Boka bana
Bli medlem

England dominerade årets första NEVZA

GBC:s damer stod för framgångarna på ett soligt och stundtals blåsigt Oddane Sand under årets första NEVZA-tävling. Det blev tyvärr inga GBC-medaljer den här gången men ändå ett brons till Sverige, i en tävling som dominerades av engelska lag.

Det var nära pallen men tillslut blev det två femteplatser för GBC:s Sara Malmström och Klara Ribom samt Talar Kirkor i par med Line Andersson (Habo WK).

Talar Kirkor trivs på Oddane Sand och tog 2019 ett silver just på den stranden, då med Nina Grawender. Den här gången hade hon tyvärr inte marginalerna på sin sida och förlorade en tight tresetare mot Norge i kvartsfinalen.


För att vara första gången vi spelat ihop tyckte jag vi hittade varandra rätt fort i spelet och tack vare det tog vi oss till kvartsfinal. Inget kändes omöjligt och att få möta nya lag var väldigt kul men också motiverande till att prestera. Allt är möjligt bara man har rätt inställning till det. Jag gillar NEVZA-upplägget, och dessutom tycker jag Oddane Sand är ett väldigt trevligt ställe att spela på. Inhägnat och väldigt fint. Atmosfären gör det roligare att spela just där, plus att det alltid är sol, säger Talar Kirkor.

Vann damtävlingen gjorde oslagbara Grimson/Mumby från England som inte tappade ett set på hela turneringen. I finalen besegrade man det unga norska paret Saga/Steinsvåg. Systrarna Thurin blev bästa svenska lag och vann bronset. Sanna och Tina som tvingats gå på förlorarsidan efter att ha förlorat omgång två mot Klara och Sara fick revansch i kvartsfinalen då de denna gång besegrade GBC:arna och därmed tog sig till semifinal.

Ellen Lindqvist (GBC) och Emilia Saxne (Kronan VBK) placerade sig på plats nio och Malin Bergholm/Hulda Rudberg samt Ina Hüttenberger/Emm Westerlund (samtliga GBC) på sjuttonde plats.

England var ännu mer dominanta på herrsidan och finalen blev en helengelsk uppgörelse mellan bröderna Bello och Batrane/Bialokoz, där de förstnämnda drog det längsta strået. Norge knep tredjeplatsen efter att näst yngsta Mol-brodern (ja, det kommer tydligen ännu fler) tillsammans med Nils Ringön besegrat Solhaug/Sunde bronsmatchen.

Martin Appelgren/Alexander Herrmann placerade sig bäst av svenskarna på en sjundeplats. Gabriel Berggren/Leon Vincent kom på plats 13 och Isak Cameron/Rasmus Boström på plats 17.

Nästa svenska tävling är Beach Center 5-star 9-10 Juli men innan dess väntar några internationella tävlingar för vår elit. Härnäst en världstour i Grekland, Ios, för Appelgren/Herrmann med start onsdag nästa vecka.

För er som gillar att följa med på de internationella tävlingarna och se vilka lag som spelar var så kan vi rekommendera den här sidan som ger en bra överblick:
https://fivb.12ndr.at/?season=2022&international=fivbFölj även Team GBC på Facebook och @teamgbc på Instagram för att följa våra elitspelare.