Boka bana
Bli medlem

Världstour och Västerås i helgen

Ja, till helgen sprider GBC-eliten ut sig. Delar av teamet tar sig över Östersjön för att spela en Future på Beach Pro Tour i Helsingfors, medan resten intar Västerås för årets andra 5-star på Swedish Beach Tour. 

First things first. Med start idag (torsdag) har två av våra damlag spelat i den finländska huvudstaden för att fightas om en plats i huvudturneringen på världstouren. Först ut var Malin och Louise som tyvärr fick se sig besegrade av ett österrikiskt lag. Bättre gick det för de nyblivna vinnarna av nordeuropeiska touren, Hulda och partner Helene från Slow Down, som lyckades bemästra ett finländskt lag i första kvalrundan. Den andra omgången har i skrivande stund inte spelats, utan avgörs i eftermiddag omkring 15.30 svensk tid. Vid eventuell vinst har de kvalificerat sig till huvudturneringen. 

För resten av spelartruppen väntar Swedish Beach Tour i Västerås till helgen. Lögastrand debuterar på elittouren och i kombination med City Festivalen som pågår samtidigt kan det bli en riktig folkfest för såväl spelare som publik. Tävlingen avgörs fredag och lördag där sammanlagt tolv GBC-spelare kommer till start, och det är som vanligt flera konkurrenskraftiga konstellationer.

Kaisa Wallin och Anna Rydenberg, som båda har vunnit på elittouren i år, ställer nu upp sig på samma sida av nätet. Som andrarankade i tävlingen får de ses som starka medaljkandidater. Selma Robinson spelar för andra gången i år med Camilla Nilsson från Nyköpings FK. Senast blev det en femteplats och det ska bli intressant att se hur de presterar nu när de är lite mer samspelta. Victoria Sahlberg och Ania Mierzejewska är också seedade högt i startfältet och de kommer säkerligen att kunna utmana om de högre placeringarna.

På herrsidan heter troligtvis det största GBC-hoppet den här helgen Stefan Andreasson. Tillsammans med radarpartnern Anton Andersson från Svedala har han radat upp fina placeringar på Sverigetouren under 2022 och början av 2023 men den absoluta fullträffen har uteblivit. Kanske kommer den i Västerås?

Stefan och Anton efter att ha vunnit Sverigetouren i Trollhättan 2021.

Övriga GBC-are att hålla utkik efter är:

Finn Aldén-Joyce /Anton Björklund
Rasmus Boström / Elias Sjölund (Stöcke IF​​​)
Hugo Dahlgren / Simon Bager
Rebecka Dahlgren / Agnes Linderholm (IKSU)

Spelschema Future
Spelschema SBT
Officiell turneringssida
Info livestream SBT