Boka bana
Bli medlem

GBC:s elit har inlett den internationella säsongen

Den svenska utomhussäsongen har knappt börjat, men för GBC:s elitspelare har den internationella säsongen redan kickat igång. Vi summerar inledningen och tar oss ett snack med ett lag som redan tävlat och rest flitigt. 

Trots att den svenska elittouren inte startat är den europeiska säsongen är i full gång, och förra veckan deltog två av våra högst rankade dam-par, Sara Malmström och Hulda Rudberg samt Malin Bergholm och Louise Månesköld, i en världstourtävling (Beach Pro Tour Future) i Madrid. Efter en lyckad första kvalomgång tog det tyvärr stopp i andra kvalmatchen för båda lagen. Alexander Annerstedt i par med Jakob Wijk Tegenrot inledde veckan innan säsongen i Madrid, men även där tog det tyvärr stopp i kvalet.

Innan dess har delar av GBC-eliten laddat upp inför säsongen i Spanien, medan andra har varit i Thailand tidigare under våren under en längre period. 

Malin och Louise är det lag som hittills tävlat och tränat på flest platser i världen. 

— Säsongen började tidigt med träningsläger på Slow Down Koh Lanta där vi spenderade tre veckor, efterföljande av en Future-turnering i Filippinerna där vi var i ytterligare en vecka. Under den turnering lyckades vi slå ut tredjerankade i turneringen och ta oss till kvarten. Utöver detta var det härligt att bara kunna fokusera på beachen, gymmet, mat och återhämtning i en månad. 

 

Malin och Louise under kvalet i Madrid.

Vad har ni jobbat med inför säsongen? 

— Det här är vår fjärde säsong tillsammans vilket gör att vi har ett lugn inom laget och mycket är på plats, många gånger hittar vi varandra bra i mottag och pass. Det vi jobbar med mycket nu är att variera passen mer, även när vi har börjat tävla utomhus, så att vi kan gå på anfall från olika delar av nätet och att passa med olika snabbhet.

Vad tar ni med er från de första tävlingarna?

— Att riktigt mycket sitter i skallen. Vi börjar bli stabilare mentalt och just det har gjort att vi inte dippat lika mycket i de matcher vi spelat hittills, vilket är superkul!

Tjejerna är laddade för fler tävlingar.

Hur ser tävlingsschemat ut framöver?

— I början av juni ska vi spela två Futures, en i Bulgarien och en i Polen. Där börjar vi i kvalet, och hoppas att huvudet och kroppen är på skaft så att vi kan kriga oss in i main draw. 

Framöver kommer det bli en intensiv tävlingsperiod för klubbens spelare. Redan i morgon, torsdag, kvalar Alexander Annerstedt och Martin Appelgren till värdstouren i Italien, i Battipaglia Beach Pro Tour Future. Och i helgen representeras GBC även av två lag i kvalturneringen till klubblags-SM.