Boka bana
Bli medlem

Arkiv för september, 2024

Från kval till final – Stefan tar silver på världstouren

Målet var att ta sig vidare från kvalet. Igår landade Stefan i Sverige med en rykande färsk silvermedalj från världstouren i Warszawa. En prestation utöver det vanliga.

Tillsammans med radarpartnern Anton Andersson från Malmö har det varit en händelserik vecka fylld av framgång. Förra söndagen toppade killarna pallen i Tourfinalen, och nu blev det alltså en andraplats på en Beach Pro Tour Future i Polen. 

– Klart det alltid känns surt att förlora matchen (finalen) på minsta marginal, men med saker vi kan påverka. Zoomar man ut lite så känns det helt overkligt. Vårt mål var att komma ut ur kvalet och få chansen att spela main draw. När vi väl lyckades med det var det mycket lättare att kunna slappna av. Det enda vi sa inför matcherna är att vi bara får försöka spela så bra boll som möjligt, sedan får det bära eller brista. Sen att det skulle räcka hela vägen till finalen, eller att det skulle ge de resultaten längs vägen mot de lagen var det ingen av oss som trodde, säger Stefan.

Dessa två unga herrar har på en veckas tid hunnit bli både svenska Tourmästare och värlstourmedaljörer. Foto: CEV

I finalen tog det stopp mot Österrikes Leitner/Pascariuc med 15-13 i avgörande set. Och faktum är att Stefan och Anton besegrat samma österrikiska par i gruppfasen, då med 15-13 i svensk favör. Små marginaler med andra ord.

– Självfallet nöjda och stolta över resultatet och att ha tagit medalj på världstouren i en riktigt tuff tävling i Europa. Men med de sagt känner vi båda att vi har många saker som vi behöver förbättra, både som lag och som individuella spelare. Det är som Anders (Kristiansson) sa en gång till mig, ”du blandar diamanter med glasbitar”, vilket verkligen är helt sant. Den högsta nivå vi drar fram emellanåt är helt overklig. 

Vissa delar av den statistik som finns från tävlingen visar på att de håller en hög internationell nivå. Och i flera av de tuffa matcherna lyckades Stefan och Anton vara bäst i de avgörande lägena. 

– Vi blandar riktigt bra grejer med extremt dåliga grejer och det känns lite extra surt att förlora på saker där man själv har bollen i sina händer. Som mottag och pass. Vi är oerhört stolta över resultatet och har lärt oss fantastiskt mycket. Ett stort kliv för oss på många sätt. Men med det sagt mycket att bygga vidare på och saker att förbättra, avslutar han.

Herrarnas prispall från Beach Pro Tour Future i Warszawa.

Medaljen är den andra för GBC på världstoursammanhang. Den första, eller de första två, togs av Alexander Annerstedt och Martin Johansson i Malaysia 1-star för lite mer än fyra år sedan.