Boka bana
Bli medlem

Segertåget fortsätter för GBC

I helgen genomfördes Kalmar Masters som var det sista tourstoppet innan SM. Hela åtta GBCare krigade till sig en plats på prispallen och framför allt var det stora framgångar på damsidan med två spelare som lyckades spela till sig sina bästa placeringar hittills.

För Sara Malmström och Anna Rydenberg blev det deras andra tourvinst för säsongen. Tjejerna har placerat sig på prispallen i fem av de sex tourtävlingarna de deltagit i, varav två vinster, vilket är högst imponerande. På andra plats på damsidan i helgens tävling kom GBCs Klara Ribom tillsammans med Felicia Granberg (IK Studenterna i Umeå). Även detta radarpar har haft stora framgångar under touren med fyra pallplaceringar men där denna placering är Klaras bästa på touren hittills.

På bronsplats kom klubbens Josefine Tivefälth och Ellen Lindqvist. För Ellen blev det hennes första (men ej sista) pallplacering på touren. Så här säger hon om deras insats:

– Vi spelade flera svängiga matcher, däribland en gruppspelsmatch med sidbyte på 1-13 underläge, men vi gav inte upp. Är så himla glad över att min klippa Jossan och jag spelade oss hela vägen till semi! Det resultatet hade jag aldrig vågat drömma om för ett år sedan.

På herrsidan fortsätter segertåget för Simon Bohman som för tredje gången i år placerade sig överst på pallen. Denna gången tillsammans med Jakob Molin (Sollentuna VK). Talangen Stefan Andreasson spelade till sig ett silver ihop med Anton Andersson (Svedala VBK) och Martin Appelgren tog en bronspeng ihop med Daniel Gruvaeus, volleybollspelare i landslaget och i franska ligan i Cannes, som för första gången spelade tillsammans.

Foto: Isabelle Bringert – Destination Kalmar

Kul med så stora framgångar för klubbens spelare!

 

SBT KALMAR MASTER 2021

DAMER

1. Sara Malmström / Anna Rydenberg (Göteborg BC)

2. Felicia Granberg / Klara Ribom (IK Studenterna i Umeå / Göteborg BC)

3. Josefine Tivefälth / Ellen Lindqvist (Göteborg BC)

3. Sanna Thurin / Tina Thurin (08 Beachvolley Club)

 

HERRAR

1. Jakob Molin / Simon Bohman (Sollentuna VK / Göteborg BC)

2. Anton Andersson / Stefan Andreasson (Svedala VBK / Göteborg BC)

3. Martin Appelgren / Daniel Gruvaeus (Göteborg BC / Falkenbergs VBK)

3. Linus Tholse / Jakob Tegenrot (Nyköpings FK / Hylte Halmstad VBK)

 

Se alla resultat HÄR

Följ TeamGBC på instagram och Facebook för löpande uppdateringar

 

Nästa vecka är det SM i Tylösand. Några klasser tjuvstartar redan på söndag 1/8.
Vi hejar och håller tummarna för att formen håller i sig för GBCs spelare!