Boka bana
Bli medlem

Arkiv för juni, 2022

Appelgren/Herrmann kvalar i Grekland

Att vara beachvolleyspelare innebär att man får möjlighet att utforska många fina platser i världen. Eller vad sägs om att ta flyget ner till Santorini och sedan tuffa vidare med färjan bland paradisöarna i de grekiska Kykladerna, med slutdestination Ios. Där har vi nämligen veckans kontor för Alexander och Martin som ska spela kval i en Beach Pro Future med start imorgon, onsdag. 

(mer …)

England dominerade årets första NEVZA

GBC:s damer stod för framgångarna på ett soligt och stundtals blåsigt Oddane Sand under årets första NEVZA-tävling. Det blev tyvärr inga GBC-medaljer den här gången men ändå ett brons till Sverige, i en tävling som dominerades av engelska lag.

Det var nära pallen men tillslut blev det två femteplatser för GBC:s Sara Malmström och Klara Ribom samt Talar Kirkor i par med Line Andersson (Habo WK).

Talar Kirkor trivs på Oddane Sand och tog 2019 ett silver just på den stranden, då med Nina Grawender. Den här gången hade hon tyvärr inte marginalerna på sin sida och förlorade en tight tresetare mot Norge i kvartsfinalen.

(mer …)

Träna beachvolley till hösten

Nu finns höstens alla träningar utom Elitspåret (kommer inom kort) uppe på hemsidan och anmälan är öppen!

Höstens upplägg bjuder inte på några större överraskningar, utan vi kör på som vi brukar under höstterminen – ett vinnande koncept.

>>Till träningssidan 

 

Varmt välkommen med din anmälan!

GBC på internationella äventyr

Om du trodde att beacheliten firar midsommar på ett traditionellt svenskt vis så trodde du fel. Vad sägs istället om att ta firandet till en campingstuga i södra Norge, närmare bestämt idylliska Oddane Sand, för att spela turnering? Med start imorgon, onsdag, avgörs nämligen den nordeuropeiska touren (NEVZA) som håller på till och med midsommarafton. Kanske hinner våra killar och tjejer med en sillbit och en nubbe mellan matcherna ändå?

GBC:arna byter den här veckan alltså klubbloggan mot den blå-gula loggan då de representerar Sverige i ett internationellt sammanhang. På andra sidan nätet kommer lag från Norge, England och Finland att bjuda på riktigt tufft motstånd.  (mer …)

Midnattssol och medaljregn i Umeå

GBC gjorde rejält avtryck i Umeå och lämnade tourens nordligast stopp med medaljer i samtliga valörer.Högst upp på pallen, i sin första tävling för året, klev den nyblivne GBC:aren Jakob Wijk Tegenrot tillsammans med partner Linus Tholse (Nyköpings FK) – utan att ha tappat ett enda set. I finalen besegrade de Martin Appelgren (GBC) i par med volleybollproffset Daniel Gruvaeus (Falkenbergs VK). (mer …)

Touren tuffar upp till Umeå

Under årets ljusaste helg avgörs sommarens nordligaste tourstopp. Umeå är spelplatsen där Sverige-eliten i helgen kommer att tampas om segern i tourens fjärde deltävling. Matcherna startar idag fredag 17/6 och håller på fram till och med söndag 19/6. Givetvis hittar vi flera GBC-lag i startfältet.


(mer …)

Resultat Onsdagsgrillen

Igår 15/6 var det premiär för årets första Onsdagsgrill! En fullproppad turnering avklarades i skön värme och försommarsol.

Alla som är med på onsdagsgrillen är med i tävlingen om att bli sommarens totalsegrare. Poängen samlar vi varje vecka i en poängställning som ligger i turneringen Onsdagsgrill – Final 24/8.

Se totalställningen HÄR

Timanställd beachvolleytränare sökes

Göteborg Beachvolley Club är Sveriges största beachvolleyklubb och föreningen är stolta ägare av världens största anläggning för beachvolley på Kviberg i Göteborg. Klubben har 1500 medlemmar och vi driver en träningsverksamhet där mer än 700 personer per vecka tränar regelbundet i grupper och tävlar i seriespel. Vi har träningsgrupper för alla spelnivåer och åldrar, från nybörjare och motionär till elit.

