Boka bana
Bli medlem

Sverigetouren gör comeback på Tofta

Touren har äntligen hittat tillbaka till Tofta strand på Gotland, och i helgen gör eliten upp om ära och berömmelse på denna ikoniska plats då sommarens andra 5-star avgörs.

GBC representeras som vanligt flitigt och utgör över 30% av startfältet. Och chanserna för medaljer är goda, som alltid.

Största hotet på damsidan blir utan tvekan systrarna Thurin (08 Beachvolley Club) som verkar vara i storform efter att ha vunnit sin enda tourtävling de ställt upp i den här säsongen, tagit brons på NEVZA, samt nyligen kommit femma på en Beach Pro Tour Future (världstourens lägsta nivå) på Ios, Grekland. De får nog ses som favoriter, även om vi minns att Sara Malmström och Klara Ribom (seed 3 på Gotland) besegrade tvillingarna för en månad i NEVZA-tävlingen i Norge. Sara och Klara kom även tvåa på hemmaplan förra helgen så de är garanterat hungriga på en seger.

I övre halvan av startfältet hittar vi även GBC:s Malin Bergholm och Louise Månesköld som tagit stabila placeringar hela säsongen. Hulda Rudberg har ny partner och spelar denna veckan med Helene Jernbeck (Slow Down Beachvolley Roslagen) som vann i Göteborg. Det blir spännande att se hur den konstellationen står sig mot övriga lag. Håll även utkik efter Talar Kirkor som har parat ihop sig med IKSUs meriterade Felicia Granberg.På herrsidan finns två klara favoriter till finalplatserna i Stefan Andreasson (GBC)/Anton Andersson (Svedala VBK) och Linus Tholse (Nyköpings FK)/Jakob Wijk Tegenrot (GBC). Lagen har gått stabilt till semi och final hittills under året och seedas också som nummer ett och två i tävlingen. Men det finns utmanare. GBC:s Anton Björklund och Gabriel Berggren spelade bra på Gotland förra året (då vid Visby Arena) och återförenas igen på Tofta och får utgöra helgens joker.

 

Alexander Herrmann och Martin Appelgren från GBC är den här helgen i Italien och spelar en Beach Pro Tour Future i Ciro Marina. Killarna vann första och förlorade andra kvalmatchen, men lyckades ändå ta sig in i main draw genom en så kallad “lucky loser”-plats då ett lag inte kom. I dagens match blev det förlust mot förstarankade Benzi/Bonifasi, Italien, och imorgon väntar Österrikes Leitner/Pascariuc. Vinnaren kommer trea i gruppen och spelar vidare, förloraren är utslagen.

Följ SBT Tofta här:
https://www.profixio.com/app/sbt_5_tofta_gotland_16/categories

Följ Beach Pro Tour Ciro Marina här:
https://fivb.12ndr.at/tournament?tcode=MCIR2022&timezone=38