Boka bana
Bli medlem

Guld på Tofta och topp 10 i Italien

GBC-eliten skördade i vanlig ordning medaljer på den svenska touren och tog även årets första topp 10 notering på Beach Pro Tour.

Det var ingen direkt skräll att herrfinalen på Gotland blev en drabbning mellan turneringens högst rankade lag, Tholse/Tegenrot och Andreasson/Andersson. Väl där bemästrade de förstnämnda den knepiga sidvinden lite bättre. Men oavsett utgång i finalen innebar det guld och silver till GBC i form av Jakob och Stefan. Tegenrot tog därmed sin andra seger för säsongen och säger så här om helgen.

– Jag är väldigt nöjd med helgens spel och speciellt hur bra vi spelade från kvartsfinalen och framåt. Vi fick bra utdelning av vårt servande under sista dagen och speciellt i finalen där vinden hade tilltagit en hel del vilket vi tog vara på. Tofta Strand var underbart att spela på. Härlig CC med en naturlig läktare där det samlades en hel del folk och skapade trevlig atmosfär. Återkommer gärna till Tofta nästa sommar.


Det har hunnit bli mitten av juli men än återstår de viktigaste tävlingarna på den svenska sommaren.

– Kommande helg blir det för min del spel i Kalmar med Erik Bylund då Linus har annat på schemat. Därefter laddar jag och Linus upp med touren i Åhus innan det äntligen är dags för SM på Tylösand där vi hoppas kunna gå långt, säger Jakob.

Det blev GBC:are även på bronsplats. Vi ser honom mest på Instagram numera, där han har skapat sig ett populärt konto, men han spelar också beachvolleyboll ibland. Den sanne gotlänningen Finn Alden-Joyce, som representerar GBC, lyckades i par med klubbens Olle Ernevad ta sig hela vägen till semifinal vilket är personbästa för båda två.

Damsidans förhandsfavoriter Sanna och Tina Thurin (08 Beachvolley Club) höll favoritskapet och tog hem damernas turnering. I finalen besegrades Sofia Ögren (08 Beachvolley Club) och Sara Cavretti (Beachbrothers BC). Bästa GBC-spelare på damsidan blev Sara Malmström och Klara Ribom samt Talar Kirkor i par med Felicia Granberg (IKSU) som tog fina bronsmedaljer. Sara och Klara har i år varit på pallen i fyra av fem deltävlingar, och Talar tog sin andra tredjeplats.

Långt söderut kämpade Alexander och Martin i den italienska hettan och slutade på en niondeplats på Beach Pro Tour. Killarnas bästa resultat den här säsongen.

– Det var såsom beachvolleyboll ska vara. Gassande sol på en strand. Vi fortsatte på samma spår som SBT Göteborg och det är skönt att det lossnat för oss, säger Alexander Herrmann.Familjen Herrmann, med Martin Appelgren i släptåg, styr nu kosan mot Belgien för att ladda upp inför nästa veckas Beach Pro Tour i Leuven.

I Leuven kan de även ackompanjeras av några damlag. I nuläget är GBCs Talar Kirkor i par med Felicia Granberg (IKSU), Sara Malmström och Klara Ribom samt Louise Månesköld och Malin Bergholm nära att få en plats till tävlingen. För resten av eliten väntar säsongens tredje SBT 5-star i Kalmar.