Boka bana
Bli medlem

Seriespel HT21

Anmälan stängd

Träning i all ära – men visst blir det allt lite roligare när man får tävla?

GBC har sitt alldeles egna seriespel med så många som ca 40 divisioner och nästan 500 utövare varje termin. I seriespelet spelar damer och herrar i varsin serie med alltifrån de lägre divisionerna och de som är relativt nya i sporten till elitserien där några av Sveriges absolut bästa spelare tävlar. Här får du chans att visa vad du och din partner går för och frågan är – hur långt upp i serien kan ni ta er?

Snabb Fakta Seriespel

 • Period: 5/9 – 19/12
 • Speluppehåll: 7/11 (p.g.a. Halloween Cup)
 • Nivå: Fortsättning – Elit
 • Pris: 2000 kr
 • Sista anmälningsdatum: Söndag 29/8

Viktigt att du läser igenom nedanstående information innan anmälan.

Har du frågor som inte besvaras av nedanstående information eller under Träningsregler på hemsidan är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@gbcbeach.com eller på 0733-281900 (dagtid vardagar). Vi besvarar dina frågor så fort vi kan.

Grupper

Upplägg

Gäller för HT21:

Elitserie (måndag/tisdag): Spelar två matcher bäst av tre set i 2 timmar
Serie (måndag/tisdag): Spelar två matcher om två set i 1,5 timmar
Serie (söndag): Tränarledd teknikträning 1 timma följt av två matcher med två set i 1 timma

Vi fortsätter med samma upplägg som under VT21 med enbart matcher på måndagar och tisdagar för att sedan utvärdera om det är något vi ska fortsätta med i framtiden. Samma gäller undantagsregeln för reservinhopp (läs mer under seriespelsregler).

En seriespelsperiod varar i fem veckor. Höstterminen har tre perioder och vårterminen fyra. Det är mellan omgångarna du har möjlighet att kliva upp en serie eller riskerar att falla ner en.

Indelning och nivå

Placering i serien beror i första hand på tidigare resultat i seriespelet. Nya lag börjar i regel längst ner.

Seriespelsindelningen tar i regel inte hänsyn till några önskemål (till skillnad från när du anmäler dig till en träningsgrupp). Vilken grupp, dag och tid du hamnar på grundas i regel alltid på tidigare dokumenterade erfarenheter. Undantag kan dock göras om du har tidigare erfarenheter i beachvolley eller volleyboll men är ny i GBC.

Hur många divisioner det blir beror på antalet anmälda lag för terminen. Vilken tid just ditt lag kommer spela beror också på hur många divisioner det blir, och vilka som anmält sig, detta kan vi alltså inte svara på innan allt är klart.

Du kan läsa mer om hur gruppindelningen går till under SERIESPELSREGLER

Elitserien

WT-lag
På dam- resp. herrsidan i Elitserien kommer det finnas två s.k. WT-lag benämnda WT Dam 1/2, WT Herr 1/2. Dessa lag kan rotera med olika spelare från WT-gruppen vecka till vecka och ändå få full poäng. Tar laget in en spelare som inte tillhör WT-grupp så kommer det räknas som att de har reserv och de tar då halv poäng vid vinst. De två WT-platserna i seriespelet är öronmärkta för Elitserien, vilket innebär att de inte kan trilla ner i serie 1.

4 lag vs. 6 lag
Under vissa perioder kommer elitserien bestå av 4 lag istället för 6 (detta är framför allt aktuellt under våren). De perioder det är 4 lag möts alla lag tre gånger och den sista veckan blir det bara match ena timmen, andra timmen är fritt att nyttja som ni vill.

Syftet med de två ovanstående undantag är för att underlätta för våra toppspelare och undvika WO-matcher.

Seriespelsregler

När du anmäler dig till seriespelet åtar du dig att följa seriespelsreglerna.

Se reglerna här: SERIESPELSREGLER

Anmälan och betalning

Pris Seriespel: 2000 kr

För att anmäla dig till seriespel behöver du ett giltigt medlemskap i GBC. Det skaffar du HÄR.

