Boka bana
Bli medlem

Line Andersson till GBC!

Vi kan nu meddela att Line Andersson har valt att representera GBC fr.o.m. nu, en glädjande nyhet!

Line studerar och tränar till vardags på Stanford University i USA men kommer snart hem till den svenska sommaren. Många känner till Line sedan tidigare men vi tog oss ändå en kort pratstund med henne för att kolla läget.

Foto: Robert Boman, från Beach Center SBT 5* 2023

Vad är anledningen till att du valde att byta till GBC?
Jag spelade med Selma Robinson förra säsongen samt med flera andra av GBC:s tjejer, vilket jag alltid har tyckt varit sjukt roligt. Det finns en helt annan nivå av coachning och träningsmöjligheter i GBC som jag fick smaka på under förra säsongen. Jag är taggad på att vara med fullt ut denna gången.

Hur har det gått med träningen i USA under året? Har du haft något speciellt fokus i ditt spel?
Träningen i USA har varit utmanande på ett lite nytt sätt för mig i år. Vi har gjort mycket “goldielock” som går ut på att man överdriver olika tekniker för att se om man kan förbättra och bli mer säker i sin nuvarande teknik. På samma spår har det varit en del utmaningar i sideout träningen, tex börja ett steg bak eller fram, blunda med ett öga eller ta mottag på ett ben. Det känns som det har utvecklat min sideout och mottag, vilket har varit mitt största mål.

Hur ser planerna ut för sommaren? Vad ser du mest fram emot?
Jag och Selma ska spela tillsammans så mycket vi kan i sommar med en del WT Futures runt om i Europa inplanerade. Jag ser även mycket fram emot NEVZA i Norge under midsommarveckan. Däremellan ska vi försöka träna tillsammans så mycket vi bara kan med basen på Beach Center i Göteborg.

FAKTA LINE ANDERSSON
Ålder: 21
Längd: 180 cm
Position: block
Främsta meriter: USM guld, Nevza 5:e plats, U20 EM 11:e plats
Roligaste beachminne: första U18 SM-guldet
Det här vet ni inte om mig: jag kan vinka med mina öron :))