Boka bana
Bli medlem

Elitspår VT23/ST23

Vill du se hur bra du kan bli och är redo att lägga ner extra mycket tid på din träning?

Elitsatsningen riktar sig till dig som tillhör skaran av klubbens bästa spelare och som har hög ambition med din träning. Genom GBCs elitsatsning ger vi dig förutsättningarna att nå din maximala potential. Som spelare uttagen till elitspåret får du tillgång till klubbens bästa tränare, banor och träningstider. Du får dessutom extra förmåner i klubben för att underlätta för din satsning.

De olika nivåerna är indelade i WT, Elit och Utmanare (Senior / Junior). WT/Elit skriver kontakt per år och dessa grupper tas ut inför höstterminen och är redan klara för VT23/ST23. Denna anmälan gäller alltså bara Utmanare Senior/Junior.

Snabb Fakta Elitspår – Utmanare

 • Period: 9/1 – 11/6 (29/4 för lördagsträningar)
 • Träningsuppehåll:
  • Fredag 7/4 – torsdag 13/4 (p.g.a. Easter Cup/påsk)
  • + en veckas uppehåll till. Denna meddelas under terminens gång.
 • Nivå: Utmanare
 • Pris Utmanare Senior (vårtermin): 6200 kr (inkl. seriespel)
 • Pris Utmanare Junior (vårtermin): 3100 kr
 • Sista anmälningsdatum: söndag 4/12

 

Viktigt att du läser igenom nedanstående information innan anmälan.

Har du frågor som inte besvaras av nedanstående information eller under Träningsregler på hemsidan är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@gbcbeach.com eller på 031-47 52 82 (knappval 3) (dagtid vardagar). Vi besvarar dina frågor så fort vi kan.

Grupper

Grupper - Elit & WT (VT23/ST23)

 • WT Dam
  Måndag - Seriespel
  Tisdag - 16.00-18.00
  Torsdag 16.00-18.00
  Lördag - 11.00-13.00
  Deltagare:
  Hulda Rudberg
  Klara Ribom
  Louise Månesköld
  Malin Bergholm
  Sara Malmström
  Talar Kirkor
 • Elit Dam
  Måndag - Seriespel
  Onsdag - 17.30-19.30
  Lördag - 11.00-13.00
  Deltagare:
  Anna Mierzejewska
  Bolla Thorén
  Erica Frischenfeldt
  Nicole Tiourine
  Rebecka Dahlgren
  Victoria Sahlberg
 • Elit Herr
  Tisdag - Seriespel
  Onsdag - 17.30-19.30
  Fredag - 15.00-17.00
  Lördag - 09.00-11.00
  Deltagare:
  Alexander Annerstedt
  Anton Björklund
  Carl Petersson
  Emil Sjölund
  Finn Aldén-Joyce
  Hugo Dahlgren
  Jakob Tegenrot
  Rasmus Boström
  Stefan Andreasson

WT, Elit eller Utmanare

Här följer en närmare beskrivning om de olika nivåerna.

WT
WT-grupp, eller World Tour-grupp som namnet kommer ifrån, är en särskild Elitsatsning som klubben har för att möjliggöra för spelare att ta sin satsning ett steg längre. Många av spelarna på denna nivå har trappat ner arbetstiden till deltid för att kunna träna mer. I WT-grupperna tränar de främsta elitspelarna som spelar på Världstouren, samt de som har som målsättning och ambition att göra det inom en snar framtid. I förmånerna ingår bland annat fystränare, rabatt på mat och billigare banhyra.

WT-gruppen tas ut och kontrakteras årsvis. Uttagning görs inför höstterminen.

Elit
Elitgruppen erbjuder en bra grund för att nå Sverigetoppen och sedan vidare till klubbens World Tour-satsning. I elitgruppen tränar flera av de bästa och mest ambitiösa spelarna i klubben. I förmånerna ingår bland annat gymkort och billigare banhyra.

Fr.o.m. HT20 tas elitgruppen ut årsvis. Innan höstens terminsstart kommer elitspelarna behöva godkänna ett avtal som delges till spelarna när grupperna är uttagna. Uttagningen görs varje år inför höstterminen.

Utmanare – Senior / Junior
Utmanargrupperna är det första steget i klubbens elitspår. Här finns spelare som vill satsa på beachvolley och har siktet inställt på Sverigetoppen. Tanken med utmanargrupperna är att spelarna på sikt ska kunna utmana om en plats i elit- och/eller WT-grupp.

Utmanare tas ut terminsvis.

Uttagning

Vid uttagning till grupperna i elitspåret utgår vi från en helhetsbild där följande aspekter vägs in: nivå, meriter, erfarenhet, ambition, potential och speciella färdigheter som gynnar gruppens dynamik. Uttagningen av grupperna görs av elittränare, personal och styrelse. Spelare som tas ut till elitspåret kommer att licensieras för GBC och kommer att spela för GBC under aktuellt år.

