Boka bana
Bli medlem

Mängder av hemmahopp på hemmaplan i helgen

I morgon smäller det. Swedish Beach Tour kommer till Göteborg och vi får äntligen chansen att se våra stjärnor på hemmaplan. Gruppspel och åttondelar på lördagen, kvartar till och med final på söndag. Det blir en helg fullspäckad med högklassig beachvolleyboll, och nästan halva startfältet representerar GBC. 

Göteborg står för andra gången i år som arrangör för Sverigetouren och den här gången blir det en femstjärnig turnering. Hela 31 av 64 spelare representerar GBC i helgen. 

Läget är bra och jag ser fram emot en helg på Beach Center med bra väder, bra stämning och en massa bra beachvolleyboll. Det jag förväntar mig är spelarna kommer ut med mycket energi och vågar spela ut sitt register, säger Elvir Rakovic, elittränare för klubbens herrsatsning.

Elvir, som är ny i rollen som tränare inför den här säsongen, fortsätter.

– Försäsongen har varit bra och nyttig tycker jag. Vi har jobbat mycket med eget grundspel, inte minst sideout. Aggressivitet och disciplin är två ord som borde sammanfatta ganska bra vad vi försökt att trycka på. För egen del så är detta mitt första år i rollen som huvudansvarig för herrelitspelarna. Det tar alltid ett litet tag att lära känna varandra på och utanför träningsplan. Min ambition har varit att skapa en miljö där alla bidrar till att vi utvecklas tillsammans. Inga vägar är spikraka men jag tycker att vi har lagt en bra grund inför framtiden.

 

Träningsgruppen har under vintern bestått av Alexander Herrmann, Martin Appelgren, Stefan Andreasson, Gabriel Berggren och Leon Vincent. Även Jakob Wijk Tegenrot har anslutit efter nyår för att förstärka truppen.

– Säsongsstarten har bjudit på blandad kompott, bra prestationer har varvats med mindre bra. Det viktiga i min mening är att fortsätta jobba på det man tror på och fortsätta vara konsekvent. Elitidrott handlar i slutändan om resultat men att jaga resultat är sällan ett bra recept. Istället bör fokus ligga på det man själv kan påverka, sitt eget spel och agerande. Gör man det bra så tenderar resultaten att följa efter.

Noterbart är att de tre högst rankade lagen i tävlingen på herrsidan utgörs av minst en GBC-spelare. Martin Appelgren/Alexander Herrmann, Stefan Andreasson/Anton Andersson (Svedala VK) och Jakob Wijk Tegenrot i par med Linus Tholse (Nyköpings FK). I vassen lurar också turneringens lägst seedade, men absolut inte minst meriterade, Alexander Annerstedt och Martin Johansson. De två herrarna blir en joker utan dess like. Bland annat har de ett silver på världstouren samt flertalet segrar på Swedish Beach Tour under bältet.

Damsidan är en öppen historia där GBC har många lag som kommer vara med och slåss om medaljerna. Malin Bergholm och Louise Månesköld är klubbens för helgen högst rankade par tätt följda av Sara Malmström och Klara Ribom. Dessa två kommer garanterat att vara med i toppstriden. Håll även utkik efter Hulda Rudberg som teamat ihop sig med meriterade Camilla Nilsson (Nyköpings FK), samt förra veckans formstarka SBT 3* (fd. challenger) vinnare Ellen Lindqvist i par med IKSUs Moa Grate. Eller vad sägs om att regerande svenska mästaren, Anna Rydenberg, gör säsongspremiär på touren i par med Ella Sandberg. Det blir många som kommer blanda sig i pallstriden.

Spelschema för helgen hittar du här: https://www.profixio.com/app/beach_center_sbt_5_09/categories

Tävlingen streamas på volleykanalens YouTube: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen

Följ även @teamgbc på Facebook och Instagram för fler uppdateringar under helgen och resten av säsongen.