Boka bana
Bli medlem

Appelgren/Herrmann kvalar i Grekland

Att vara beachvolleyspelare innebär att man får möjlighet att utforska många fina platser i världen. Eller vad sägs om att ta flyget ner till Santorini och sedan tuffa vidare med färjan bland paradisöarna i de grekiska Kykladerna, med slutdestination Ios. Där har vi nämligen veckans kontor för Alexander och Martin som ska spela kval i en Beach Pro Future med start imorgon, onsdag. 

Förutsättningarna är enkla. Man måste vinna två raka matcher för att få spela huvudturneringen som inleds på torsdag. Förlorar man är man utslagen. Martin och Alexander är på plats och redo att kämpa i den trettiogradiga hettan.

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Ios och spela igen. Senast jag var här var 2019 med Alex Annerstedt och det är verkligen en av de vackraste tävlingsplatser som vi har på touren. Säsongen har hittills inte gått lika bra som vi hoppas men vi vet att det kommer vända förr eller senare så vi har tålamod och jobbar på. Vi kommer vara seedade i mitten av kvalet vilket innebär att det blir tufft och det är många bra lag med. Det är riktigt varmt och väldigt blåsigt, så allt kan hända. Men vi kommer oavsett förhållanden ge hundra procent för att ta årets första maindraw plats, säger Martin Appelgren.Martin och Alex är enda laget från GBC men inte enda laget från Sverige. Systrarna Thurin är även på plats och kommer representera blågult på damsidan.

Kvalet inleds på onsdagsmorgonen och motstånd är ännu okänt. Spelschema finns på följande länk: https://fivb.12ndr.at/tournament?tcode=MIOS2022&timezone=45