Boka bana
Bli medlem

Arkiv för april, 2023

Inget träningsuppehåll 30/4 & 1/5

Vi får många frågor om det ska vara träningsuppehåll i helgen (Valborg 30/4 och Första maj 1/5). Det är inget uppehåll i helgen så seriespel och träningar rullar på som vanligt. Notera att det är sista lördagsträningen imorgon 29/4 för alla grupper som tränar på lördagar, då tävlingssäsongen drar igång utomhus i maj.

Varje år planerar vi terminen utifrån hur det det ser ut i verksamheten. Historiskt sett har vi ofta haft ett träningsuppehåll runt 1/5 då många av våra medlemmar och tränare varit iväg på träningsläger just den veckan. Så ser det dock inte ut längre. Dels är det träningsläger under många olika veckor på våren och dels åker inte längre alla/många iväg till samma läger, samma vecka. I år valde vi därför att ha ett flytande uppehåll för att kunna vara flexibla inför t.ex. inkommande event. Eftersom det inte blev så valde vi att, precis som förra våren, ta bort de andra uppehållet.

 

/GBC Kansli

Damserien för måndag 1/5 uppdaterad

Nu är seriespelet på damsidan halvt uppdaterat inför sista omgången VT23. Anledningen till denna semilösning är att damernas första omgång i seriespelet för period 4 ligger på en röd dag, måndag 1/5, då GBC Kansli är stängt. Ni som vinner 6A och 6B kan redan nu ser i vilken serie ni kommer att hamna, men namnen kommer alltså inte att uppdateras innan ni spelar era första matcher. Alla andra lag som vunnit och förlorat sina serier i Elit-5B är uppdaterade på hemsidan och protokollen.

Glöm inte att serie Elit, 1, 2 och 3 spelar utomhus sista perioden. De nya tiderna hittar du i nyheten under denna och under seriespelstider på hemsidan.

Lycka till i fjärde och sista omgången för VT23!

 

/GBC Kansli

Uppdaterat träningsschema sista 5v VT23

Inför sista 5-veckorsperioden är schemat nu uppdaterat. Det innebär att serie Elit, 1, 2 och 3 spelar utomhus, att WT, Elit och Utmanare Senior/Junior tränar alla sina pass utomhus och serie 5A och 4B har fått en ny, tidigare speltid.

Alla seriespelsgruppers tider för omgång 4 är uppdaterade under Seriespel -> Seriespelstider och nedan ser ni de nya tiderna/banorna för grupper som fått ändrade tider. Samma tid/bana gäller för dam och herr. OBS! Även om din grupp inte nämns nedan – kolla så att du inte fått en ny bana för din träningsgrupp sista 5 veckorna.

Nya seriespelstider/banor:
Elitserien 18.00-19.30, bana 17-19 utomhus
Serie 1 19.30-21.00, bana 17-19 utomhus
Serie 2 18.00-19.30, bana 20-22 utomhus
Serie 3 19.30-21.00, bana 20-22 utomhus
Serie 4B 18.00-19.30, bana 14-16 inomhus
Serie 5A 18.00-20.00, bana 11-13 inomhus
Herr Magenta, 18.00-19.30, bana
Dam Orange, 18.00-19.30. bana 13 inomhus

WT, Elit och Utmanare tränar samma tider som innan, men på nya banor utomhus. Vi kommer att sätta upp ett nytt schema för de 5 sista veckorna på tavlan i medlemshallen, men redan nu kan ni se schemat på hemsidan. Sista lördagsträningen är nu på lördag och därför finns inte lördagarna med på det nya schemat, men ni tränar alltså även 29/5. OBS! Även om din grupp inte nämns ovan – kolla i schemat så att du vet vilken bana du ska träna på sista 5 veckorna. Inga andra seriespelsgrupper utom serie Elit, 1, 2 och 3 får spela sina matcher utomhus.

