Boka bana
Bli medlem

Arkiv för juli, 2021

Anmälan till hösten öppen!

Visst ska du förlänga sommaren och fortsätta träna i sanden i höst och vinter?! I så fall ska du anmäla dig innan sista datum, men helst långt innan dess också om du vill försäkra dig om en plats. Det är först till kvarn på platserna om det blir fullt i grupperna, eller om det blir ojämnt antal lag i serien. Så vet du redan nu att du vill träna finns det ju inget att vänta på – in och haffa din plats! 😀

Absoluta sista anmälan är följande för de olika träningskategorierna:

Elitspår (WT/Elit/Utmanare): Måndag 9/8
Seniorträning & Juniorträning: Onsdag 25/8
Seriespel & Nybörjare: Söndag 29/8

Upplägget är sig likt och nu på hösten är det ju också öppet för WT/Elit att anmäla sig igen inför nästa säsong 2021/2022!

Är du nyfiken på att börja träna beachvolley men osäker om det är nåt för dig? Var med på våra PROVA PÅ-träningar inför HT och under Kulturkalaset!

 

foto: Robert Boman

Appelgren/Herrmann kvalar i Ljubljana

Medans vi i Göteborg skyr regnskurar laddar Martin Appelgren och Alexander Herrmann upp i ett 32-gradigt Ljubljana inför turneringens första kvalmatch i World Tour 1-star.  Bland kvallagen är GBC-killarna det högst rankade laget men trots det så är de ödmjuka inför den första matchen som spelas mot de två unga och lovande holländarna Leon Luini / Thijs Nijeboer.

– Vi är laddade för spel här i Ljubljana. Förberedelserna är gjorda och vi möter ett ungt bra lag från Holland som är rankade lägre än vad de borde vara. Så trots att vi är seed ett i kvalet så kommer det krävas en riktigt bra match för att komma vidare, säger Martin.

Martin och Alexander är i bra form och uppvärmda med 5 vs 6 tourtävlingar i ryggen på den svenska beachtouren där de bl.a. spelade till sig första platsen i Habo Masters. Inte minst har de med sig en färsk 9de-placering från World Tour 2-star som spelades i Rubavu i Afrika där de spelade för två veckor sedan.

Chanserna för killarna att komma långt i turneringen är goda och vi håller tummar och tår för deras framgång i dagens kvalmatcher och förhoppningsvis även i huvudturneringen.

Första kvalmatchen:
29/7 – 12.30 (svensk tid)
M.Appelgren/A.Herrmann (SWE) – L.Luini / T.Nijeboer (NED)

Det finns risk för förseningar då det är ett tight spelschema.

Livestream kommer att finnas på Team GBCs Facebooksida.
Följ matcher och resultat HÄR
Glöm inte heller att följa Team GBC på Instagram och Facebook för löpande uppdateringar.

Foto: Robert Boman

 

 

Segertåget fortsätter för GBC

I helgen genomfördes Kalmar Masters som var det sista tourstoppet innan SM. Hela åtta GBCare krigade till sig en plats på prispallen och framför allt var det stora framgångar på damsidan med två spelare som lyckades spela till sig sina bästa placeringar hittills.

För Sara Malmström och Anna Rydenberg blev det deras andra tourvinst för säsongen. Tjejerna har placerat sig på prispallen i fem av de sex tourtävlingarna de deltagit i, varav två vinster, vilket är högst imponerande. På andra plats på damsidan i helgens tävling kom GBCs Klara Ribom tillsammans med Felicia Granberg (IK Studenterna i Umeå). Även detta radarpar har haft stora framgångar under touren med fyra pallplaceringar men där denna placering är Klaras bästa på touren hittills.

På bronsplats kom klubbens Josefine Tivefälth och Ellen Lindqvist. För Ellen blev det hennes första (men ej sista) pallplacering på touren. Så här säger hon om deras insats:

– Vi spelade flera svängiga matcher, däribland en gruppspelsmatch med sidbyte på 1-13 underläge, men vi gav inte upp. Är så himla glad över att min klippa Jossan och jag spelade oss hela vägen till semi! Det resultatet hade jag aldrig vågat drömma om för ett år sedan.

