Boka bana
Bli medlem

Arkiv för juli, 2022

Semesterstängt på kansliet

V.31 är kansliet obemannat. Vi svarar på mail och formulär när vi är tillbaka igen. Om du skulle behöva aktivera din licens just denna vecka så kontakta Beach Centers reception på info@beachcenter.se.

Pga att många av våra tränare och spelare är och spelar SM denna vecka är också träningarna på paus, samt onsdagsgrillen. (Tider för ev uppehåll står alltid under respektive träningsgrupps sida under TRÄNINGAR.)

Ha det fint i solen och lycka till på SM alla som ska spela! Visst blir det massa medaljer till GBC nu!? 😀

Fullspäckad beachvolleyhelg i Åhus och Tylösand

Ja det blir mycket beachvolley den här veckan. Tourens sista 5-star avgörs i Åhus med start idag, fredag. Spelarna kämpar här om sommarens största prispott. Samtidigt avgörs Sveriges första King of the Court på Tylösand. GBC har givetvis representanter på båda arenorna.

De flesta av våra stjärnor har sökt sig till Åhus för att kämpa om ära och prispengar. En spännande GBC-konstellation som mycket väl kan vara med och utmana i toppen hittar vi i Ellen Lindqvist som i helgen spelar tillsammans med en av klubbens och Sveriges mest meriterade spelare, Anne-Lie Rininsland.

– Det ska bli superkul att spela med Anne-Lie. Hon är en så duktig, rutinerad och lugn spelare som jag länge sett upp till. Därför känns det lite extra roligt att få stå vid samma sida av nätet som henne. Vi skulle ställt upp i Stars and talents (en klubbturnering när en junior får chansen att spela med en rutinerad spelare) år 2015 men då blev Anne-Lie tyvärr sjuk. Att chansen ges igen 7 år senare och dessutom på en 5-star tour känns fantastiskt.

Längst upp i damernas startfält hittar vi förra veckans segrare, Sara Malmström och Klara Ribom, som givetvis blir giftiga i helgen. Håll även utkik efter Hulda Rudberg och Kaisa Wallin som är rankade fyra i tävlingen och blir att räkna med.

På herrsidan finns GBC representerade i de fyra högst rankade lagen. Jakob Wijk Tegenrot i par med Nyköpings Linus Tholse är toppseedade tätt följda av Martin Appelgren och Alexander Herrmann. Lag nummer tre i tävlingen är Simon Bohman tillsammans med Jakob Molin (Sollentuna VK), och som nummer fyra hittar vi Alexander Annerstedt tillsammans med Slow Downs Linus Isaksson.

På andra kusten går den här veckan årets första King of the Court av stapeln på Tylösand. En spelform som liknar GBC:s Beach Royals eller det man på träning ofta kallar “herre på täppan”. Tunga namn från GBC är på plats för att ta hem titeln. På damsidan hittar vi Malin Bergholm och Louise Månesköld samt Talar Kirkor tillsammans med IKSUs Felicia Granberg. På herrsidan är Stefan Andreasson på plats med partnern Anton Andersson (Svedala VK). Samtliga GBC:are gick vidare till final från gårdagens gruppspel. Tävlingen avgörs alltså idag, fredag. 

Succéhelg för GBC

Det blev en riktigt kanonhelg i Kalmar, inte bara vädermässigt. Halva startfältet kom från Göteborg och klubben levde minst sagt upp till förväntningarna. I strålande solsken tog GBC samtliga medaljer på damsidan, samt silver och brons på herrsidan.

Längst upp på prispallen triumferade Sara Malmström och Klara Ribom för första gången i år. Duon har sannerligen nosat på en vinst vid flertalet tillfällen och fick nu allt att stämma. I finalen avväpnades Helene Jernbeck (Slow Down Beachvolley Roslagen) och Sara Cavretti (Beachbrothers BC) i två raka set, 21-18, 21-14. 

– Jag tycker vi spelade vår stabilaste turnering hittills tillsammans. Spelet kändes bättre och bättre för varje match, även om värmen och den djupa sanden tog en hel del på krafterna under finaldagen. Det känns väldigt roligt att vi börjar få ihop samspelet inför stundande SM och internationellt spel, säger Sara.GBC var med och tog båda bronsmedaljerna när Hulda Rudberg och Anna Rydenberg samt Talar Kirkor i par med IKSU:s Felicia Granberg stod för stabila insatser.

Herrsidan blev som väntat en transportsträcka för Sveriges just nu klart bästa lag. Jonatan Hellvig (Lidingö SK) och David Åhman (Stöcke IF)  vann samtliga set i turneringen i överlägsen stil. I finalen ställdes de mot GBC:s Christoffer Lewin i par med unga talangen Jacob Hölting Nilsson (Ystads VK). Siffrorna skrevs 21-15, 21-15.

GBC:s Stefan Andreasson, spelandes med Anton Andersson (Svedala VK), knep bronset efter att ha förlorat en jämn tresetare mot Lewin/Hölting Nilsson i semifinalen.

