Boka bana
Bli medlem

Succé på hemmaplan

Publiken bjöds på både fint väder och högklassig underhållning när GBC knep medaljer i samtliga valörer under helgen.

Längst upp på pallen när krutröken lagt sig stod Alexander Herrmann och Martin Appelgren efter att ha finalbesegrat GBCs Stefan Andreasson i par med Anton Andersson (Svedala VK) i en riktig rysare.

– Det var första gången vi vann SBT på hemmaplan och det känns speciellt att få göra framför vänner och familj, och att få dela det med min nya lilla familj, säger Alexander Herrmann som nyligen blivit pappa.

Foto: Anderson Lima

 

 

 

 

 

Matchen innehöll det mesta. Tre set, långa bollar och en hel del diskussioner med domarna.

– Alltid trist i efterhand när det blir så mycket tjafs med domaren, och det är klart att det tar från ens egna fokus. Men vi försökte hålla oss fokuserade på uppgiften när väl spelet var igång och fortsätta mala på. Segern betyder mycket för oss och vi tar med oss flytet in i säsongen och till Italien som blir vår nästa anhalt. Vill också rikta ett stort tack till vår fina klubb, funktionärer, medlemmar och alla delaktiga för ett kanonevent, säger Martin Appelgren.

Faktum är att GBC mer eller mindre tog över herrarnas prispall. För tre av fyra spelare från klubben delade på bronset. Simon Bohman och Erik Bylund samt Jakob Wijk Tegenrot med partner Linus Tholse (Nyköpings FK).

Foto: Anderson Lima

Det var även otroligt nära ett guld på damsidan. Men de sista bollarna gick inte riktigt Klara Ribom och Sara Malmströms väg då de fick se sig besegrade av Sofia Ögren (08 Beachvolley Club) och Helen Jernbeck (Slow Down Beachvolleyclub Roslagen) med 15-13 i avgörande set.

– En toppenhelg på alla sätt utom resultatet i finalen. Vi är dock nöjda med att vi tar steg framåt som lag för varje vecka. Det var superkul att spela på hemmaplan, och GBC har arrangerat allt jätteproffsigt som vanligt. Härnäst väntar fortsatt tävlande i Sverige, och förhoppningsvis internationellt om vi kommer in på några tävlingar framöver i sommar, säger Sara.

Foto: Anderson Lima

Paret som gör sin första säsong ihop får ny chans om några dagar då större delen av sverigeeliten åker till Gotland för att spela årets andra 5-stjärniga Swedish Beach Tour på Tofta.

Följ även Appelgren/Herrmann som spelar kval i Ciro Marina, Italien, på världstouren imorgon, torsdag.

Foto: Anderson Lima