På herrsidan fortsätter segertåget för Simon Bohman som för tredje gången i år placerade sig överst på pallen. Denna gången tillsammans med Jakob Molin (Sollentuna VK). Talangen Stefan Andreasson spelade till sig ett silver ihop med Anton Andersson (Svedala VBK) och Martin Appelgren tog en bronspeng ihop med Daniel Gruvaeus, volleybollspelare i landslaget och i franska ligan i Cannes, som för första gången spelade tillsammans.

Foto: Isabelle Bringert – Destination Kalmar

Kul med så stora framgångar för klubbens spelare!

 

SBT KALMAR MASTER 2021

DAMER

1. Sara Malmström / Anna Rydenberg (Göteborg BC)

2. Felicia Granberg / Klara Ribom (IK Studenterna i Umeå / Göteborg BC)

3. Josefine Tivefälth / Ellen Lindqvist (Göteborg BC)

3. Sanna Thurin / Tina Thurin (08 Beachvolley Club)

 

HERRAR

1. Jakob Molin / Simon Bohman (Sollentuna VK / Göteborg BC)

2. Anton Andersson / Stefan Andreasson (Svedala VBK / Göteborg BC)

3. Martin Appelgren / Daniel Gruvaeus (Göteborg BC / Falkenbergs VBK)

3. Linus Tholse / Jakob Tegenrot (Nyköpings FK / Hylte Halmstad VBK)

 

Se alla resultat HÄR

Följ TeamGBC på instagram och Facebook för löpande uppdateringar

 

Nästa vecka är det SM i Tylösand. Några klasser tjuvstartar redan på söndag 1/8.
Vi hejar och håller tummarna för att formen håller i sig för GBCs spelare!

Hello Africa, och hej Gotland!

Med Beach Center 5 star i ryggen tar nu våra spelare olika vägar. Antingen till olika delar av landet, och världen, eller en välförtjänt paus för att ladda om batterierna. I helgen är det dags för sjunde stoppet i Swedish Beach Tour, Gotland Beach Master 17-18 juli. I denna tävling har GBC 15 av 50 spelare, 10 damer och 5 herrar.

GOTLAND BEACH MASTER
17-18 juli

GBC-lag, damer:
Klara Ribom / Felicia Granberg (IKSU)
Josefine Tivefälth / Ellen Lindqvist
Tove Wahlén / Sofia Uddin (Team Gotland Volleybollklubb) 
Victoria Sahlberg / Karin Backström
Malin Bergholm / Louise Månesköld
Jennifer Schräder / Anna Mierzejewska

GBC-lag, herrar:
Samuel Alvinge / Svante Örtbrant (Team Gotland Volleybollklubb)
Finn Alden-Joyce / Sebastian Åkesson-Holm
Anton Björklund / Gabriel Berggren

Se hela startlistan: https://www.swedishbeachtour.se/startfalt-och-seedning/
Livestream: https://www.youtube.com/user/Volleykanalen
Officiell tävlingssida: https://www.swedishbeachtour.se/visby/

World Tour 2* i Rwanda, Afrika

Samtidigt spelar Martin Appelgren och Alexander Herrmann en World Tour 2* i Rwanda, Afrika! De tog sig till main draw där de förlorade sin första match mot USA, och nu väntar ett andra försök för att fortsätta i tävlingen, mot världnationen imorgon bitti kl 09.20. Vi hoppas att det ska finnas stream denna gången. Håll koll på deras insta-konton och Team GBC.

Glöm inte att följa @Teamgbc på instagram och facebook för löpande uppdateringar!

Beach Center 5 star 2021 i backspegeln

Så har vi då äntligen fått arrangera en elittävling igen! Som vi längtat! Och så nöjda vi är! Det är väl bara vädret som skulle kunnat varit lite roligare, men som tur är har vi ju en fin hall att gå in och torka och värma sig i mellan matcherna. Och visst, vi hade ju gärna sett ännu fler GBC:are på pall men skörden på hemmaplan i Beach Center 5 star var inte fy skam! Exakt 50% av pallplatserna (8 av 16 spelare) kneps av GBCare!

