Boka bana
Bli medlem

Arkiv för maj, 2024

Utomhuspremiär för Sverigeeliten i Sollentuna

Äntligen är det dags för utomhuspremiär för Sverigeeliten som i helgen gör upp i Sollentuna. Rosjö Beach Arena heter platsen där sommarens första SBT 4-star går av stapeln.

Som vanligt finns det en mängd GBC:are i startfältet att hålla reda på, framförallt på damsidan. Anna Rydenberg är högst rankade klubbhoppet och ställer upp tillsammans med Frida Johansson från Malmö. Tjejerna är rankade fyra i tävlingen. Tätt därefter, på plats fem i startfältet, finns Victoria Sahlberg tillsammans med Linda Eriksson från Gislaved, och därefter Kaisa Wallin med Sara Cavretti från 08 Beach. 

Den trogna GBC-supporten kommer att ha alla möjligheter att se sina spelare “in action” då över 30% av tävlingens damspelare utgörs av GBC:are.

På herrsidan får nog Stefan Andreasson tillsammans med radarpartnern Anton Andersson från Malmö ses som GBC:s största medaljkandidat, och det vore inte oväntat om vi får se dessa två herrar i finalen. Ett lag att hålla ögonen på ur klubbsynvinkel är Anton Björklund som parat ihop sig med comebackande Erik Bylund. Erik, som inte tävlat på länge på grund av en hälseneskada, kommer minst sagt att vara laddad i helgen, och det ska bli spännande att se vad dessa två kan hitta på. 

Stefan och Anton firar vunnen boll i Göteborg en tidigare säsong.

GBC har även många andra bra spelare med i tävlingen. Se samtliga med partners nedan:

Anne-Lie Rininsland / Camilla Nilsson
Ellen Lindqvist / Selma Robinson
Ania Mierzejewska / Emmelie Viklund
Linnea Bengtsson / Stina Törnqvist
Bolla Falkenby Thorén / Juste Derkintyte
Daniel Persson / Carl Petersson

Sollentuna SBT 4-star
1 juni: gruppspel och åttondel
2 juni: kvart, semi, final
Antal lag: 16 dam & 16 herr

Spelschema, resultat och info: https://www.profixio.com/app/sollentuna_sbt_4_rosjo_beach_arena_01
Sändning: https://www.volleytv.se/sv/home 

För fler uppdateringar om våra spelare:
Instagram: @gbcfamiljen & @teamgbc 

Facebook: Göteborg Beachvolley Club & Team GBCAppelgren/Annerstedt fortsätter i Schweiz

Ytterligare en internationell tävling väntar för Alexander Annerstedt och Martin Appelgren. Den här gången i vackra Spiez, Schweiz, där laget är direktkvalificerat till huvudturneringen som inleds imorgon, fredag. 

För andra året i rad hålls en världstourtävling i den lilla staden Spiez, som ligger mitt i Schweiz vid sjön Thunersee, omringad av vita bergstoppar.

Förra veckan spelade Martin och Alexander i Italien där de blev utslagna direkt i kvalet. Nu är de laddade för revansch.
– Den här veckan är det dags för ännu en World Tour här i Schweiz. Förra veckan i Italien gick tyvärr inte som vi ville men nu är vi inne i huvudturneringen och har åtminstone två chanser på oss, säger Alexander. 

Killarna spelar sin första gruppmatch mot Tjeckien imorgon vid 10:30. Vid vinst blir det ny match senare på dagen och vid förlust får de vila till lördagsförmiddagen.
– Det ska bli kul att spela lite igen, formen känns bra. Spelet har känts bättre och bättre ju mer säsongen går så imorgon kommer det bli vinst ska vi se till, fortsätter en laddad Alexander. 

Prognosen visar svensk försommar (dock inte årets), vilket “Alex” ser fram emot.
– Vi ska ju till och med få spela i vårt favorit-vikinga-väder, 10 grader och regn! Det är de där tjeckerna inte vana vid, kan man ju hoppas.

Spelschema: https://fivb.12ndr.at/tournament?tcode=MSPI2024&timezone=38
Stream: https://www.youtube.com/@swissvolley (dock bara från bana 1)

Allmän info Beach Pro Tour Future 

 • Den tredje och lägsta nivån av Beach Pro Tour (världstouren)
 • Tävlingarna spelas över hela världen, året runt
 • 12 lag är direktkvalificerade till huvudturnering (mail draw)
 • 16 lag i kvalet kämpar om de sista fyra platserna i huvudturneringen 
 • Kvalturneringen spelas vanligtvis på torsdagen
 • Huvudturneringen spelas vanligtvis fredag till söndag

GBC:s damer överlägsna i kvalet till klubblags-SM

Göteborgs damer triumferade i Huddinge och var överlägsna i kvalet till klubblags-SM under lördagen.  

