Boka bana
Bli medlem

GBC på internationella äventyr

Om du trodde att beacheliten firar midsommar på ett traditionellt svenskt vis så trodde du fel. Vad sägs istället om att ta firandet till en campingstuga i södra Norge, närmare bestämt idylliska Oddane Sand, för att spela turnering? Med start imorgon, onsdag, avgörs nämligen den nordeuropeiska touren (NEVZA) som håller på till och med midsommarafton. Kanske hinner våra killar och tjejer med en sillbit och en nubbe mellan matcherna ändå?

GBC:arna byter den här veckan alltså klubbloggan mot den blå-gula loggan då de representerar Sverige i ett internationellt sammanhang. På andra sidan nätet kommer lag från Norge, England och Finland att bjuda på riktigt tufft motstånd. 

Högst seedade av GBC-paren är Martin Appelgren och Alexander Herrmann som hoppas att kunna göra en bra turnering efter en lite svajig inledning på säsongen. Faktum är att man vann den senaste NEVZA:n som spelades. Då i Göteborg, 2019. Därefter har det varit uppehåll på den nordeuropeiska touren.

– Vi är riktigt laddade för den här turneringen. Kul att NEVZA är tillbaka efter pandemin och att man får åka till Oddane Sand, igen. Tävlingen blir otroligt viktig för oss då den ger mycket internationella rankingpoäng. Vi har precis tränat här på plats med England och det var riktigt goa förhållanden, säger Alexander Herrmann.

Övriga GBC-lag på plats är: Isak Cameron/Rasmus Boström, Gabriel Berggren/Leon Vincent, Klara Ribom/Sara Malmström, Talar Kirkor/Line Andersson (Habo WK), Ellen Lindqvist/Emilia Saxne (Kronan VBK), Hulda Rudberg/Malin Bergholm och Ina Hüttenberger/Emma Westerlund.

Spelschema och info finns att hitta här: https://www.cev.eu/beach/zonal-events/nevza-zonal-tour-event-oddanesand-nor

I skrivande stund är det oklart om det kommer vara stream. Men håll utkik på spelarnas kanaler för info imorgon.