På toppen av dampallen blev det Thurinskorna från 08 Beachvolley, tätt följda av Åhman/Hellvig, men på herrsidan var det klubbens Simon ”Bompa” Bohman som tog hem förstaplatsen ihop med Joel Andersson (Norsjö VBK). Det blev en rafflande herrfinal med full läktare och stort publikengagemang med 3 av 4 spelare från GBC på plan. Martin Appelgren och Alexander Herrmann fick se sig besegrade men tog andraplatsen med, kanske inte glädje, men definitvt stor acceptans då de gladdes åt Simons och Joels framgång. De hälsar från flygplatsen i Amsterdam att de dock inte kommer låta det ske nästa år, för då ska de upp på förstaplatsen. Kanske känner de sig extra givmilda eftersom de redan morgonen efter finalen är på väg till en WT 2 star i Ghana. Det är särskilt spännande för Herrmann som för första gången besöker Afrika så det är ett stort äventyr!

Om du inte redan följer TEAM GBC på Facebook och Instagram, så se till att göra det så du håller dig uppdaterad på hur det går för killarna i Afrika, och hur det går i kommande tourstop för de som är kvar hemma.

Trots att Martin tog sig förbi Bohmans block och Joels försvar i denna bollen, så fick han och Alex ändå nöja sig med en andraplats i tourens stopp på hemma-arenan.
Fotograf: Ina Nes. Övriga bilder (förutom 2) i denna artikel av Robert Boman.

Klubbens Sara Malmström och Anna Rydenberg tog sig till semi där Thurinskorna tyvärr drog det längsta strået och slutligen vann turneringen. Men en tredjeplats blev det att stoltsera med på hemmaplan!

(Bild från stoppet i Habo där Sara & Anna också tampades mot Thurinskorna)

”Helgen var som alltid grymt arrangerad av klubben! Riktigt kul att se hur många som ställer upp och hjälper till för att göra tävlingen så bra, som spelare är jag väldigt tacksam att tillhöra en så engagerad klubb. För mig kändes det stort att få spela på hemmaplan och känna publikens stöd, även om jag såklart är lite besviken att jag inte lyckades ta mig längre i tävlingen. Längtar redan till nästa år!” /Sara Malmstöm.

I detta stopp gjorde hela FYRA av klubbens unga, lovande juniorer entré i touren, varav 3 som wild card, och en som ”lärling” ihop med Alexander Annerstedt. Med tanke på hur det gått för David Åhman som Annerstedt tog sig an i början, så kan vi ju hoppas att 18-åriga Hugo Dahlgren får lite av den magin med sig också. 😉

Hugo och Annerstedt tog sig till 8-delsfinal där de slet i en tight 3-setare, mot klubbkamraterna Tobias Helbig och Leon Vincent, vilka var de som till slut tog sig vidare till semifinal mot Appelgren och Herrmann. Leon och Helbig slutade på en 3e-plats, vilket även klubbens Stefan Andreasson gjorde ihop med sin Svedala-partner Anton Andersson.

Även 17-åriga Selma Robinson gjorde sitt första tourstop, ihop med Hugos rutinerade storasyster, Rebecka Dahlgren. Första matchen blev en tajt rysare mot Sofia Ögren och Tadva Yoken, som slutade med siffrorna 19-21 och 22-24. Tyvärr blev det även förlust i andra matchen så resan tog slut där denna gången, men vi kommer få se mer av Selma i såna här sammanhang! Hon gjorde en toppenprestation och betedde sig oerhört proffsigt i tuffa situationer.

18-åriga Daniel Johansson har all anledning att fira! Ihop med 20-åriga klubbkompisen Gabriel ”Gabbe” Berggren gör de brak-entré på touren och tar en 2-0-seger i första matchen! Det räckte ända till en 8-delsfinal där det tyvärr tog stopp då de spelar 18-21, 19-21 mot självaste legenden Björn Berg ihop med GBCs Christofer Lewin. Det är sannerligen ett resultat att stoltsera med! Och detta är bara början. Nu får de rutinerade spelarna hålla i hatten och höja ribban, för snart kommer våra juniorer ikapp!

