Boka bana
Bli medlem

Alexander Annerstedt byter förarsäte mot säng i Italien

GBC:s Alexander Annerstedt och Martin Appelgren befinner sig denna vecka på den italienska västkusten, några timmar söder om Rom, för att representera den blågula fanan på världstouren. Och för Alexander har det minst sagt gått mer som planerat.

Battipaglia heter orten där tävlingen går av stapeln och killarna återfinns under torsdagen i den övre halvan av kvalet. Uppladdningen har den här turneringen varit smidigare för Alexander som på grund av Champions League i fotboll helt plötsligt stod utan boende i Madrid för två veckor sedan. Lösningen: hyra en bil och sova i.

— Till skillnad från förra tävlingen som jag då spelade med Jakob Tegenrot har förberedelserna varit betydligt bättre. Vi har haft ett boende den här gången så vi slipper sova i en bil innan match. Men annars har uppladdningen varit bra, vi har fått till några träningar och formen känns bra. Har den senaste tiden tränat betydligt mer än vad jag gjorde de tidigare två åren så det ska bli kul att spela igen, säger Alexander. 

Klockan 12:50 i morgon ställs de mot Finland, förhoppningsvis med en god natts sömn i bagaget. Två vinster är vad som gäller för att nå huvudturneringen, och vid förlust är det färdigspelat. 

— Vi har mött dem förut men då har de spelat med andra partners. Det är mycket vind här och de har bra bollkontroll så vi räknar med en tuff match. De europeiska kvalturneringarna håller alltid hög nivå, även på Future-nivån, och vi kommer att behöva spela på topp för att lyckas kvala in, säger Martin. 

Försvarsräddning

Appelgren/Annerstedt under OS-kvalet 2019.

I kvalet finns också Jakob Hölting Nilsson och Elmer Andersson, och vi håller tummarna för att två svenska lag går segrande ur tävlingens första dag.  

Beach Pro Tour Future, Battipaglia
Spelschema och resultat: https://fivb.12ndr.at/tournament?tcode=MBAT2024&timezone=38
Livestream: Håll utkik på Team GBC:s facebook eller @teamgbc på Instagram.

Allmän info Beach Pro Tour Future 

  • Den tredje och lägsta nivån av Beach Pro Tour (världstouren)
  • Tävlingarna spelas över hela världen, året runt
  • 12 lag är direktkvalificerade till huvudturnering (mail draw)
  • 16 lag i kvalet kämpar om de sista fyra platserna i huvudturneringen 
  • Kvalturneringen spelas vanligtvis på torsdagen
  • Huvudturneringen spelas vanligtvis fredag till söndag