Boka bana
Bli medlem

Medaljskörd för GBC i Swedish Beach Tour Habo

Sommaren kom till Sverige när den tredje deltävlingen av Swedish Beach Tour avgjordes i Habo. Trots utebliven vinst dekorerade GBC prispallen och tog hela tio medaljer av sexton möjliga.

Kanske mest nöjd med helgen är en av startfältets yngsta spelare, tillika GBC:are, Selma Robinson, 18. I Ljungby senast tog hon och partner Hulda Rudberg, 22, ett brons. Selmas och lagets första medalj på seniornivå. Den här gången tog den unga GBC-duon ytterligare ett kliv och knep en imponerande silverpeng.

– Att ta sig hela vägen till final var väldigt roligt. Jag tror främst att det beror på vår inställning och att vi spelar väldigt bra tillsammans. Vi har väldigt kul ihop vilket gör att vi kan slappna av och lösa svåra situationer på ett bättre sätt. Precis som i Ljungby hade vi inga förväntningar på någon placering, men vi visste att vi kunde nå långt om vi fokuserade på vårt eget spel. Vi hade tufft motstånd hela vägen, men spelade stabil side-out och med en massa vilja så lyckades vi ta oss hela vägen till final, säger en glad Selma.

På bilden fr.V. Hulda Rudberg, Selma Robinson, Sara Cavretti, Sofia Ögren, Victora Sahlberg

Förutom framgångarna i den svenska sanden har Selma också blivit uttagen att representera Sverige internationellt under U20 EM i Turkiet tillsammans med Line Andersson från Habo Wolley. Ett mål som hon haft sedan hon för två år sedan spelade U18 EM.

– Det känns jättekul att få äran att representera Sverige i U20 EM med Line. Framförallt är det roligt att se att all den tid och energi som jag lägger på också så småningom ger resultat. Dels i landslagssammanhang, men också i Sverige och på touren där jag tagit ett stort steg framåt på bara ett år. När det gäller våra chanser i EM så vågar jag inte riktigt säga någonting då jag inte vet hur bra vi är i förhållande till de andra länderna, men vi får ta en match i taget och se hur långt det bär.

Damklassen vanns av Sofia Ögren (08 Beachvolley Club) och Sara Cavretti (Beachbrothers BC). Utöver silvret knep GBC även samtliga bronsmedaljer då Sara Malmström och Klara Ribom samt Victoria Sahlberg och Talar Kirkor fick kliva upp på pallen. Kommer vi få se en GBC-trippel innan sommaren är slut?

Herrtävlingen vanns av comebackande Alfred Brink tillsammans med Joel Andersson från Norsjö VBK. I finalen besegrades GBCs Stefan Andreasson i par med Anton Andersson (Svedala VBK). Tredjeplatserna togs av göteborgs Martin Appelgren, Alexander Herrmann och Simon Bohman. Den sistnämnde i par med Nyköpings Linus Tholse.

Nästa stopp för vår elit är SBT 4-star i Umeå 17-19 juni, följd av NEVZA i , Norge, 22-24 juni.

Skribent & Foto: Martin Appelgren