Boka bana
Bli medlem

Arkiv för september, 2021

Idrott för äldre

Det är mycket roligt som händer hos oss nu! En riktigt rolig grej är att vi om mindre än två veckor drar igång ett härligt projekt: Idrott för äldre/prova på beachvolley för 65+are!

Har du någon äldre släkting/granne/bekant som skulle må bra av en social och fysisk aktivitet? Tipsa då om detta! 10 onsdagar from 13 oktober! KLICKA HÄR för mer info och anmälan.

 

Äntligen tränarutbildningar!

Nu kan vi äntligen köra igång med våra tränarutbildningar igen!
Då det varit ett stort glapp i dessa till följd av pandemin så erbjuder vi därför denna gång hela 12 gratisplatser på Steg 1. Det är ju många som tagit på sig tränarrollen men inte kunnat få stöd och styrka i att ha en utbildning att luta sig mot så vi vill ge fler möjlighet att få ta del av denna möjlighet nu. I dessa utbildningar varvas teori och praktik i sanden under ledining av vår huvudtränare och tränarinstruktör Martin Appelgren.

Vi kör Steg 1 redan söndag 10 oktober så det är kort varsel. Anmälan ska göras senast nu på söndag 3/10. Innan du anmäler dig så mailar du info@gbcbeach.com för att ställa dig på kö till gratisplatserna. Det är först till kvarn på dessa (med förtur för de som är aktiva tränare i klubben) så vänta inte med att höra av dig till oss om du vill ha en av platserna!

Steg 2 blir helgen 30-31 oktober. Här har vi 6 gratisplatser och sista anmälan är 24/10, men först till kvarn gäller även här så vänta inte med din anmälan.

Förbundet har inte ännu öppnat anmälan till utbildningarna men vi säger till så fort de gjort det. Fram tills dess så mailar du alltså oss för att boka en plats.

Utbildningar | GBC (gbcbeach.com)

 

Relaxen öppen igen

Nu är relaxen på plan 2 öppen igen för alla medlemmar och gymkunder.

Om du inte hittat till relaxen än, så kan du se och läsa mer om den här:

>> Till Relaxen

Varmt välkomna!

Sista World Tour-tävlingen för säsongen

Nu i helgen är det dags för sista tävlingen för säsongen, nämligen WT 1-star i Nijmegen, Nederländerna. Hulda Rudberg och Talar Kirkor gick in i kvalet igår men förlorade tyvärr mot Schweiz med 0-2 (18-21, 17-21). Idag startar main draw och på herrsidan har vi Martin Appelgren och Alexander Herrmann med i tävlingen. Första matchen spelas idag kl. 11.30 mot Bello/Bello från England. Vi önskar dem stort lycka till!

Håll koll på Team GBC på Instagram och Facebook, samt killarnas egna kanaler för mer uppdateringar i hur det går!

Bollar är slut hos leverantör

Varje termin rensar vi ut slitna bollar och fyller på med nya fräscha i bollkorgarna. Om du upplever att bollarna i hallen är lite trötta och slitna så beror det på att samtliga leveranser av modellen Mikasa VLS 300 försenade i hela Europa då den är slut på centrallagret. Vi har därför inte kunnat byta ut de slitna bollarna efter sommaren ännu.

Bollar är beställda men det kan alltså dröja lite innan vi kan fylla på med nya fräscha!

 

 

 

 

 

 

GBC represent – WT1* i Holland!

Våra WT-damer Ellen Lindqvist och Hulda Rudberg gick idag in i sin första World Tour-tävling tillsammans, i Apeldoorn, Holland. För Huldas del är det den första gången i en WT, medan Ellen redan känt på det en gång innan då hon för några år sen spelade en WT3* med Rebecka Dahlgren i Kina.

Tyvärr kom de inte längre än till kvalet i denna turnering, men detta är bara början på deras internationella satsning som vi hoppas få ser massa mer av framöver!

”Det var kul att spela men lite för mycket egna misstag. Jag får ladda om till nästa vecka då jag ska spela i Nijmegen (Holland) med Talar”, hälsar Hulda som stannar kvar i Holland för att spela ännu en WT1*. Men då blir det alltså istället med klubbkamraten Talar Kirkor, som varit hennes partner under hela SBT-touren i somras. Vi hoppas att deras sommar ihop fått dem både samspelta och hungriga på mer.