I Belgien kvalade Martin Appelgren och Alexander Herrmann in i huvudturneringen på Beach Pro Tour Future för andra veckan i rad genom att besegra Nya Zeeland och Lettland. Väl där blev det en så kallad “one, two barbecue” efter förlust mot Ukraina och Belgien. 

Nu till helgen styr de flesta av våra toppspelare kosan mot Åhus där sommarens sista SBT 5-star spelas med start fredag. Andra håller sig på västkusten och deltar i det relativt nya konceptet King of the Court som avgörs på Tylösand på torsdag.

Touren till Kalmar och världstour i ett stekhett Belgien

Det är en intensiv period just nu för våra spelare, med stora tävlingar varje helg. Härnäst väntar i Sverige SBT 5-star i Kalmar för majoriteten av GBC:s toppspelare under lördag och söndag. I Leuven, Belgien, kvalar också Herrmann/Appelgren till en Beach Pro Tour med start imorgon, torsdag. 

Tävlingen i Kalmar, som är sommarens tredje 5-star, blir en tuff drabbning. För första gången i år ser vi Jonatan Hellvig (Lidingö SK) och David Åhman (Stöcke IF) i startlistan till en svensk tävling. GBC imponerar som vanligt och representeras av otroliga 33 av 64 spelare.

Vi har den här veckan tagit ett snack med Hulda Rudberg som inledde säsongen med brons och silver på Sverigetouren tillsammans med Selma Robinson. Olyckan var sedan framme för Selma då hon skulle skära bröd, och tävlandet avslutades snöpligt. Hulda har sedan dess tävlat i lite olika konstellationer. 

Säsongen startade riktigt bra med Selma med två placeringar på pallen på touren. Sen blev Selma skadad och det blev en vändning för mig. Först tyckte jag det var riktigt jobbig för jag var väldigt inställd på att vi skulle spela, plus att det hade gått över förväntan. Men nu ser jag det mer som en möjlighet att utveckla mitt spel ännu mer och träffa nya personer, säger Hulda.

Vilka fördelar och nackdelar ser du med att spela med olika personer?

Fördelar med att spela med olika partners är att man får träna på alla olika moment och olika situationer i spelet. Jag tror man utvecklas mer individuellt som spelare när man spelar runt med olika. Det är också ett enormt plus att träffa alla dessa otroliga spelare och lära känna dem samt personer i deras närhet. Nackdelar kan ju vara att man inte kan specialisera sig mer med en person och bli bättre som ett lag och träna in olika kombinationer. Man får också en annan trygghet när man spelar med samma person en längre tid. 

I helgen blir det spel med ingen mindre än den regerande svenska mästaren Anna Rydenberg från GBC.

– Det ska bli riktigt kul att spela med Anna i Kalmar och jag har inga riktiga förväntningar mer än att vi ska ha kul och göra vårt bästa. Och det är väl samma förväntningar som jag har för hela säsongen. Ha kul och göra mitt bästa så får vi se hur långt det går, avslutar Hulda.
Långt söderut har Martin Appelgren och Alexander Herrmann förflyttat sig från Italiens kust till det belgiska inlandet. Duon ska för andra veckan i rad kvala till en Beach Pro Tour Future, nu i staden Leuven. Matcherna börjar imorgon, torsdag, och motstånd bestäms senare idag. Rekordvärme har utlovats och temperaturen har snuddat vid 40 grader under veckan.

SBT Kalmar 5-star
Startfält, spelschema, resultat:
https://fivb.12ndr.at/tournament?tcode=MLEU2022&timezone=40

Beach Pro Tour Leuven
Startfält, spelschema, resultat:
https://www.profixio.com/app/kalmar_sbt_5_23

Följ även @teamgbc på Instagram och Facebook för uppdateringar från spelarna.

Söker du partner till match eller serie?

Du har väl inte missat att vi har en sida för er som letar partner till seriespel, turnering eller seriespelsreserver?! Här kan du som är medlem sätta upp dig själv eller leta efter andra spelsugna. För att ni ska slippa skicka in nytt formulär varje säsong så kommer vi inte tömma denna helt regelbundet utan tar endast bort de som inte uppdaterat sitt medlemskap vid början av nytt år. Tänk därför på att betala ditt medlemskap om du vill stå kvar på listan, och infomera oss om du berhöver uppdatera din information (nivå, uppgifter, eller vill ta bort dig).

 

Guld på Tofta och topp 10 i Italien

GBC-eliten skördade i vanlig ordning medaljer på den svenska touren och tog även årets första topp 10 notering på Beach Pro Tour.

Det var ingen direkt skräll att herrfinalen på Gotland blev en drabbning mellan turneringens högst rankade lag, Tholse/Tegenrot och Andreasson/Andersson. Väl där bemästrade de förstnämnda den knepiga sidvinden lite bättre. Men oavsett utgång i finalen innebar det guld och silver till GBC i form av Jakob och Stefan. Tegenrot tog därmed sin andra seger för säsongen och säger så här om helgen.

