Boka bana
Bli medlem

Arkiv för januari, 2023

Månadens profil – Johanna Sjöström

Denna månads profil är Johanna Sjöström, en färgstark profil i klubben som nu jobbat sin sista dag på GBC Kansli. Johanna har varit medlem i GBC sedan 2014 och har jobbat med klubbens verksamhet sedan 2016, men nu är det alltså dags för henne att gå vidare med nya utmaningar, så vi passade på att ställa några frågor till henne.

(mer …)

Huvudtränare blir Motionsansvarig

När vi anställde Hulda Rudberg i rollen som ny huvudtränare var det många i klubben som förknippade hennes roll med den som vår tidigare huvudtränare, Martin Appelgren hade. Martin arbetade delvis som stöd till våra tränare men var även ansvarig för uttagning av elitgrupper och tränare för WT Dam. Just ordet ”huvudtränare” blev därför synonymt med Martins roll, vilket gjort att medlemmar, med all rätt, har trott att Hulda haft samma uppdrag. Med anledning av denna förvirring som uppstått kommer vi från och med nu att döpa om Hulda Rudbergs roll till Motionsansvarig istället. Huldas primära roll är att stötta våra motionstränare; dels med att ta reda på vilket stöd/vilka utbildningar de behöver, dels genom att hjälpa dem på plats vid behov och även att stötta dem vid ev. flyttar i grupperna. Då rollen byter namn kommer även mejladressen att byta namn till motionsansvarig@gbcbeach.com

Några månader nu i början av terminen är Hulda iväg på träningsläger i Thailand med sin spelpartner och kommer därför inte att finnas på plats. Hulda kommer tillbaka i början av april igen och självklart finns vi på Kansliet här för att hjälpa till. Om behovet för stöttning på plats finns så kommer vi att bistå med detta på ett eller annat sätt. Hör av er till oss på info@gbcbeach.com om det är något ni undrar över eller något vi kan hjälpa till med. 

Röd tråd i verksamheten
Nu börjar vi få en någorlunda “röd tråd” i verksamheten med stöttning på plats, mer ”hands on”, för våra olika kategorier i verksamheten; junior, motion och elit. 

Junioransvarig: Erica Frischenfeldt
Stöttar våra juniortränare och hjälper till att få bra nivå i grupperna i början av terminen och ev. löpande vid behov.

Motionsansvarig: Hulda Rudberg
Stöttar våra motionstränare och hjälper vid behov till att ta beslut om flyttar mellan grupper i början av terminen. Motionsansvarig ser över behov av utbildning, workshops m.m. för att hålla uppe motivation och kvalitet på vår träningsverksamhet.

Elitansvarig: Elvir Rakovic
Ansvarig tränare för våra högsta grupper på dam- och herrsidan, uttagningar till vårt elitspår samt andra frågor relaterade till elitverksamheten. Ska tillsammans med elitansvarig i styrelsen vara drivande i utvecklingen av elitverksamheten.

Detta arbete blir ett väldigt bra komplement till det administrativa arbetet som ligger bakom klubbens träningar som vi på Kansliet gör “bakom kulisserna” samt det strategiska arbetet som vår styrelse gör ännu mer “bakom kulisserna”.  

Resultat av medlemsundersökningen

En medlemsundersökning genomfördes hösten 2021 med syfte att ta tempen på verksamheten och undersöka vad GBC medlemmar tycker är viktigt och önskar att klubben satsar på härnäst långsiktigt. Vårt Beach Center har vi byggt och nu drivit i över 10 år. Vad ska vi fokusera på nu?

Det var 459 av 1664 medlemmar som valde att svara på undersökningen, tack alla  som tog sig tid, din input är värdefull!

De flesta trivs bra med klubben och tycker att det är härligt att träna hos oss. Syftet med träningen för de flesta är att bli bättre, följt av att få motion. Majoriteten av de tillfrågade  är nöjda med klubbens satsningar under de senaste åren. Vid frågan om vad man önskar att föreningen primärt satsar på 5-10 år framåt, tycker ni att motion ska prioriteras, följt av juniorverksamheten och elitverksamheten.

Era svar gör att vi kan göra en redan bra verksamhet ännu bättre. Vi kommer att jobba vidare med de olika områden som ni tycker är viktiga. Några av era önskemål är redan uppfyllda  som till exempel fler utebanor. Under 2022 byggdes fyra stycken nya utomhusbanor och på årsmötet i november var den nygamla motionen om belysning uppe till diskussion om möjliga uppdateringar.

Här är några axplock från era kommentarer om klubbkänslan:
“Trevligt häng, bra community”…. “Gött häng, bra planer, god mat”… “Jag älskar GBC”…“Gemensamt”…  “Trevlig gemenskap och jäkligt kul motionsform”… “Rolig sport, härliga människor”…. “Många banor, bra träningsmöjligheter” … “Glädje och trivsel”

På frågan på vilket sätt är du nöjd eller missnöjd med satsningarna fick vi både ris och ros:
“ Kul att klubben satsar på sina spelare och på lokalen” … “Det känns som mycket är på gång och gör saker bättre” … “Bra träning för barnen” … “Kul att det anordnas tävlingar på hög nivå”…”Märks att klubben satsar”

“Elitspåret är för oseriöst, och jag förstår inte grupputtagningarna alltid” … “Pengarna som finns i klubben satsas på utvalda, enstaka personer”… “För mycket fokus på elit medans vanliga medlemmar får stå tillbaka”… “Det behöver satsas mycket mer på barn och ungdomsdelen”

Vill du ta del av hela resultatet från undersökningen se HÄR….

