Boka bana
Bli medlem

Appelgren/Annerstedt fortsätter i Schweiz

Ytterligare en internationell tävling väntar för Alexander Annerstedt och Martin Appelgren. Den här gången i vackra Spiez, Schweiz, där laget är direktkvalificerat till huvudturneringen som inleds imorgon, fredag. 

För andra året i rad hålls en världstourtävling i den lilla staden Spiez, som ligger mitt i Schweiz vid sjön Thunersee, omringad av vita bergstoppar.

Förra veckan spelade Martin och Alexander i Italien där de blev utslagna direkt i kvalet. Nu är de laddade för revansch.
– Den här veckan är det dags för ännu en World Tour här i Schweiz. Förra veckan i Italien gick tyvärr inte som vi ville men nu är vi inne i huvudturneringen och har åtminstone två chanser på oss, säger Alexander. 

Killarna spelar sin första gruppmatch mot Tjeckien imorgon vid 10:30. Vid vinst blir det ny match senare på dagen och vid förlust får de vila till lördagsförmiddagen.
– Det ska bli kul att spela lite igen, formen känns bra. Spelet har känts bättre och bättre ju mer säsongen går så imorgon kommer det bli vinst ska vi se till, fortsätter en laddad Alexander. 

Prognosen visar svensk försommar (dock inte årets), vilket “Alex” ser fram emot.
– Vi ska ju till och med få spela i vårt favorit-vikinga-väder, 10 grader och regn! Det är de där tjeckerna inte vana vid, kan man ju hoppas.

Spelschema: https://fivb.12ndr.at/tournament?tcode=MSPI2024&timezone=38
Stream: https://www.youtube.com/@swissvolley (dock bara från bana 1)

Allmän info Beach Pro Tour Future 

  • Den tredje och lägsta nivån av Beach Pro Tour (världstouren)
  • Tävlingarna spelas över hela världen, året runt
  • 12 lag är direktkvalificerade till huvudturnering (mail draw)
  • 16 lag i kvalet kämpar om de sista fyra platserna i huvudturneringen 
  • Kvalturneringen spelas vanligtvis på torsdagen
  • Huvudturneringen spelas vanligtvis fredag till söndag