Vi söker dig som vill jobba som beachvolleytränare i snitt 10-15h/vecka för oss.

Vår träningsverksamhet bygger på att vi har medlemmar som finansierar sin egen träning genom att vara tränare för andra. Det är vi glada för att så många gör och bidrar till spridning av sporten. Det är en viktigt bas som vi fortsatt värnar om och behöver för att träningsverksamheten ska fungera.

Då våra bästa spelare och tränare är ute och tävlar mycket krävs ett samarbete mellan tränarna för att hålla ställningarna på tränarfronten. Det krävs att du är en lagspelare som tillsammans med resten av tränarstaben är flexibel och kan backa upp varandra.

Vi vill skapa en tränargrupp på upp till fyra anställda tränare som med vår hjälp och stöttning ska kunna hålla samma höga, jämna nivå i sin tränarroll. Du ska kunna vara tränare för de flesta grupper i vår verksamhet, både seniorer och juniorer samt olika nivåer. Vi söker både dig som vill rikta in dig mer på att träna vårt Elitspår men också dig som är mer intresserad av motionsverksamheten. Olika anställda tränare kan ha olika roller.

Kvalifikationer och egenskaper:

 • Erfarenhet av att spela och/eller vara tränare i beachvolley
 • Kunna och känna att det är roligt att vara tränare för flera av följande spelarkategorier:
  • Juniorer
  • Seniorer
  • Nybörjare
  • Motionärer
  • Elitspelare
 • Trivas i ledarrollen och vara intresserad av att utveckla den ytterligare
 • Vara en teamspelare

Meriterande:

 • Erfarenhet av att vara tränare
 • Erfarenhet av utveckling av träningsverksamhet

Detta erbjuder vi:

 • Du blir en del av ett tränar-team som tillsammans kommer att jobba med ständig vidareutveckling av tränararbetet.
 • Du blir en del av en verksamhet som jobbar för att långsiktigt bidra till sportens utveckling i Sverige.
 • Timlön från Ipanema Beach AB + semesterersättning och pensionsavsättning.
 • Tjänsten löper säsongsvis i projektanställningsform under höst- och vårsäsong, början av september till början av juni

Startdatum: 2022-09-03

Kontaktperson: Ulf Norman, 0708-475282, uffe@gbcbeach.com

Vi tar emot ansökningar löpande. Skicka din ansökan med CV och personligt brev via mail till uffe@gbcbeach.com och kopia till huvudtranare@gbcbeach.com.

Välkommen med din ansökan!

Medaljskörd för GBC i Swedish Beach Tour Habo

Sommaren kom till Sverige när den tredje deltävlingen av Swedish Beach Tour avgjordes i Habo. Trots utebliven vinst dekorerade GBC prispallen och tog hela tio medaljer av sexton möjliga.

Kanske mest nöjd med helgen är en av startfältets yngsta spelare, tillika GBC:are, Selma Robinson, 18. I Ljungby senast tog hon och partner Hulda Rudberg, 22, ett brons. Selmas och lagets första medalj på seniornivå. Den här gången tog den unga GBC-duon ytterligare ett kliv och knep en imponerande silverpeng.

– Att ta sig hela vägen till final var väldigt roligt. Jag tror främst att det beror på vår inställning och att vi spelar väldigt bra tillsammans. Vi har väldigt kul ihop vilket gör att vi kan slappna av och lösa svåra situationer på ett bättre sätt. Precis som i Ljungby hade vi inga förväntningar på någon placering, men vi visste att vi kunde nå långt om vi fokuserade på vårt eget spel. Vi hade tufft motstånd hela vägen, men spelade stabil side-out och med en massa vilja så lyckades vi ta oss hela vägen till final, säger en glad Selma.

På bilden fr.V. Hulda Rudberg, Selma Robinson, Sara Cavretti, Sofia Ögren, Victora Sahlberg

(mer …)