GBC styrelse tar med detta resultat både som underlag i arbetet med att staka ut GBC:s nästa långsiktiga vision samt fortsatt utveckling av verksamheten. Uppföljande aktiviteter planeras för att bjuda in medlemmar att fortsätta komma med input.

Ett stort tack till er alla som svarade på enkäten!

 

/GBC:s Styrelse

Är du vår nästa Quizmaster?

I samband med våra After Beach-turneringar som vi har en gång i månaden har vi ett Quiz i baren efter lotturneringen. Ikväll kommer till exempel musikern Alexander Qvarnström att hålla ett trubadur-quiz, men vi vill gärna också ha andra typer av quiz – med eller utan musik. Vi söker nu med ljus och lykta efter fler quizmasters för vårterminen. Är DU intresserad av att hålla i quiz hos oss? Mejla info@gbcbeach.com

De aktuella datumen för quiz just nu är: 
Fredag: 17/2, 17/3, 21/4 och 12/5

Sand Cup 2023

I april är det dags för den roliga skolturneringen Sand Cup! Sätt ihop ett eller flera lag med din skola och börja träna redan nu! Läs mer HÄR

Vill du vara domare på detta roliga arrangemang så hör av dig till info@gbcbeach.com, du får ersättning och lunch och en riktigt kul dag ihop med andra GBC-are och massa skolor! 🙂

 

 

Tävlingar VT23 – anmälan öppen

Nu är våra rankinggrundande tävlingar fram till och med april uppe på hemsidan. Anmälan är öppen för alla turneringar utom Easter Cup, men denna kommer inom kort. Pö om pö kommer vi också att publicera och öppna anmälan för våra skojturneringar, så som flera After Beach, Quing, Klubbmästerskap m.m.

Närmast nu är After Beach 20/1 som redan är fullbokad och nästa helg är det SBT 2* 28/1 där det fortfarande finns platser kvar.

Håll utkik på hemsidan för påfyllning av fler turneringar framöver.

> Till turneringssidan

 

/GBC Kansli

Problem att betala medlemskapet

Just nu har vissa (primärt juniorer, men inte alla juniorer) problem med att betala för sitt medlemskap. Vi har felanmält detta till leverantören och kommer att återkomma så fort vi vet att det funkar igen. Om det inte funkar att betala medlemskapet just nu, försök igen om några dagar. Ni behöver inte mejla/ringa oss om detta, er plats i träningsgruppen kvarstår.

 

/GBC Kansli

Vårens tränings- och seriespelsgrupper klara!

Nu är samtliga grupper inför vårterminen klara.
Att sätta grupper är en svår uppgift. Vi går igenom samtliga kommentarer och försöker ta hänsyn till alla de önskemål och krav som finns samtidigt som det är viktigt att få en jämn nivå i grupperna samtidigt som tiderna ska synka med tränarnas egna träningstider. Ja det är en hel del att väga in. Även om vi försöker kan vi inte uppfylla allas önskemål till 100% då det är många andra parametrar som spelar in, men då vi gjort grupperna med noga omtanke så önskar vi att du respekterar den grupp du blivit tilldelad.

Så här går gruppindelningen till:
GBC har ett internt rankingsystem som i huvudsak är baserat på varje enskild individs resultat i seriespelet. Rankingsystemet tar hänsyn till din spelhistorik flera år tillbaka och även om du haft uppehåll någon eller några terminer. Har du inte spelat seriespel utan enbart tränat torsdagsträning, då får du en ranking baserat på snittet av rankingen i din träningsgrupp. Är du ny i klubben tar vi i första hand hänsyn till de tidigare meriter du angett i kommentaren.

Även om vi har ett rankingsystem så går vi fortfarande igenom samtliga kommentarer och försöker matcha önskemålen så gott vi kan utan att frångå rankingsystemet allt för mycket.

Vill du veta mer om hur rankingsystemet fungerar kan du läsa under gruppindelning/ranking i våra Seriespelsregler.

Hur får jag en bättre ranking?
Det lättaste sättet, och det vi rekommenderar är att du anmäler dig till seriespelet och spelar upp dig och din ranking.

Hur fördelas tiderna på Torsdagsträningarna?
De spelare med bäst ranking har förtur på tiderna 18.00-19.30 och 19.30-21. Har du fått den sena tiden 21.00-22.30 beror detta på att du ligger i den lägre nivåskaran av samtliga anmälda för terminen.

Jag anser att jag hamnat i helt fel grupp
Har du hamnat i helt fel grupp kommer vi försöka justera detta under terminen. Det är ett beslut som tas av din tränare i samråd med andra tränare och ibland även kansliet. Om du mot förmodan är missnöjd med din grupp, prata alltså med din tränare.

För frågor, kontakta info@gbcbeach.com.


Klicka på
länkarna nedan för att komma till resp. träning. För att se grupperna klicka vidare på underfliken ”Grupper” på resp. landningssida:

Elitspår

Seniorträning (torsdags- och lördagsträning)

Juniorträning

Nybörjarträning

Beachvolley 65+

Seriespel – Damer

Seriespel – Herrar

Notera! Tiderna för seriespelet är uppdaterade. Säkerställ vilken tid du spelar på HÄR

 

Vi hoppas ni får en rolig och utmanande termin!

Vi ses i sanden!

/GBC Kansli