>> Till Schema träningar VT-23 – sista 5 veckorna

 

Information till alla i träningsgrupp gällande flytt till utomhusbana

De grupper som kommer att träna utomhus i grunden är: 
WT Dam/Herr

Elit Dam/Herr

Utmanare Senior/Junior Dam/Herr

Dessa gruppers träningspass från och med 1/5 är redan flyttade till utomhusbanorna. Självklart få ni flytta in träningen om ni vill vid t.ex. dåligt väder i mån av plats. Fråga i receptionen. Ovanstående grupper får även flytta ut sina träningar redan nu om de vill det, kontakta info@gbcbeach.com eller fråga i receptionen.
Övriga träningsgrupper får också lov att flytta ut sin träning i mån av plats, prata med receptionen för att se om det finns lediga banor och då ska bokningen flyttas till en utomhusbana. Alla grupper har fått möjligheten att flytta ut sin träningsgrupp permanent sista 5 veckorna, men få har tagit denna chansen.

Nyheter inför sommarens turneringar 2023

Nu är vi riktigt nära startskottet på utomhussäsongen som vi i klubben startar i maj månad oavsett väder! De högsta serierna och vårt elitspår börjar träna utomhus och i stort sett alla våra turneringar från och med maj månad spelas utomhus. När turneringarna övergår till utomhussäsongen så kommer också starttiden att ändras till 11.15, missa inte detta!

Inför denna sommarsäsongen inför vi några förändringar och i denna nyhet kommer också några förtydliganden. Följande gäller från och med 1/5.

(mer …)

Juniorläger och Junior Masters

Nu är anmälan öppen för både Juniorläger BC v. 26 och Junior Masters 27-28/5!

Juniorläger sommar 2023
Tyvärr blir det inget läger i Åsa denna sommaren och detta beror på att Kuggaviksgården i Åsa ska säljas och inte kommer att hyra ut till större grupper under sommaren. Detta har varit en lång och utdragen process och vi har stått utan information under lång tid, men nu är det alltså klart att gården kommer att försvinna och därför har vi inget boende. Vi har letat efter alternativa platser för att kunna arrangera ett träningsläger vid en strand, men har tyvärr inte hittat något motsvarande för denna sommaren. Denna sommaren får vi därför ta ett mellanår och arrangera lägret på hemmaplan istället.

Anmälan för Juniorläger BC v. 26 är nu alltså öppen. Lägret äger rum v. 26, måndag 26/6 till torsdag 29/6.

Läs mer och anmäl dig HÄR.

Junior Masters 27-28/5
Junior Masters är en tvådagarsturnering för juniorer med både rankinggrundande turnering på lördagen (U19) och lotturnering för att lära känna varandra bättre på söndagen.

In och läs mer och anmäl er HÄR

/GBC Kansli

Deep dives – teknisk djupdykning

Under maj månad kommer vi att testa ett nytt koncept, nämligen ”Deep dives”, utomhus för att få lite försmak på sommar. På dessa träningspass kommer vi att göra en teknisk djupdykning på ett utvalt tema som kommuniceras i samband med anmälan. Dessa träningar kommer du att kunna anmäla dig till vecka för vecka och träningen kommer nu under våren att vara uppdelad i två olika nivåer. Nu under våren har vi ett billigt uppstartspris på dessa träningar, nämligen 140 kr – passa på!

Första omgången ”Deep-dives” blir onsdag 3/5 kl. 18.00-19.30 / 19.30-21.00, ansvariga tränare för dessa pass är Elin Westin och Talar Kirkor och temat är anfall. Vi kommer inom kort även att publicera kommande träningar, men anmälan släpps bara en vecka i förväg (utom första passet som man kan anmäla sig till redan nu!).

Det finns två nivåer VT23: 

Nivå: SBT 3* (fd. Challenger)
Du har spelat minst tre SBT 3* (fd. Challenger) samma säsong och du går nästan alltid vidare från gruppspel.

Nivå: SBT 2* (fd. Open Svart)
Du går generellt vidare från gruppspel i SBT 2* (fd. Open Svart).

Dagar, tränare och tema
Träningarna äger rum på onsdagar (18.00-19.30 / 19.30-21.00) och träningen är utomhus. De flesta eller alla träningarna under VT23 kommer att vara mixade. Tränarna för dessa pass är några av våra bästa tränare i klubben.

Vid anmälan för varje träningspass kommuniceras vad som gäller – vem som är tränare, vilket tema som gäller för träningen osv.

