Boka bana
Bli medlem

Fullspäckad beachvolleyhelg i Åhus och Tylösand

Ja det blir mycket beachvolley den här veckan. Tourens sista 5-star avgörs i Åhus med start idag, fredag. Spelarna kämpar här om sommarens största prispott. Samtidigt avgörs Sveriges första King of the Court på Tylösand. GBC har givetvis representanter på båda arenorna.

De flesta av våra stjärnor har sökt sig till Åhus för att kämpa om ära och prispengar. En spännande GBC-konstellation som mycket väl kan vara med och utmana i toppen hittar vi i Ellen Lindqvist som i helgen spelar tillsammans med en av klubbens och Sveriges mest meriterade spelare, Anne-Lie Rininsland.

– Det ska bli superkul att spela med Anne-Lie. Hon är en så duktig, rutinerad och lugn spelare som jag länge sett upp till. Därför känns det lite extra roligt att få stå vid samma sida av nätet som henne. Vi skulle ställt upp i Stars and talents (en klubbturnering när en junior får chansen att spela med en rutinerad spelare) år 2015 men då blev Anne-Lie tyvärr sjuk. Att chansen ges igen 7 år senare och dessutom på en 5-star tour känns fantastiskt.

Längst upp i damernas startfält hittar vi förra veckans segrare, Sara Malmström och Klara Ribom, som givetvis blir giftiga i helgen. Håll även utkik efter Hulda Rudberg och Kaisa Wallin som är rankade fyra i tävlingen och blir att räkna med.

På herrsidan finns GBC representerade i de fyra högst rankade lagen. Jakob Wijk Tegenrot i par med Nyköpings Linus Tholse är toppseedade tätt följda av Martin Appelgren och Alexander Herrmann. Lag nummer tre i tävlingen är Simon Bohman tillsammans med Jakob Molin (Sollentuna VK), och som nummer fyra hittar vi Alexander Annerstedt tillsammans med Slow Downs Linus Isaksson.

På andra kusten går den här veckan årets första King of the Court av stapeln på Tylösand. En spelform som liknar GBC:s Beach Royals eller det man på träning ofta kallar “herre på täppan”. Tunga namn från GBC är på plats för att ta hem titeln. På damsidan hittar vi Malin Bergholm och Louise Månesköld samt Talar Kirkor tillsammans med IKSUs Felicia Granberg. På herrsidan är Stefan Andreasson på plats med partnern Anton Andersson (Svedala VK). Samtliga GBC:are gick vidare till final från gårdagens gruppspel. Tävlingen avgörs alltså idag, fredag.