Boka bana
Bli medlem

Beach Center 5 star 2021 i backspegeln

Så har vi då äntligen fått arrangera en elittävling igen! Som vi längtat! Och så nöjda vi är! Det är väl bara vädret som skulle kunnat varit lite roligare, men som tur är har vi ju en fin hall att gå in och torka och värma sig i mellan matcherna. Och visst, vi hade ju gärna sett ännu fler GBC:are på pall men skörden på hemmaplan i Beach Center 5 star var inte fy skam! Exakt 50% av pallplatserna (8 av 16 spelare) kneps av GBCare!

På toppen av dampallen blev det Thurinskorna från 08 Beachvolley, tätt följda av Åhman/Hellvig, men på herrsidan var det klubbens Simon ”Bompa” Bohman som tog hem förstaplatsen ihop med Joel Andersson (Norsjö VBK). Det blev en rafflande herrfinal med full läktare och stort publikengagemang med 3 av 4 spelare från GBC på plan. Martin Appelgren och Alexander Herrmann fick se sig besegrade men tog andraplatsen med, kanske inte glädje, men definitvt stor acceptans då de gladdes åt Simons och Joels framgång. De hälsar från flygplatsen i Amsterdam att de dock inte kommer låta det ske nästa år, för då ska de upp på förstaplatsen. Kanske känner de sig extra givmilda eftersom de redan morgonen efter finalen är på väg till en WT 2 star i Ghana. Det är särskilt spännande för Herrmann som för första gången besöker Afrika så det är ett stort äventyr!

Om du inte redan följer TEAM GBC på Facebook och Instagram, så se till att göra det så du håller dig uppdaterad på hur det går för killarna i Afrika, och hur det går i kommande tourstop för de som är kvar hemma.

Trots att Martin tog sig förbi Bohmans block och Joels försvar i denna bollen, så fick han och Alex ändå nöja sig med en andraplats i tourens stopp på hemma-arenan.
Fotograf: Ina Nes. Övriga bilder (förutom 2) i denna artikel av Robert Boman.

Klubbens Sara Malmström och Anna Rydenberg tog sig till semi där Thurinskorna tyvärr drog det längsta strået och slutligen vann turneringen. Men en tredjeplats blev det att stoltsera med på hemmaplan!

(Bild från stoppet i Habo där Sara & Anna också tampades mot Thurinskorna)

”Helgen var som alltid grymt arrangerad av klubben! Riktigt kul att se hur många som ställer upp och hjälper till för att göra tävlingen så bra, som spelare är jag väldigt tacksam att tillhöra en så engagerad klubb. För mig kändes det stort att få spela på hemmaplan och känna publikens stöd, även om jag såklart är lite besviken att jag inte lyckades ta mig längre i tävlingen. Längtar redan till nästa år!” /Sara Malmstöm.

I detta stopp gjorde hela FYRA av klubbens unga, lovande juniorer entré i touren, varav 3 som wild card, och en som ”lärling” ihop med Alexander Annerstedt. Med tanke på hur det gått för David Åhman som Annerstedt tog sig an i början, så kan vi ju hoppas att 18-åriga Hugo Dahlgren får lite av den magin med sig också. 😉

Hugo och Annerstedt tog sig till 8-delsfinal där de slet i en tight 3-setare, mot klubbkamraterna Tobias Helbig och Leon Vincent, vilka var de som till slut tog sig vidare till semifinal mot Appelgren och Herrmann. Leon och Helbig slutade på en 3e-plats, vilket även klubbens Stefan Andreasson gjorde ihop med sin Svedala-partner Anton Andersson.

Även 17-åriga Selma Robinson gjorde sitt första tourstop, ihop med Hugos rutinerade storasyster, Rebecka Dahlgren. Första matchen blev en tajt rysare mot Sofia Ögren och Tadva Yoken, som slutade med siffrorna 19-21 och 22-24. Tyvärr blev det även förlust i andra matchen så resan tog slut där denna gången, men vi kommer få se mer av Selma i såna här sammanhang! Hon gjorde en toppenprestation och betedde sig oerhört proffsigt i tuffa situationer.

18-åriga Daniel Johansson har all anledning att fira! Ihop med 20-åriga klubbkompisen Gabriel ”Gabbe” Berggren gör de brak-entré på touren och tar en 2-0-seger i första matchen! Det räckte ända till en 8-delsfinal där det tyvärr tog stopp då de spelar 18-21, 19-21 mot självaste legenden Björn Berg ihop med GBCs Christofer Lewin. Det är sannerligen ett resultat att stoltsera med! Och detta är bara början. Nu får de rutinerade spelarna hålla i hatten och höja ribban, för snart kommer våra juniorer ikapp!

Och apropå hattar – vad gäller våra medlemmars engagemang kan vi inte annat än lyfta på våra hattar och buga oss djupt för de insatser som gjorts under och runt detta evenemang! Fantastiska är vad ni är! En sån klubbkänsla! Juniorer som rullat boll och krattat banor, goa clinicsdeltagare som varit med och byggt läktare innan träning, och vi har haft full bemanning i sekretariat och livescore-uppdatering på 4 planer i 2 dagar. Även andredomare hoppade in, varav en höggravid, och inte hindrade det henne från att vara med och bidra till ett evenemang som hela klubben kan vara stolt över! Vi har haft medlemmar som är läkare på plats för att säkra upp eventet och lyckligtvis behövde de bara rycka ut och se över småskråmor. Självaste ordföranden tog hand om funktionärer och hoppade också in som bollrullare och i sekretariatet.

Stina briljerar vid micken! Foto: Anneli Friborg

Den goda stämningen hos funktionärerna har vi också att tacka de som kämpade på i speaker/DJ-tältet. Vincent Nordahl och Alexander Qvarnstedt stor för musiken innan Jonas Liberg avlöste dem på finalracet, där han också avlöste Johan Hansson och Stina Persson (för de flesta känd som Stina Lainen) som båda briljerat vid micken. Vanligtvis brukar Jonas ”bara” DJa och någon annan står för snacket men nu tog han båda rollerna och skötte det galant. Han säger att det var en väldigt duktig publik som var taggad och engagerad, och det var det absolut, men det kan ju också ha att göra med att våra speakers & DJs  var bra på att lyfta stämningen. Oavsett så handlar det om härliga medlemmar både i publik och funktionärsroller, och på plan, med ett resultat som blev strålande! Ett riktigt fint teamwork! Totalt var det nära 50 personer (spelare och personal borträknade) som bidrog till ett evenemang som vi återigen kan klappa oss själv på axeln för att ha genomfört med bravur! Nästa år önskar vi bara lite mer sol och ännu fler pallplatser för GBC!

Här passar våra  glada juniorer på  att kratta banan medan DJ/Speaker Jonas peppar publiken i pausen. Foto: Johanna Sjöström

 

Här hittar du alla helgens resultat