Boka bana
Bli medlem

Midnattssol och medaljregn i Umeå

GBC gjorde rejält avtryck i Umeå och lämnade tourens nordligast stopp med medaljer i samtliga valörer.Högst upp på pallen, i sin första tävling för året, klev den nyblivne GBC:aren Jakob Wijk Tegenrot tillsammans med partner Linus Tholse (Nyköpings FK) – utan att ha tappat ett enda set. I finalen besegrade de Martin Appelgren (GBC) i par med volleybollproffset Daniel Gruvaeus (Falkenbergs VK).

Riktigt skön start på årets första SBT och även första SBT som GBC-spelare för min del. Linus har gjort bra resultat i alla de tre tidigare tävlingarna som har varit denna säsong med olika partners och han fortsatte att hålla hög nivå även under denna tävling. Helgens spel kändes förvånansvärt stabilt för att inte ha tävlat tillsammans i sommar där första set i både semifinalen och finalen var höjdpunkterna med riktigt bra spel från vår sida. Finalens andra set mot Appelgren/Gruvaeus var tajt hela vägen där en nätrullare vid 18-17 till 19-17 till vår favör var välkommen och gav oss det lilla försprång som behövdes för att ro hem det. Nästa tävling för oss blir SBT 5* i Göteborg vilket ska bli jäkligt kul. Speciellt för min del då det numera är min hemmaplan, säger Jakob från tåget påväg hem till Göteborg.

Damturneringen vanns inte helt oväntat av systrarna Thurin (08 Beachvolley Club). Silvret gick till f.d. GBC:aren Sigrid Simonsson, numera Göteborgs Volleybollklubb, i par med IKSU:s Felicia Granberg.

GBC tog brons på damsidan genom Malin Bergholm och Louise Månesköld samt Victoria Sahlberg i par med Line Andersson (Habo WK).

Flera av spelarna hinner nu precis hem och packa om resväskan innan det bär iväg på nästa äventyr. För redan på onsdag spelas årets första nordeuropeiska tourtävling (NEVZA) i Oddane Sand, Norge. GBC-eliten är givetvis på plats för att representera Sverige.