Boka bana
Bli medlem

Succéhelg för GBC

Det blev en riktigt kanonhelg i Kalmar, inte bara vädermässigt. Halva startfältet kom från Göteborg och klubben levde minst sagt upp till förväntningarna. I strålande solsken tog GBC samtliga medaljer på damsidan, samt silver och brons på herrsidan.

Längst upp på prispallen triumferade Sara Malmström och Klara Ribom för första gången i år. Duon har sannerligen nosat på en vinst vid flertalet tillfällen och fick nu allt att stämma. I finalen avväpnades Helene Jernbeck (Slow Down Beachvolley Roslagen) och Sara Cavretti (Beachbrothers BC) i två raka set, 21-18, 21-14. 

– Jag tycker vi spelade vår stabilaste turnering hittills tillsammans. Spelet kändes bättre och bättre för varje match, även om värmen och den djupa sanden tog en hel del på krafterna under finaldagen. Det känns väldigt roligt att vi börjar få ihop samspelet inför stundande SM och internationellt spel, säger Sara.GBC var med och tog båda bronsmedaljerna när Hulda Rudberg och Anna Rydenberg samt Talar Kirkor i par med IKSU:s Felicia Granberg stod för stabila insatser.

Herrsidan blev som väntat en transportsträcka för Sveriges just nu klart bästa lag. Jonatan Hellvig (Lidingö SK) och David Åhman (Stöcke IF)  vann samtliga set i turneringen i överlägsen stil. I finalen ställdes de mot GBC:s Christoffer Lewin i par med unga talangen Jacob Hölting Nilsson (Ystads VK). Siffrorna skrevs 21-15, 21-15.

GBC:s Stefan Andreasson, spelandes med Anton Andersson (Svedala VK), knep bronset efter att ha förlorat en jämn tresetare mot Lewin/Hölting Nilsson i semifinalen.

I Belgien kvalade Martin Appelgren och Alexander Herrmann in i huvudturneringen på Beach Pro Tour Future för andra veckan i rad genom att besegra Nya Zeeland och Lettland. Väl där blev det en så kallad “one, two barbecue” efter förlust mot Ukraina och Belgien. 

Nu till helgen styr de flesta av våra toppspelare kosan mot Åhus där sommarens sista SBT 5-star spelas med start fredag. Andra håller sig på västkusten och deltar i det relativt nya konceptet King of the Court som avgörs på Tylösand på torsdag.