde guld i Norge under midsommarhelgen

Det blev till och med dubbla guld för Sverige under midsommarens upplaga av den nordeuropeiska touren (NEVZA). GBC:s Hulda Rudberg i par med Slow Downs Helene Jernbeck stod för en magnifik insats och vann turneringen utan att förlora ett enda set. På herrsidan vann ungtupparna Hampus Ekstrand (Floby VBK) och Jacob Hölting Nilsson (Ystads VK).

Vi pratar med en glad och nöjd Hulda dagen efter finalsegern och hon säger så här om helgen.

Den blev bara bättre och bättre. Hade inte förväntningen att vi skulle gå hela vägen men det är ju alltid målet, så jag känner mig väldigt nöjd att vi lyckades uppnå målet denna gången.

Knepet var att inte värma upp för mycket utan att bara försöka vara mentalt närvarande samt att försöka hålla ett lugn och ett fokus under hela turneringen. Något som Hulda menar att de gjorde riktigt bra, framförallt på finaldagen. 

– Det kändes nästan overkligt för vi spelade så bra hela slutspelsdagen och kunde hålla i vår högsta nivå hela vägen vilket var riktigt kul. 

Damernas prispall. Foto: Oda Hveem

Och som man spelade under lördagen. Man inledde med att slå GBC:s Bergholm/Månesköld i kvartsfinalen med 21-9, 21-15. Sedan avväpnades det starka norska laget Kjölberg/Varga med 21-11, 21-12. I finalen ställdes man mot tvillingarna Thurin, som i sin åttondelsfinal gått en riktig holmgång mot Göteborgsparet Malmström/Ribom, för att sedan relativt komfortabelt ta sig till final. I en lite blåsig men välspelad match tog Hulda och Helene hem segern i två raka set. Siffrorna skrevs 21-17, 21-19. 

Tjejerna är inne i en hektisk tävlingsperiod och kommer träna och tävla för fullt kommande veckor. 

– Nu blir det världstouren i Finland i helgen, och sedan min favorittour i Göteborg helgen efter vilket jag ser fram emot, säger Hulda.

Samtliga GBC:are med partners placerade sig så här:

1:a Rudberg / Jernbeck
5:e Bergholm / Månesköld, Robinson / Andersson, Appelgren / Ask
9:e Ribom / Malmström, Tegenrot / Andreasson
13:e Mierzejewska / Lindqvist
17:e Aldén-Joyce / Berggren
25:e Dahlgren / Boström, Petersson / Åberg