Och apropå hattar – vad gäller våra medlemmars engagemang kan vi inte annat än lyfta på våra hattar och buga oss djupt för de insatser som gjorts under och runt detta evenemang! Fantastiska är vad ni är! En sån klubbkänsla! Juniorer som rullat boll och krattat banor, goa clinicsdeltagare som varit med och byggt läktare innan träning, och vi har haft full bemanning i sekretariat och livescore-uppdatering på 4 planer i 2 dagar. Även andredomare hoppade in, varav en höggravid, och inte hindrade det henne från att vara med och bidra till ett evenemang som hela klubben kan vara stolt över! Vi har haft medlemmar som är läkare på plats för att säkra upp eventet och lyckligtvis behövde de bara rycka ut och se över småskråmor. Självaste ordföranden tog hand om funktionärer och hoppade också in som bollrullare och i sekretariatet.

Stina briljerar vid micken! Foto: Anneli Friborg

Den goda stämningen hos funktionärerna har vi också att tacka de som kämpade på i speaker/DJ-tältet. Vincent Nordahl och Alexander Qvarnstedt stor för musiken innan Jonas Liberg avlöste dem på finalracet, där han också avlöste Johan Hansson och Stina Persson (för de flesta känd som Stina Lainen) som båda briljerat vid micken. Vanligtvis brukar Jonas ”bara” DJa och någon annan står för snacket men nu tog han båda rollerna och skötte det galant. Han säger att det var en väldigt duktig publik som var taggad och engagerad, och det var det absolut, men det kan ju också ha att göra med att våra speakers & DJs  var bra på att lyfta stämningen. Oavsett så handlar det om härliga medlemmar både i publik och funktionärsroller, och på plan, med ett resultat som blev strålande! Ett riktigt fint teamwork! Totalt var det nära 50 personer (spelare och personal borträknade) som bidrog till ett evenemang som vi återigen kan klappa oss själv på axeln för att ha genomfört med bravur! Nästa år önskar vi bara lite mer sol och ännu fler pallplatser för GBC!

Här passar våra  glada juniorer på  att kratta banan medan DJ/Speaker Jonas peppar publiken i pausen. Foto: Johanna Sjöström

 

Här hittar du alla helgens resultat

Dags för hemmatävlingen Beach Center 5-star!

Nu är det äntligen dags för GBC:s eget stopp på Swedish Beach Tour, Beach Center 5-star 10-11 juli! Detta är det sjätte stoppet, men den andra 5-stjärniga tävlingen, för sommaren. Det kommer att finnas många anledningar för dig som göteborgare att komma till Beach Center då GBC står för hela 29 av 64 startande spelare, 15 herrar och 14 damer.

Vad sägs om att följa någon av våra tidigare vinnare Martin Appelgren/Alexander HerrmannSara Malmström/Anna RydenbergSimon Bohman/Joel Andersson (Norsjö VBK) eller Stefan Andreasson/Anton Andersson (Svedala VBK)?

Oavsett vem du hejar på så ser vi nu fram emot att få ta emot publik på vår kokande arena!

BEACH CENTER 5-STAR
10-11 juli

GBC-lag, damer:

Anna Rydenberg / Sara Malmström
Klara Ribom / Felicia Granberg (IKSU)
Hulda Rudberg / Talar Kirkor
Josefine Tivefälth / Ellen Lindqvist
Malin Linde / Victoria Sahlberg
Rebecka Dahlgren / Selma Robinson
Karin Backström / Linda Eriksson (Smålandsstenar VBK)
Nathalie Moberg / Axelina Bohman

GBC-lag, herrar:

Martin Appelgren / Alexander Herrmann
Simon Bohman / Joel Andersson (Norsjö VBK)
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Svedala VBK)
Tobias Helbig / Leon Vincent
Alexander Annerstedt / Hugo Dahlgren
Christofer Lewin / Björn Berg (IKSU)
Daniel Johansson / Gabriel Berggren
Joel Hallabro / Finn Alden-Joyce
Jonas Åberg / Simon Frantzich

Se hela startlistanhttps://www.swedishbeachtour.se/startfalt-och-seedning/
Officiell tävlingssidahttps://www.swedishbeachtour.se/goteborg/
Live streamhttps://www.youtube.com/user/Volleykanalen