För att anmäla dig till seriespelet behöver du ha en seriespelspartner. Ni bokar in er individuellt via anmälningsknappen nedan. Båda måste anmält sig för att lagets anmälan ska vara giltig.

Det är lagets dokumenterade nivå som styr vilken grupp ni hamnar i och vilken dag/tid ni spelar på. Till skillnad från när du anmäler dig till träningsgrupp så tar seriespelet därför inte hänsyn till särskilda önskemål. Om du har vissa krav bör detta framgå tydligt i anmälan så att vi kan plocka bort ert lag om kraven inte uppfylls.

Viktigt information inför anmälan:

 • Båda spelarna i laget måste anmäla sig för att lagets anmälan ska vara giltig. Ange fullständigt namn på din partner vid anmälan (vid vanligt förekommande namn även födelseår, och om någon nyss bytt namn så ange även det tidigare).
 • Anmälan och betalning av båda spelarna ska vara genomförd innan sista anmälningsdatum.
 • Tänk på att din anmälan inte registreras förrän betalningen med kort eller värdekort är genomförd.
 • Laget är inte garanterad plats även om anmälan skett inom anmälningstiden. Då seriespelet bygger på att det är sex lag i varje division kan det innebära att vi får stryka ett eller ett par lag. Den person som anmält sig sist är det lag som då stryks – så se till att anmäla dig och din partner i god tid!
 • Ange endast om du har tidskrav i anmälan (om det inte uppfylls stryks laget från seriespelet). Gruppindelningen tar inte hänsyn till önskemål.
 • Är du ny i GBC men inte nybörjare? Skriv då kortfattat i kommentaren vad du har för tidigare erfarenheter och meriter inom beachvolley/volleyboll.

Betalningsmetoder

Det finns fyra betalningsmetoder för träningsavgiften, se nedan.

1. BETALKORT
Betalning sker med betalkorten Visa eller Mastercard.

2. VÄRDEKORT
Värdekort = Klubbpoäng. Värdekortsnumret ser du under Medlemskap när du är inloggad på ditt konto på anmälningssidan. Använd detta nummer som betalningsreferens. OBS! Du måste ha täckning för hela summan med poäng för att kunna använda detta betalningsalternativ.

3. AUTOGIRO
Med autogiro har du möjlighet att dela upp träningsavgiften på 4 tillfällen (HT) eller 5 tillfällen (VT). Första dragningen sker i sker början av första månaden (september/januari) och sedan resterande dragningar i slutet av månaderna september till och med november (HT) och januari till och med april (VT). Notera att det kommer att ske två dragningar i september/januari månad. Om du vill betala träningsavgiften via autogiro ska du fylla i formuläret Autogiroanmälan Träningsgrupper. Med detta betalningsalternativ kan du inte anmäla dig via anmälningssidan, utan vi kommer att lägga till dig manuellt och svara dig när detta är klart. Det är därför extra viktigt att detta görs i god tid och att eventuellt viktiga kommentarer så som partner skrivs med under Övrigt i formuläret.

4. FRISKVÅRDSBIDRAG
Det är möjligt att betala träningen med friskvårdsbidrag via e-passi. Gå in i appen och välj Göteborg Beachvolley Club (ej Beach Center). Slå sen in hela eller den summa du vill betala av träningsavgiften. Om beloppet inte täcker hela avgiften får du en faktura på resterande summa. Skicka därefter ett mejl till info@gbcbeach.com med en skärmdump på din betalning, vilken träningsgrupp du vill anmäla dig till samt eventuella kommentarer du vill ha med i din anmälan.  Medlemsavgiften måste betalas in via modell 1 eller 2 för att träningsavgiften ska vara godkänd. Med detta betalningsalternativ kan du inte anmäla dig via anmälningssidan, utan vi kommer att lägga till dig manuellt och svara dig när detta är klart. Det är därför extra viktigt att detta görs i god tid och att eventuella kommentarer till anmälan skrivs med i mejlet. OBS! Gäller endast friskvård via företaget Friskvårdskuponger, gäller ej Friskvårdschecken, Actiway eller liknande.

Anmälan stängd