Tjejerna gick obesegrade genom turneringen vilket innebär att GBC kommer att åka till SM-veckan i Västerås med två damlag i slutet av juni. I finalen ställdes de mot Gotland, som redan besegrats i gruppspelet, och där blev det vinst på WO. 

Nöjda tjejer efter en lyckad helg i sanden

För herrarna blev det tyvärr inget avancemang och det tog slut i kvartsfinal mot Sollentuna. Vann herrkvalet gjorde Södertälje. GBC har sedan tidigare redan ett damlag och ett herrlag direktkvalificerat till huvudturneringen. 

I Italien blev det en tråkig kvaldag för Alexander Annerstedt och Martin Appelgren som blev utslagna av Finland. Killarna laddar nu om inför kommande helg då de spelar världstourtävlingen i Schweiz.


Lagen som representerade GBC i SM-kvalet
Damer: Bolla Falkenby Thorén, Ellen Lindqvist, Ania Mierzejewska och Juste Derkintyte
Herrar: Carl Petersson, Rasmus Boström, Samuel Alvinge och Valdemar Jacobsson Orrbeck

Inget vatten / varmvatten måndag 3/6

På måndag 3/6 måste vi byta ut en slingtank, vilket innebär att vi behöver stänga av vattnet helt under en del dagen. På kvällen kommer vi sedan vi inte att ha något varmvatten.

Alltså:

MÅNDAG 3/6: Inget vatten alls delar av dagen och inget varmvatten på kvällen.

Medlemsforumet 26/5 – inställt

Tyvärr blir medlemsforumet på söndag 26/5 inställt på grund av för svalt intresse. För er som gärna vill diskutera frågorna så kan ni vända er till vår ordförande Per Ljunggren, per.ljunggren@gbcbeach.com. Vi i styrelsen kommer utvärdera om upplägget behöver formas om eller om det helt enkelt beror på det fina vädret. Era åsikter är viktiga för oss!

Gällande omklädningsrumsfrågan så kommer styrelsen att gå vidare med den input vi redan har.

 

Soliga hälsningar
GBC Styrelse

Alexander Annerstedt byter förarsäte mot säng i Italien

GBC:s Alexander Annerstedt och Martin Appelgren befinner sig denna vecka på den italienska västkusten, några timmar söder om Rom, för att representera den blågula fanan på världstouren. Och för Alexander har det minst sagt gått mer som planerat.

Battipaglia heter orten där tävlingen går av stapeln och killarna återfinns under torsdagen i den övre halvan av kvalet. Uppladdningen har den här turneringen varit smidigare för Alexander som på grund av Champions League i fotboll helt plötsligt stod utan boende i Madrid för två veckor sedan. Lösningen: hyra en bil och sova i.

— Till skillnad från förra tävlingen som jag då spelade med Jakob Tegenrot har förberedelserna varit betydligt bättre. Vi har haft ett boende den här gången så vi slipper sova i en bil innan match. Men annars har uppladdningen varit bra, vi har fått till några träningar och formen känns bra. Har den senaste tiden tränat betydligt mer än vad jag gjorde de tidigare två åren så det ska bli kul att spela igen, säger Alexander. 

Klockan 12:50 i morgon ställs de mot Finland, förhoppningsvis med en god natts sömn i bagaget. Två vinster är vad som gäller för att nå huvudturneringen, och vid förlust är det färdigspelat. 

— Vi har mött dem förut men då har de spelat med andra partners. Det är mycket vind här och de har bra bollkontroll så vi räknar med en tuff match. De europeiska kvalturneringarna håller alltid hög nivå, även på Future-nivån, och vi kommer att behöva spela på topp för att lyckas kvala in, säger Martin. 

Försvarsräddning

Appelgren/Annerstedt under OS-kvalet 2019.

I kvalet finns också Jakob Hölting Nilsson och Elmer Andersson, och vi håller tummarna för att två svenska lag går segrande ur tävlingens första dag.  

Beach Pro Tour Future, Battipaglia
Spelschema och resultat: https://fivb.12ndr.at/tournament?tcode=MBAT2024&timezone=38
Livestream: Håll utkik på Team GBC:s facebook eller @teamgbc på Instagram.