Glöm inte att följa @Teamgbc på instagram och facebook för löpande uppdateringar

Åhus bjöd på sol, hällregn och tre pallplatser

Detta SBT-stopp var den första 5-startävlingen i år och tillika den första tävlingen som vi inte hade något GBC-lag högst upp på pallen. Dock inte sagt att vi inte representerade på pallen, för det gjorde vi! Denna helgen kammade vi hem tre pallplatser i form av ett silver till Martin Appelgren/Alexander Herrmann och två brons genom Anna Rydenberg/Sara Malmström och Klara Ribom/Felicia Granberg (IKSU).

Foto: Slow Down Beachvolley

Här hittar du alla helgens resultat:
https://www.swedishbeachtour.se/resultat-2021/

Helgen som kommer är det äntligen dags för vårt eget stopp på Swedish Beach Tour, nämligen Beach Center 5-star 10-11 juli. GBC:s uppställning är stark, hela 27 av 64 spelare representerar klubben (15  herrar och 13 damer). Kom hit och heja fram dina favoriter!

Om du har möjlighet att hjälpa till med tävlingen på något sätt, kanske sitta någon match i sekretariat, hör av dig till oss omgående: info@gbcbeach.com.

Slow Down Beachfestival i Åhus är i full gång!

Nu är det dags för femte stoppet Swedish Beach Tour, Slow Down Beachvolleyfestival 1-3 juli. I denna tävling har GBC 15 av 64 spelare, 8 damer och 7 herrar.

 

SLOW DOWN BEACHVOLLEYFESTIVAL
1-3 juli

GBC-lag, damer:

Anna Rydenberg / Sara Malmström
Klara Ribom / Felicia Granberg (IKSU)
Hulda Rudberg / Talar Kirkor
Josefine Tivefälth / Ellen Lindqvist
Victoria Sahlberg / Linda Eriksson (Smålandsstenar VBK)

 

GBC-lag, herrar:

Martin Appelgren / Alexander Herrmann
Stefan Andreasson / Anton Andersson (Svedala VBK)
Simon Frantzich / Linus Frantzich
Carl Petersson / Anton Isaksson (Slow Dowe Beachvolley Roslagen)
Jonas Liberg / Rasmus Bodén (08 Beachvolley Club)

Se hela startlistanhttps://www.swedishbeachtour.se/startfalt-och-seedning/
Officiell tävlingssidahttps://www.swedishbeachtour.se/ahus/
Live streamhttps://www.youtube.com/user/Volleykanalen

Glöm inte att följa @Teamgbc på instagram och facebook för löpande uppdateringar

Beach Center 5-star 10-11/7

Efter flera veckor med fullt ös för våra elitspelare på SBT-touren är det nu snart dags för klubbens egen tävling – Beach Center 5-star 10-11 juli. Det blir en tävling med 16 damlag och 16 herrlag som spelas över två dagar med Sveriges absoluta toppelit. Med lättade restriktioner ser vi nu fram emot att få ta emot er som publik på vår kokande arena!

Vad sägs om att följa någon av våra tidigare vinnare Martin Appelgren/Alexander HerrmannSara Malmström/Anna RydenbergSimon Bohman/Joel Andersson (Norsjö VBK) eller Stefan Andreasson/Anton Andersson (Svedala VBK)? Eller vill du kanske heja på någon annan av alla GBC:are som är med i tävlingen? GBC har totalt med 27 spelare (12 damer och 15 herrar) i tävlingen i Göteborg. Eller är du kanske nyfiken på att se storstjärnan Isabelle Haak i par med sin syster Anna Haak? Oavsett vem du hejar på – boka upp i 10-11 juli kalendern, för då blir det åka av!

Funktionärer
För att få tävlingen att fungera så behöver vi självklart funktionärer! Kan du bidra med att sitta i sekretariat någon/några matcher? Kan du tänka dig att rulla boll på Center Court? Finns det något mer du kan bidra med för att göra vår tävling till den bästa i sommar?

Hör av dig till oss:
info@gbcbeach.com 

Hoppas att vi ses vecka 27!

>>> Till Officiell tävlingssida