Boka bana
Bli medlem

GBC represent – WT1* i Holland!

Våra WT-damer Ellen Lindqvist och Hulda Rudberg gick idag in i sin första World Tour-tävling tillsammans, i Apeldoorn, Holland. För Huldas del är det den första gången i en WT, medan Ellen redan känt på det en gång innan då hon för några år sen spelade en WT3* med Rebecka Dahlgren i Kina.

Tyvärr kom de inte längre än till kvalet i denna turnering, men detta är bara början på deras internationella satsning som vi hoppas få ser massa mer av framöver!

”Det var kul att spela men lite för mycket egna misstag. Jag får ladda om till nästa vecka då jag ska spela i Nijmegen (Holland) med Talar”, hälsar Hulda som stannar kvar i Holland för att spela ännu en WT1*. Men då blir det alltså istället med klubbkamraten Talar Kirkor, som varit hennes partner under hela SBT-touren i somras. Vi hoppas att deras sommar ihop fått dem både samspelta och hungriga på mer.

”Tjejerna inleder matchen på bästa sätt med tuffa servar och stabil side out och skaffar sig en solid ledning. Tyvärr kommer Polen in i matchen mer och mer och får bra servpress efter teknisk time out. Det blir förlust i två set men trots det kul att se Hulda och Ellen på världstouren samt att de bevisar att högstanivån finns där för att utmana ett starkt polskt lag.” Referatet kommer från damernas coach Martin Appelgren, som själv är på plats då han går in och spelar main draw imorgon ihop med sin parhäst Alexander Herrmann. Vi hoppas på bra spel, vinster och stream! Håll koll på Team GBC på Instagram och Facebook, samt killarnas egna kanaler för mer uppdateringar i hur det går!

Vill du se dagens match så ligger streamen på Team GBC facebooksida

Sparrade och klara på plats i ett soligt Holland dagen innan match. (Ellen längst till höger och Hulda till vänster om henne. )