– Jag är väldigt nöjd med helgens spel och speciellt hur bra vi spelade från kvartsfinalen och framåt. Vi fick bra utdelning av vårt servande under sista dagen och speciellt i finalen där vinden hade tilltagit en hel del vilket vi tog vara på. Tofta Strand var underbart att spela på. Härlig CC med en naturlig läktare där det samlades en hel del folk och skapade trevlig atmosfär. Återkommer gärna till Tofta nästa sommar.


(mer …)

Sverigetouren gör comeback på Tofta

Touren har äntligen hittat tillbaka till Tofta strand på Gotland, och i helgen gör eliten upp om ära och berömmelse på denna ikoniska plats då sommarens andra 5-star avgörs.

GBC representeras som vanligt flitigt och utgör över 30% av startfältet. Och chanserna för medaljer är goda, som alltid.

Största hotet på damsidan blir utan tvekan systrarna Thurin (08 Beachvolley Club) som verkar vara i storform efter att ha vunnit sin enda tourtävling de ställt upp i den här säsongen, tagit brons på NEVZA, samt nyligen kommit femma på en Beach Pro Tour Future (världstourens lägsta nivå) på Ios, Grekland. De får nog ses som favoriter, även om vi minns att Sara Malmström och Klara Ribom (seed 3 på Gotland) besegrade tvillingarna för en månad i NEVZA-tävlingen i Norge. Sara och Klara kom även tvåa på hemmaplan förra helgen så de är garanterat hungriga på en seger.

I övre halvan av startfältet hittar vi även GBC:s Malin Bergholm och Louise Månesköld som tagit stabila placeringar hela säsongen. Hulda Rudberg har ny partner och spelar denna veckan med Helene Jernbeck (Slow Down Beachvolley Roslagen) som vann i Göteborg. Det blir spännande att se hur den konstellationen står sig mot övriga lag. Håll även utkik efter Talar Kirkor som har parat ihop sig med IKSUs meriterade Felicia Granberg.

(mer …)

Succé på hemmaplan

Publiken bjöds på både fint väder och högklassig underhållning när GBC knep medaljer i samtliga valörer under helgen.

Längst upp på pallen när krutröken lagt sig stod Alexander Herrmann och Martin Appelgren efter att ha finalbesegrat GBCs Stefan Andreasson i par med Anton Andersson (Svedala VK) i en riktig rysare.

– Det var första gången vi vann SBT på hemmaplan och det känns speciellt att få göra framför vänner och familj, och att få dela det med min nya lilla familj, säger Alexander Herrmann som nyligen blivit pappa.

Foto: Anderson Lima

 

 

 

 

 

(mer …)

Mängder av hemmahopp på hemmaplan i helgen

I morgon smäller det. Swedish Beach Tour kommer till Göteborg och vi får äntligen chansen att se våra stjärnor på hemmaplan. Gruppspel och åttondelar på lördagen, kvartar till och med final på söndag. Det blir en helg fullspäckad med högklassig beachvolleyboll, och nästan halva startfältet representerar GBC. 

Göteborg står för andra gången i år som arrangör för Sverigetouren och den här gången blir det en femstjärnig turnering. Hela 31 av 64 spelare representerar GBC i helgen. 

Läget är bra och jag ser fram emot en helg på Beach Center med bra väder, bra stämning och en massa bra beachvolleyboll. Det jag förväntar mig är spelarna kommer ut med mycket energi och vågar spela ut sitt register, säger Elvir Rakovic, elittränare för klubbens herrsatsning.

Elvir, som är ny i rollen som tränare inför den här säsongen, fortsätter.

– Försäsongen har varit bra och nyttig tycker jag. Vi har jobbat mycket med eget grundspel, inte minst sideout. Aggressivitet och disciplin är två ord som borde sammanfatta ganska bra vad vi försökt att trycka på. För egen del så är detta mitt första år i rollen som huvudansvarig för herrelitspelarna. Det tar alltid ett litet tag att lära känna varandra på och utanför träningsplan. Min ambition har varit att skapa en miljö där alla bidrar till att vi utvecklas tillsammans. Inga vägar är spikraka men jag tycker att vi har lagt en bra grund inför framtiden.

(mer …)

TOUREN PÅ HEMMAPLAN I HELGEN!

Nu i helgen, 9-10/7, är det som ni förhoppningsvis vet vid det här laget, SBT5* på Beach Center!

Totalt 29 av 64 (dvs nästan halva startfältet!) GBCare spelar på hemmaplan och självklart kommer ni och hejar på dessa väl?!

För att det ska bli ett så bra arrangemang som möjligt så behöver vi som vanligt insatser från så många medlemmar som möjligt, både juniorer och vuxna. Kan du vara med och;
– RULLA BOLL,
– KRATTA,
– SITTA I SEKRETARIAT (dvs regga poäng i mobilen),
– vara tillgänlig LÄKARE på plats
– RIVA läktare och arena direkt efter finaler
UNDER NÅGON/NÅGRA TIMMAR så fyll i detta FORMULÄRET, eller prata med Johanna.
Vi behöver just nu framförallt massa bollrullare till båda dagarna, men speciellt söndag som är viktigast!

På denna sidan kan du läsa mer om vad det innebär att arrangera så här stora tävlingar för klubben, och vad vi behöver fylla på med för funktioner.