Boka bana
Bli medlem

Touren till Kalmar och världstour i ett stekhett Belgien

Det är en intensiv period just nu för våra spelare, med stora tävlingar varje helg. Härnäst väntar i Sverige SBT 5-star i Kalmar för majoriteten av GBC:s toppspelare under lördag och söndag. I Leuven, Belgien, kvalar också Herrmann/Appelgren till en Beach Pro Tour med start imorgon, torsdag. 

Tävlingen i Kalmar, som är sommarens tredje 5-star, blir en tuff drabbning. För första gången i år ser vi Jonatan Hellvig (Lidingö SK) och David Åhman (Stöcke IF) i startlistan till en svensk tävling. GBC imponerar som vanligt och representeras av otroliga 33 av 64 spelare.

Vi har den här veckan tagit ett snack med Hulda Rudberg som inledde säsongen med brons och silver på Sverigetouren tillsammans med Selma Robinson. Olyckan var sedan framme för Selma då hon skulle skära bröd, och tävlandet avslutades snöpligt. Hulda har sedan dess tävlat i lite olika konstellationer. 

Säsongen startade riktigt bra med Selma med två placeringar på pallen på touren. Sen blev Selma skadad och det blev en vändning för mig. Först tyckte jag det var riktigt jobbig för jag var väldigt inställd på att vi skulle spela, plus att det hade gått över förväntan. Men nu ser jag det mer som en möjlighet att utveckla mitt spel ännu mer och träffa nya personer, säger Hulda.

Vilka fördelar och nackdelar ser du med att spela med olika personer?

Fördelar med att spela med olika partners är att man får träna på alla olika moment och olika situationer i spelet. Jag tror man utvecklas mer individuellt som spelare när man spelar runt med olika. Det är också ett enormt plus att träffa alla dessa otroliga spelare och lära känna dem samt personer i deras närhet. Nackdelar kan ju vara att man inte kan specialisera sig mer med en person och bli bättre som ett lag och träna in olika kombinationer. Man får också en annan trygghet när man spelar med samma person en längre tid. 

I helgen blir det spel med ingen mindre än den regerande svenska mästaren Anna Rydenberg från GBC.

– Det ska bli riktigt kul att spela med Anna i Kalmar och jag har inga riktiga förväntningar mer än att vi ska ha kul och göra vårt bästa. Och det är väl samma förväntningar som jag har för hela säsongen. Ha kul och göra mitt bästa så får vi se hur långt det går, avslutar Hulda.
Långt söderut har Martin Appelgren och Alexander Herrmann förflyttat sig från Italiens kust till det belgiska inlandet. Duon ska för andra veckan i rad kvala till en Beach Pro Tour Future, nu i staden Leuven. Matcherna börjar imorgon, torsdag, och motstånd bestäms senare idag. Rekordvärme har utlovats och temperaturen har snuddat vid 40 grader under veckan.

SBT Kalmar 5-star
Startfält, spelschema, resultat:
https://fivb.12ndr.at/tournament?tcode=MLEU2022&timezone=40

Beach Pro Tour Leuven
Startfält, spelschema, resultat:
https://www.profixio.com/app/kalmar_sbt_5_23

Följ även @teamgbc på Instagram och Facebook för uppdateringar från spelarna.