”Tjejerna inleder matchen på bästa sätt med tuffa servar och stabil side out och skaffar sig en solid ledning. Tyvärr kommer Polen in i matchen mer och mer och får bra servpress efter teknisk time out. Det blir förlust i två set men trots det kul att se Hulda och Ellen på världstouren samt att de bevisar att högstanivån finns där för att utmana ett starkt polskt lag.” Referatet kommer från damernas coach Martin Appelgren, som själv är på plats då han går in och spelar main draw imorgon ihop med sin parhäst Alexander Herrmann. Vi hoppas på bra spel, vinster och stream! Håll koll på Team GBC på Instagram och Facebook, samt killarnas egna kanaler för mer uppdateringar i hur det går!

Vill du se dagens match så ligger streamen på Team GBC facebooksida

Sparrade och klara på plats i ett soligt Holland dagen innan match. (Ellen längst till höger och Hulda till vänster om henne. )

Höstens tränings- och seriespelsgrupper är klara!

Nu är grupperna klara inför höstterminen.

Att sätta grupper är en svår uppgift. Vi går igenom samtliga kommentarer och försöker ta hänsyn till alla de önskemål och krav som finns samtidigt som det är viktigt att få en jämn nivå i grupperna samtidigt som tiderna ska synka med tränarnas egna träningstider. Ja det är en hel del att väga in. Även om vi försöker kan vi inte uppfylla allas önskemål till 100% då det är många andra parametrar och faktorer som spelar in, men då vi gjort grupperna med noga omtanke så önskar vi att du respekterar den grupp du blivit tilldelad.

Så här går gruppindelningen till:
GBC har ett internt rankingsystem som i huvudsak är baserat på varje enskild individs resultat i seriespelet. Rankingsystemet tar hänsyn till din spelhistorik flera år tillbaka och även om du haft uppehåll någon eller några terminer. Har du inte spelat seriespel utan enbart tränat torsdagsträning, då får du en ranking baserat på snittet av rankingen i din träningsgrupp. Är du ny i klubben tar vi i första hand hänsyn till de tidigare meriter du angett i kommentaren.

Även om vi har ett rankingsystem så går vi fortfarande igenom samtliga kommentarer och försöker matcha önskemålen så gott vi kan utan att frångå rankingsystemet allt för mycket.

Vill du veta mer om hur rankingsystemet fungerar kan du läsa under gruppindelning/ranking i våra Seriespelsregler.

Hur får jag en bättre ranking?
Det lättaste sättet, och det vi rekommenderar är att du anmäler dig till seriespelet och spelar upp dig och din ranking.

Hur fördelas tiderna på Torsdagsträningarna?
De spelare med bäst ranking har förtur på tiderna 18.00-19.30 och 19.30-21. Har du fått den sena tiden 21.00-22.30 beror detta på att du ligger i den lägre nivåskaran av samtliga anmälda för terminen.

Jag anser att jag hamnat i helt fel grupp
Har du hamnat i helt fel grupp kommer vi försöka justera detta under terminen. Det är ett beslut som tas av din tränare tillsammans med vår huvudtränare Martin Appelgren. Om du mot förmodan är missnöjd med din grupp, prata alltså med din tränare.

För frågor eller synpunkter, kontakta honom på huvudtranare@gbcbeach.com.

 

HÖSTENS TRÄNINGS- OCH SERIESPELSGRUPPER:
Klicka på träningen och vidare till GRUPPER för att se tider och grupper

SERIESPEL
ELITSPÅR (WT & Elit läggs upp när kontrakt är påskrivna)
NYBÖRJARTRÄNING
SENIORTRÄNING (torsdag & lördag)
JUNIORTRÄNING  (Volleybompa kommer inom kort)

 

Träningsregler


SERIESPEL

För dig som ska spela seriespel är det viktigt att du har tagit del av klubbens seriespelsregler. Här ges det en utförlig förklaring på hur rankingsystemet fungerar, vad som gäller när man tar in reserv osv.

INFORMATION INFÖR HT21 – Läs!

  • Vi fortsätter seriespelet som i våras med enbart matcher för serierna Elit-Serie 5 och med 1 timmas träning + 1 timmas matcher för serierna 6 och nedåt. Detta kommer att utvärderas efter terminen om det är något som vi ska fortsätta med på lång sikt.
  • Vi fortsätter även med samma reservregel som i våras där man kan ta in en reserv utan att förlora några vinstpoäng. Läs mer under SERIESPELSREGLERNA. Även detta kommer utvärderas efter terminen.
  • WT-lagen har speluppehåll och kommer in i Elitserien först vid omg. 2. Detta innebär att elitserien spelas med 4 lag i första omgången, både på dam- och herrsidan.

 

Har du några andra frågor och funderingar är du alltid välkommen att höra av dig till oss på info@gbcbeach.com

Hoppas du får en rolig och utmanande hösttermin hos oss!

/Göteborg Beachvolley Club