Boka bana
Bli medlem

Touren tuffar upp till Umeå

Under årets ljusaste helg avgörs sommarens nordligaste tourstopp. Umeå är spelplatsen där Sverige-eliten i helgen kommer att tampas om segern i tourens fjärde deltävling. Matcherna startar idag fredag 17/6 och håller på fram till och med söndag 19/6. Givetvis hittar vi flera GBC-lag i startfältet.På grund av en olycklig incident med en vass brödkniv så hamnade GBC:s unga och formstarka Selma Robinson på sjukhuset istället för tåget till Umeå. Selma skulle ha spelat med Habos Line Andersson och förberett sig inför U20-EM som spelas om några veckor. Line går dock inte partnerlös då Victoria Sahlberg (GBC) med kort varsel kunde flygas in.

Jennifer Schräder och Anna Mierzejewska (GBC) har hittills kommit trea och femma på tourens inledande utomhustävlingar men är med säkerhet ute efter mer. I första matchen får de dock tufft motstånd av GBC:s Ellen Lindqvist som för första gången spelar ihop med Moa Grate (IKSU). Vinnaren där ställs mot Malin Bergholm och Louise Månesköld. Den på pappret kanske jämnaste gruppen i damtävlingen.

Efter en lyckad tredjeplats under inomhustävlingen i Göteborg, samt en stabil femteplats i Habo så har Louise och Malin fått en bra inledning på säsongen. Paret verkar dessutom trivas i Umeå och tog sig förra året hela vägen till final. 

– Försäsongen har varit bra och vi har lagt en del fokus på att hitta vassare utvägar samt lite variation i pass vilket vi nu jobbar på utomhus. Vi hoppas såklart på att vi får spela söndagen och en final hade varit extra roligt. Men det finns många bra lag med, bland annat rutinerade Tina och Sanna (Thurin), hemmahoppen Agnes och Alice samt Felicia och Sigrid. Jag tror dagsformen kommer vara avgörande i många matcher denna helgen, och vi hoppas vår form är med oss, säger Malin inför turneringen.

Herrarnas startfält toppas av GBC:s Martin Appelgren som den här helgen kamperar ihop med volleybollproffset Daniel Gruvaeus (Falkenbergs VBK), nyligen värvad till den serbiska storklubben OK Partizan.

Andrarankade i tävlingen hittar vi årets hetaste GBC:s värvning, Jakob Wijk Tegenrot, som  spelar första tävlingen för året med partnern Linus Tholse (Nyköpings FK). Trots säsongspremiär är de med sin meritlista tillsammans lite favorittippade till segern.

Ett gammalt radarpar har tillfälligt (?) hittat tillbaka till varandra, och vi pratar naturligtvis om GBC:s Alexander Annerstedt och legenden Björn Berg (IKSU). Femtio år unge Björn har två OS under bältet och är alltid stark på hemmaplan. Tillsammans har duon bland annat vunnit tourfinalen 2016.

I mitten av startfältet hittar vi också klubbens Carl Peterson i par med Jonas Liberg, före detta GBC men numera licensierad för Slow Down Beachvolley Roslagen. Blir spännande att se vad dessa två herrar kan uträtta tillsammans.

Säsongen är verkligen i gång och blir det mycket tävlande och mindre midsommarfirande för GBC-eliten de kommande sju dagarna. För med start onsdag nästa veckan spelas en nordeuropeisk tourtävling (NEVZA) i Oddanesand, Norge, där viktiga internationella rankingpoäng delas ut.

Du har väl heller inte missat att VM i Rom avgörs just nu? Slutspelet är i skrivande stund i full gång och finalerna spelas på söndag. Kanske inte samma prestige som SBT-Umeå, men nästan i alla fall.