Allmän info Beach Pro Tour Future 

 • Den tredje och lägsta nivån av Beach Pro Tour (världstouren)
 • Tävlingarna spelas över hela världen, året runt
 • 12 lag är direktkvalificerade till huvudturnering (mail draw)
 • 16 lag i kvalet kämpar om de sista fyra platserna i huvudturneringen 
 • Kvalturneringen spelas vanligtvis på torsdagen
 • Huvudturneringen spelas vanligtvis fredag till söndag

GBC:s elit har inlett den internationella säsongen

Den svenska utomhussäsongen har knappt börjat, men för GBC:s elitspelare har den internationella säsongen redan kickat igång. Vi summerar inledningen och tar oss ett snack med ett lag som redan tävlat och rest flitigt. 

Trots att den svenska elittouren inte startat är den europeiska säsongen är i full gång, och förra veckan deltog två av våra högst rankade dam-par, Sara Malmström och Hulda Rudberg samt Malin Bergholm och Louise Månesköld, i en världstourtävling (Beach Pro Tour Future) i Madrid. Efter en lyckad första kvalomgång tog det tyvärr stopp i andra kvalmatchen för båda lagen. Alexander Annerstedt i par med Jakob Wijk Tegenrot inledde veckan innan säsongen i Madrid, men även där tog det tyvärr stopp i kvalet.

Innan dess har delar av GBC-eliten laddat upp inför säsongen i Spanien, medan andra har varit i Thailand tidigare under våren under en längre period. 

Malin och Louise är det lag som hittills tävlat och tränat på flest platser i världen. 

— Säsongen började tidigt med träningsläger på Slow Down Koh Lanta där vi spenderade tre veckor, efterföljande av en Future-turnering i Filippinerna där vi var i ytterligare en vecka. Under den turnering lyckades vi slå ut tredjerankade i turneringen och ta oss till kvarten. Utöver detta var det härligt att bara kunna fokusera på beachen, gymmet, mat och återhämtning i en månad. 

 

Malin och Louise under kvalet i Madrid.

Vad har ni jobbat med inför säsongen? 

— Det här är vår fjärde säsong tillsammans vilket gör att vi har ett lugn inom laget och mycket är på plats, många gånger hittar vi varandra bra i mottag och pass. Det vi jobbar med mycket nu är att variera passen mer, även när vi har börjat tävla utomhus, så att vi kan gå på anfall från olika delar av nätet och att passa med olika snabbhet.

Vad tar ni med er från de första tävlingarna?

— Att riktigt mycket sitter i skallen. Vi börjar bli stabilare mentalt och just det har gjort att vi inte dippat lika mycket i de matcher vi spelat hittills, vilket är superkul!

Tjejerna är laddade för fler tävlingar.

Hur ser tävlingsschemat ut framöver?

— I början av juni ska vi spela två Futures, en i Bulgarien och en i Polen. Där börjar vi i kvalet, och hoppas att huvudet och kroppen är på skaft så att vi kan kriga oss in i main draw. 

Framöver kommer det bli en intensiv tävlingsperiod för klubbens spelare. Redan i morgon, torsdag, kvalar Alexander Annerstedt och Martin Appelgren till värdstouren i Italien, i Battipaglia Beach Pro Tour Future. Och i helgen representeras GBC även av två lag i kvalturneringen till klubblags-SM.Månadens profil: Mina Shabbaki


Denna månads profil är verkligen sugen på årets sommarträningar med GBC, hon var nämligen en av de allra första att anmäla sig. Hon gillar inte bara att spela beachvolley, utan även att befinna sig bakom kameran när andra spelar – hon har bland annat fotograferat under Beach Royals och Easter Cup. Medlem i klubben har hon varit sedan 2021 då hon fastnade totalt efter en termin nybörjarträning. Månadens profil är Mina Shabbaki. (mer …)

Klubblags-SM 2024 – våra representanter

Vi är stolta över att presentera spelarna som ska representera GBC, både huvudturnering och kval, i Klubblags-SM. Huvudtävlingen spelas 28-30/6 i Västerås under SM-veckan som direktsänds i SVT. Kvalet om ytterligare två platser till huvudtävlingen spelas redan nu på lördag 25/5 i Huddinge, Stockholm.

(mer …)

Line Andersson till GBC!

Vi kan nu meddela att Line Andersson har valt att representera GBC fr.o.m. nu, en glädjande nyhet!

Line studerar och tränar till vardags på Stanford University i USA men kommer snart hem till den svenska sommaren. Många känner till Line sedan tidigare men vi tog oss ändå en kort pratstund med henne för att kolla läget.

Foto: Robert Boman, från Beach Center SBT 5* 2023

(mer …)