TILL ANMÄLAN

Fixardagen – succé i solen

I lördags hade vi Fixardagen – en go medlemsdag då vi tillsammans fixade iordning vår fina Riviera för kommande utomhusspel. Och vilken bra timing det blev, både med tanke på vädret i lördag och även resten av denna veckan!

Träningsgrupperna inomhus flyttade sand från trall/vägg och in på banan och utomhus är nu bana 21-28 uppluckrade och utjämnade. Nu är det också nät och linjer på alla tolv banor utomhus och vi är redo för en solig vår och sommar!

Stort GRATTIS till Christian Källström som vann den nya, fina matchbollen!

Tack alla härliga medlemmar för en trevlig dag tillsammans mot våren!

 

/GBC Kansli

Den nya matchbollen

På måndag 17/5 kommer vi att sprida ut 14 st nya matchbollar (den nya modellen) i medlemshallen för att ni så smått ska få testa att spela/träna med den nya matchbollen. Vi kommer även att sälja några bollar.

Tyvärr är det fortfarande en stor brist på dessa bollar, då Mikasa har haft problem med produktionen. Vi vet därför inte riktigt när vi får fler bollar och de är dessutom mycket dyrare än den gamla bollen. Det är därför oerhört viktigt att vi tar ett gemensamt ansvar för dem och ser till så att de fördelas mellan alla grupper som tränar – ingen grupp ska lägga beslag på alla bollar.

Notera att alla våra turneringar tillsvidare ska spelas med den gamla bollen. Förbundet kommer att förmedla när det är den nya bollen som gäller för alla tävlingsklasser.

Träning utomhus – detta gäller

Från och med måndag 17/4 går det att boka banor utomhus.

Nu på lördag 15/4 kommer vi att ha FIXARDAGEN för att göra banorna spelbara och fina. Har du tänkt spela ute mycket i vår och sommar så förväntas du vara med och hjälpa till! Sista anmälan till Fixardagen var igår, men vi kan fortfarande ta emot ett gäng efteranmälningar som vi kan lösa mat till och alla som hjälper till är med i utlottningen av en sprillans ny matchbollen (alltså den nya matchbollen)! Mejla info@gbcbeach.com för att göra en efteranmälan.

Träningar utomhus
Grupperna i vårt Elitspår kommer att träna utomhus från och med 1/5. Självklart få ni flytta in träningen om ni vill vid t.ex. dåligt väder i mån av plats – fråga i receptionen.

Andra grupper som vill träna utomhus sista 5 veckorna kan höra av sig till oss på info@gbcbeach.com för att flytta ut de sista 5 veckorna (OBS! Alla i gruppen måste vara överens om att flytta ut). Om ni bara vill flytta ut enstaka träningar vecka för vecka får ni göra dessa bokningar via receptionen.

Seriespel utomhus
När det gäller seriespelet så är det serie Elit, 1, 2 och 3 som spelar utomhus från och med 1/5 och inga andra serier. Serie 5A och 4B får en ny, tidigare speltid och nya banor inomhus från och med 1/5. Alla seriespelsgruppers tider inför omgång 4 är uppdaterade under Seriespel -> Seriespelstider.

Detta gäller när man tränar utomhus

Ni som tränar utomhus måste se till så att bollarna kommer ut inför er träning och att de samlas ihop och ställs in efter er träning. Självklart får ni lämna över bollarna till en grupp som kommer efter er (ihopsamlade och klara), men då måste tränaren för den gruppen vara ansvarig för att bollarna samlas ihop och ställs in efter träningspasset.

Det kommer att finnas några krattor/rakor utomhus från och med måndag 17/5, ni behöver alltså inte ta in alla. Men tar ni ut fler än så, ställ tillbaka några inomhus eftersom de flesta fortfarande spelar/tränar inomhus.

OBS! Skjuter ni ut några bollar utanför staketet så måste dessa hämtas in direkt, så att de inte glöms av (tänk på att varje bortskjuten boll kostar klubben över 500 kr!) 

Att göra efter träningen: 
* Hämta bollar utanför staketet
* Samla ihop bollarna och ställ in dem
* Kratta banan

* Ta in spikepallar och annat material och ställ tillbaka under trappan i Ipa

Tack för att du tog dig tid att läsa igenom denna information.

Nu välkomnar vi den riktiga våren! 🙂
/GBC