Träningsupplägg

WT

 • 4-8 spelare
 • 4-6 beachpass/vecka inkl. seriespel
 • 2-3 fyspass/vecka
 • WT-spelare turas om på två platser i elitserien
 • Skriver på kontrakt med klubben om ett år

Elit

 • 4-8 spelare
 • 3 beachpass/vecka inkl. seriespel
  • lördag fm / onsdag / serie: måndag (dam), tisdag (herr)
 • Skriver på kontrakt med klubben om ett år

Utmanare Senior

 • 6-8 spelare
 • 3 beachpass/vecka inkl. seriespel
  • lördag fm / onsdag / serie måndag (dam), tisdag (herr)


Utmanare Junior

 • 8-10 spelare
 • 3 beachpass/vecka
  • lördag fm / måndag (pojkar) el. tisdag (flickor) / onsdag
 • För ungdomar som vill satsa på beachvolley och träna minst tre gånger i veckan finns vårt Elitspår. Första steget in i en satsning på beachvolley är våra Utmanargrupper. Utmanare Junior tränar tre bollpass i veckan och utöver det rekommenderas man delta i vårt seriespel för att få matchträning och spelvana. Utöver detta bör man också skadeförebygga på ett gym eller motsvarande. Om man vill satsa på beachvolley kan man söka till våra Utmanargrupper HT/VT/ST, uttagningen görs terminsvis. Det är ingen självklarthet att man kommer med i Elitspåret för att man söker, vår tränarstab och personal gör en uttagning av alla sökande och vilka som har kommit med i Elitspåret meddelas så fort grupperna är klara. Det är viktigt att man vet vad man ger sig in på när man anmäler sig till vår elitverksamhet och att man har pratat igenom detta med familjen.

Regler

Alla träningsgrupper ska avsätta de sista 5 minuterna till banvård. Banan ska krattas och bollarna ska samlas ihop i bollkorgen.

En gång per termin ska 15 minuter istället för 5 minuter avsättas för banvård i Ipanema (medlemshallen). Ett grävschema finns uppsatt upp på informationstavlan i Ipanema.

När du anmäler dig till en träningsgrupp och/eller seriespel förbinder du dig till att följa våra TRÄNINGSREGLER och SERIESPELSREGLER

Priser & Förmåner

Medlemskap
För att vara med i träningsgrupp behöver du också ett medlemskap i GBC. Medlemsavgiften per år är 400 kr (kan ev. höjas till 500 kr) för seniorer och 200 kr (kan ev. höjas till 250 kr) för juniorer (halva priset för dig som ansluter efter halva året passerat). Medlemskapet gäller hela kalenderåret.

Läs mer om vad som ingår i medlemskapet HÄR.

UTMANARE
Du som blir uttagen till Utmanargrupp (senior/junior) kommer att få en faktura på avgiften nedan efter att uttagningen är klar.

Pris Senior (vårtermin): 6200 kr (inkl. seriespelet, du ska alltså inte anmäla dig till seriespelet utöver denna gruppen).
Pris Junior (vårtermin): 3100 kr (seriespelet ingår inte i denna avgift, men deltagandet är frivilligt för juniorer)

OBS! Juniorer som vill spela seriespel utöver Utmanargrupp får en rabatt på 300 kr på seriespelsavgiften. Skriv med din partner i anmälningsformuläret så löser vi anmälan och fakturering när uttagningen är klar. 

Gymbidrag Utmanargrupp
Om du tecknar gymkort på Beach Fitness ger GBC tillbaka 600 kr på din totala träningsavgift för denna terminen. Förutsättningen för att få rabatten är att du tecknar kort för minst 6 månader. Tecknar du 12 månader får du 600 kr rabatt även på nästa termins träningskostnad. När grupperna är spikade och du tecknat kort på gymmet hör du av dig till oss på info@gbcbeach.com. Ange ditt namn, personnummer samt bankuppgifter (bank, kontonummer inkl. clearingnummer och kontoinnehavare) så ordnar vi återbetalningen av de 600 kr. Om du tecknat helårskort mejlar du igen när grupperna är klara för nästa termin så får du tillbaka 600 kr till. Mer information om Beach Fitness finns på beachcenter.se under Gym i menyn.

Anmälan & Betalning

För att vara med i en träningsgrupp behöver du ett giltigt medlemskap i GBC. Medlemskapet skaffar du HÄR från och med 1/12 (då medlemsavgiften ev. kommer att höjas på årsmötet 26/11).

Anmälan till elitspåret görs endast via formuläret. Du kommer till formuläret via anmälningsknappen nedan.

Anmälan ska vara gjord senast söndag 4/12. Uttagningen av grupperna kommer att ske omedelbart efter sista anmälan, så se till att anmäla dig i tid!

Betalning
Eftersom anmälan till elitspåret i anmälningsskedet inte kostar något så går det heller inte att välja betalningsmetod. Om du kommer med i Utmanargrupp och vill betala med Autogiro istället för faktura läs nedan och fyll i formuläret:

Autogiro
Med autogiro har du möjlighet att dela upp träningsavgiften på 4 tillfällen (HT) eller 5 tillfällen (VT). Första dragningen sker i sker början av första månaden (september/januari) och sedan resterande dragningar i slutet av månaderna september till och med november (HT) och januari till och med april (VT). Notera att det kommer att ske två dragningar i september/januari månad. Om du vill betala träningsavgiften via autogiro ska du fylla i formuläret Autogiroanmälan Träningsgrupper. Med detta betalningsalternativ kan du inte anmäla dig via anmälningssidan, utan vi kommer att lägga till dig manuellt och svara dig när detta är klart. Det är därför extra viktigt att detta görs i god tid och att eventuellt viktiga kommentarer så som partner skrivs med under ”övrigt” i formuläret.

Till anmälan

(Anmälan öppnas i ett nytt fönster)